به گزارش مازند اصناف به گزارش روابط عمومی قرارگاه خاتم، پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از نهادهایی که به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود؛ این تدبیر حکیمانه امام خمینی(ره) چه در زمان جنگ تحمیلی و چه پس از پایان هشت سال دفاع مقدس، جلوههای ارزشمند خود را در عرصههای مختلف بروز و ظهور دارد که یکی از مهمترین این عرصهها، سازندگی و آبادانی کشور بود.
با پایان جنگ تحمیلی هشتساله، کشور با انبوهی از خرابیها و ویرانیها در شهرهای مختلف روبهرو بود و از سوی دیگر تعداد زیادی ماشینآلات، تجهیزات و امکانات عمرانی در حوزه مهندسی رزم سپاه در معرض فرسایش بود که میتوانست التیامبخش این زخم عمیق باشد؛ بیتوجهی به این دو مهم، میتوانست برای کشور خسارتهای فراوانی به دنبال داشته باشد.
در 23 آذرماه سال 1368 بنا به تدبیر و موافقت فرمانده معظم کل قوا و درخواست دولت وقت و بر اساس اصل 147 قانون اساسی مبنی بر مشارکت در امر بازسازی کشور، بخشی از توان مهندسی سپاه تحت عنوان قرارگاه بازسازی خاتمالانبیاء(ص) و با بهکارگیری ردههای پنجگانه سپاه وارد عرصه سازندگی کشور شد، تا سپاه بار دیگر و در میدانی جدید به رسالت اصلی خود که حفظ دستاوردهای نظام و انقلاب اسلامی بود، جامه عمل بپوشاند.
استفاده از این امکانات و بهرهگیری از تجربیات هشت سال دفاع مقدس، این فرصت را فراهم میساخت تا علاوه بر بازسازی و عمران کشور، ماشینآلات و تجهیزات موجود نیز بهروز و نوسازی شود و از طرفی باعث امیدآفرینی در جامعه و ایجاد روحیه تحرک و پویایی در کشور شود.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) در ابتدای فعالیت خود به بازسازی کشور بهویژه بازسازی مناطق جنگی و اجرای پروژههای کوچک و متوسط روی آورد و در دهه دوم حیات خود به حوزه سازندگی و اجرای پروژههای عمومی در گرایشهای مختلف عمرانی و صنعتی وارد شد.
این در شرایطی بود که استکبار جهانی نیز در فکر تغییر جبهه تقابلی خود با ایران بود و با ناامیدی از جنگ مستقیم برای براندازی نظام سعی داشت با دستاویز قراردادن بهانههای مختلف و اعمال تحریمهای گوناگون، جنگ اقتصادی تمامعیاری را علیه ملت و کشور آغاز کند و در یک فرآیند کوتاهمدت، همه شرکتها و پیمانکاران خارجی را وادار به ترک اجرای پروژههای زیربنایی میکردند، تا با این روش مسیر پیشرفت و توسعه ایران اسلامی را مسدود کرده، ایران را به یک کشور عقبمانده، فقیر و ناتوان تبدیل کنند و با ایجاد نارضایتیهای داخلی اهداف خود را دنبال نمایند.
از این رو، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با درک این مهم سعی کرد، در سومین دهه فعالیت خود با گذر از پروژههای عمومی که پیمانکاران زیادی در کشور قادر به انجام آن بودند، به سمت ابرپروژههایی که پیش از این توسط شرکتهای خارجی انجام میشد، حرکت کند و با نگاه به توان درونزای کشور و با همت مضاعف و مدیریت جهادی، قدم در مسیر اعتلای نام ایران گذارد و شانه خود را زیر بار سنگین اجرای این پروژهها قرار دهد.
رصد گلوگاههای اقتصادی و کسب شایستگیهای حرفهای از ویژگیهای دهه سوم فعالیت قرارگاه به شمار میرود؛ تا جایی که امروز این قرارگاه در راستای «اقتصاد مقاومتی» توانسته است، در امر سازندگی کشور، کمک بزرگی به دولت و ملت شریف ایران کند و در راستای چشمانداز 20ساله کشور و رسیدن به افق ایران 1404، ضمن بهکارگیری صدها پیمانکار دیگر و آموزش مدیران لایق برای میهن اسلامی به رقیب سرسختی برای پیمانکاران خارجی تبدیل شود و شعار «ما میتوانیم» را به شایستهترین صورت، محقق سازد.
اجرای فازهای 15 و 16 پارس جنوبی به عنوان اولین پالایشگاه با مهندسی تمامایرانی، احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف خودکفایی کشور در تولید بنزین، اجرای فاز 13 و فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی، ساخت مجتمعهای پتروشیمی، اجرای طرح عظیم مهار روانآبهای کشور، احداث دهها سد بزرگ همچون کرخه و سد گتوند، اجرای خطوط انتقال آب، نفت و گاز در نقاط مختلف کشور، احداث تونلهای طویل انتقال آب، بنادر و سازههای دریایی، احداث کارخانه مس سونگون، احداث آزادراهها، بزرگراهها و راههای اصلی در نقاط مختلف کشور، احداث خطوط مترو با تجهیزات پیشرفته، اجرای شبکه سراسری فیبر نوری به طول 23 هزار کیلومتر و نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان تنها بخش کوچکی از این ابر پروژههاست که توسط این قرارگاه و در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی اجرا شده است.
حضور در عرصه سازندگی کشور از مصادیق حضور موفقیتآمیز سپاه در صحنه پاسداری از انقلاب اسلامی به شمار میآید، در واقع قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با نگاهی بالاتر از نگاه صرفاً مأموریتی و بر اساس نگاه رسالتمحور و تکلیفمدار و بر اساس سند راهبردی سازندگی در عرصه آبادانی کشور فعالیت دارد.
