به گزارش مازند اصناف ولیالله سیف ظهر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در استانداری مازندران برگزار شد، اظهار کرد: دولت یازدهم در شرایطی اقتصاد کشور را تحویل گرفت که با نوسانات شدید مواجه بود و توانست بعد از چهار سال توفیقات بزرگی کسب کند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد کشور ما در دوره قبل به شدت تخریب و نابسامان بود، افزود: برای ایجاد رشد اقتصادی در کشور نیازمند زمان است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بدون توجه به محدودیتهای اقتصادی انتظار داشته باشند کشور در مدار توسعه اقتصادی قرار گیرد انتظار نابهجایی است، ادامه داد: رشد اقتصاد منفی در دو سال نشان از رکود ریشهدار است و تورم بالای 40 درصد فضای ملتهب ارز نشانههای این بینظمیها است.
این مسؤول گفت: با شروع کار دولت یازدهم در آمار نشان میدهد نقطه عطف جدی برای ایجاد آرامش بود و رشد اقتصادی، بازار ارز، کاهش دامنه بین شکاف ارز رسمی و بازار آزاد به دوره قبل مقایسه شود و همه موارد در مسیری عاقلانه قرار گرفته است.
سیف با بیان اینکه اقتصاد ما در جهتگیری مناسبی حرکت میکند و فضا محق است تا اقتصاد رشد کند و به سمت توسعه حرکت کند، تصریح کرد: حرفه، تخصص، سرمایه از پیش نیازهای است که سرمایهگذار برای ایجاد سرمایه باید امکانات خود را تجهیز کند.
وی اقتصاد مقاومتی را برای کشور موضوع اساسی دانست و اظهار کرد: ثبات بخش مالی بحث جدی است و برای این اینکه اقتصاد ما در معرض شوک قرار نگیرد و با آرامش مسیر خود را ادامه دهد اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه همیشه در اقتصاد تلفیق منابع میتواند منجر به پروژه خلق ارزش افزوده شود که منابع مالی، بازار مناسب، کارگر ماهر و فنی و ...فراهم باشد، افزود: برای رفع تنگناهای مالی از حداقل منابع باید بهترین بهرهوری صورت گیرد.
این مسؤول شناسایی منابع اقتصادی در استانها را نقطه عطف بزرگی دانست تا از سوی استانداران انجام شود، خاطرنشان کرد: در نظام بانکی بخش عمدهای از داراییها منجر به دارایی منجمد شده است به عنوان دارایی غیرمولد نقدینگی محسوب میشود به دلیل بدون حرکت بودن بانک مرکزی در این خصوص حساس است.
وی با بیان اینکه انباشت چهار دهه استفاده ناصواب از نهادی به نام بانک انجام شده است و تلاش ما احیای این نهاد است، افزود: رفتار نابهجای ما بود که این بازده نادرست بوده است این در حالی است که نرخ سود بانکی در بازار کشف میشود.
سیف تصریح کرد: فکر میکنیم نظام بانکی منبع نامحدود سرشار بدون مشکل است و هرچه اراده کنیم میتواند تامین کند؛ به عنوان مثال، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری اعلام کرد که 250 هزار تومان یارانه میدهم که از من سوال شد آیا ممکن است؛ گفتم این وعده فریبکارانه است.
وی اظهار کرد: نظام بانکی یکی از داراییهایش مولد نقدینگی، دارایی وصول نشده و بخشی هم طلب بانکها از دولت است که بر نمیگردد.
رئیس کل بانک مرکزی کشور، نسبت مطالبات وصول نظام بانکی را 14.7 درصد در دولت قبل دانست و ادامه داد: در سال گذشته به 10 درصد رسید اما این رقم با نرم بینالمللی سازگار نیست بر مبنای استاندارد باید 2 درصد باشد.
این مسؤول با تاکید براینکه نظام بانکی کشور باید به شرایط روز برسد، گفت: برخیها همه آثار مثبت برجام را با بیانصافی کنار میگذارند و به بخش بانکی میپردازند.
سیف اوج مطالبهگری را در مذاکره برجام دانست و تصریح کرد: برجام اثر داشت اما برخی میخواهند دستاورد نظام را نادیده بگیرند و تلاش ما مطالبه کردن دستاورد برجام است و کما اینکه برجام هدفش این بود که تمامی تهدیدها هستهای برداشته شود که اینگونه صورت گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در صورت خوب بودن نظام بانکی کشور بانکهای اروپایی از روی بازاریابی با ما همکاری میکردند، بیان کرد: الان شرایط خوب نداریم نظام بانکی باید اصلاح شود استاندارهای ثبات بانکی باید درست شود نسبت کفایت سرمایه در استاندارد 12 درصد است و ما به چهار درصد رسیدیم که برای همچنین لیستی رغبت همکاری نشان نمیدهند.
این مسؤول با اعلام اینکه در دیپلماسی بانکی شرایط بانکی مناسبی داریم، اظهار کرد: تمام منابع قفل شده ما آزاد شد و واردات در کشور هم صورت میگیرد با این حال در حال ثبات بازار ارز هستیم و آثار برجام قابل ملموس بوده است.
فارس
ارسال دیدگاه