بر اساس این سند، مجموعه سازندگی در سپاه، دارای هویت اسلامی، انقلابی، سپاهی، رسالتمحور، نظاممند، چندمنظوره، منحصربهفرد و ممتاز در عرصه فعالیتهای سازندگی، با فرهنگ پاسداری و بسیجی، برخوردار از پشتوانه منابع سازمانی سپاه و بسیج مردمی، با قابلیت کمک به توسعه و تعمیق انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در داخل و خارج از کشور است.
ابتکارات نوین و گرانبها در زمینه تأمین کالا، ساخت، مهندسی و راهاندازی و ثبت رکوردهای مختلف در عرصه اجرای پروژههای مختلف و در بستر تحریمهای غرب، نشان از ثبات قدم این قرارگاه برای تحقق اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی است، به گونهای که امروز بسیاری از قطعات، تجهیزات و لوازم مورد نیاز پروژههای مختلف در داخل کشور تأمین میشود و بدین صورت علاوه بر رونق تولید در کشور، باعث ایجاد بارقه امید در دل صنعتگران، مبتکران و مخترعان این حوزه شده است.
قرارگاه در ارتباط تنگاتنگ با دانشگاهها و مراکز علمی سعی کرده بستر مناسبی برای جذب فارغالتحصیلان، نخبگان و آموزش نیروهای متخصص، متعهد و باتجربه فراهم نماید، به گونهای که در حال حاضر در حدود 140 هزار نفر در پروژههای این قرارگاه مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 40 هزار نفر دارای مدرک مهندسی، کارشناس ارشد و دکترا هستند.
چشمانداز حضور قرارگاه در عرصه اقتصادی، کمک و مشارکت با دولت و بخشهای غیردولتی در توسعه همهجانبه مناطق مستعد و مناطق کمتر توسعهیافته داخلی با استفاده از امکانات، تجهیزات و منابع نیروهای مسلح، بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی در زمان صلح و بحران از طریق طراحی، اجرا و راهبری پروژههای زیرساختی، عمرانی، صنعتی، دفاعی، امنیتی و محرومیتزدایی با حفظ آمادگی رزم، با رویکرد جهادی و در راستای عمقبخشی و پیشبرندگی انقلاب اسلامی است.
رعایت استانداردهای ایمنی، بهداشت کار و حفظ محیط زیست از جمله موضوعات اساسی قرارگاه در اجرای پروژههاست؛ این قرارگاه به منظور کاهش حوادث و خسارات جانی و مالی و افزایش ضریب ایمنی و بهداشت محیط، متعهد و ملزم به رعایت دقیق اصول ایمنی، بهداشت کار و حفظ محیط زیست در تمام فعالیتهای عمرانی و صنعتی است.
قرارگاه در طول سه دهه، با وجود تحریمهای ظالمانه مستکبران، دستاوردها و رکوردهای بزرگی را در عرصه آبادانی، استقلال، خودکفایی و سرافرازی میهن اسلامی به دست آورد و پروژههای مهم، تأثیرگذار و نقشآفرین در زمینههای مختلف عمرانی و صنعتی در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی، آب، نیروگاه، بنادر و سازههای ساحلی و فراساحلی، حملونقل، معدن و صنایع معدنی، ابنیه خاص، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی و خدمات مشاوره، مطالعات و مهندسی با موفقیت به اتمام رسانده است.
همچنین قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با ورود به عرصه کشاورزی، طرح احیا و توسعه کشاورزی را در چند استان مرزی، حساس و یا صعبالعبور و محروم همچون خوزستان، آذربایجان غربی، کرمان، سیستان و بلوچستان، لرستان، یزد، کرمانشاه و خراسان رضوی با هدف امنیت پایدار، اشتغالزایی، یکپارچهسازی کشاورزی و استقرار سامانههای آبیاری نوین و مکانیزه کردن عملیات کشاورزی به اجرا درآورد که ثمره آن به زیر کشت بردن بیش از 35 هزار هکتار از اراضی این استانها بود.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) رسالت محرومیتزدایی را از اولویتهای کاری خود قرار داده و در شعاع 70 کیلومتری پروژههای عمرانی در سراسر کشور به انجام حداقل یک یا چند پروژه محرومیتزدایی اقدام میکند.
حوزههایی که قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) برای عرصه محرومیتزدایی خود در مناطق مختلف تعریف کرده است، شامل چهار حوزه عمرانی، امدادی، آموزشی و فرهنگی است که دربردارنده ساخت پروژههایی همچون مخزن آب، جاده، پل، مدرسه، خانه بهداشت، کتابخانه و پروژههای آبخیزداری، ساخت اماکن ورزشی، مزار شهدا، مسجد، ساخت و تکمیل حوزه علمیه و حسینیه و خانه عالم، حمام و سرویس بهداشتی و غسالخانه، توزیع بستههای بهداشتی و پوشاک و لوازم ورزشی و لوازمالتحریر، تجهیز مساجد و حسینیهها و کتابخانهها و... در مناطق محروم است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بدو تأسیس خدمات ارزنده و بیشائبه فراوانی را به کشور و ملت ارائه کرده و با تأسیس قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) سعی کرد، علاوه بر کوتاه کردن دست بیگانگان از اجرای پروژهها، با الگوآفرینی در این زمینه، دستاوردهای عظیمی را در عرصه آبادانی، استقلال، خودکفایی و سرافرازی میهن اسلامی به دست آورد و حرکت کشور در جهت ایجاد «تمدن نوین اسلامی» و اقتصاد مقاومتی را با قوت ادامه دهد.
ارسال دیدگاه