به گزارش مازند اصناف عطاءالله حسنزاده در گفتوگو با بلاغ اظهار کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی، سرمایهگذاری صورت گرفته و سرانه بالای تولید و مصرف گوشت سفید در کشور، به این نتیجه رسیدیم که سیاست دورنگرایی بازار مرغ را با اجرای طرحی اصولی به سمت برونگرایی سوق دهیم.
وی تولید باکیفیت با نگاه صادراتی را مهم ارزیابی کرد و افزود: با توجه به سرانه بالای تولید مرغ سفید در کشور و مازاد تولید درصدد آن بودیم تا ظرفیت موجود را تبدیل به بستری برای صادرات کنیم.
رئیس هیئت مدیره تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور تصریح کرد: از دهه 80 برای کاهش سن کشتار مرغ پیشنهادهایی ارائه شد، به این گونه که جوجهریزی و نگهداری آن تا 42 روز بهترین شرایط سنی و وزنی را رقم خواهد زد.
وی بیان کرد: این پیشنهاد مدتی مسکوت ماند تا امروز که مازاد تولید موجب شده به سمت استفاده از این طرح اصولی سوق پیدا کنیم.
حسنزاده وزن بالای مرغ را موجب کاهش سود مرغدار دانست و خاطرنشان کرد: با کاهش سن کشتار مرغ، عملا به تولید با کیفیت و صادرات محور دست مییابیم و باید دانست صادرات زمانی مفهوم دارد که تولید پایدار با کیفیت و استاندار جهانی داشته باشیم.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ و تخممرغ مازندران با بیان اینکه در تولید، به جای مصرفکننده، بازار شرط اصلی فروش محصول است، اظهار کرد: اگر میخواهیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم و ارزش تولید صنعت داخلی را بهبود ببخشیم باید اصلاح ساختار تولید در دستور کار قرار گیرد.
وی تولید را مربوط به مدیریت تولید دانست و گفت: مدیریت تولید صادراتی نیازمند به کاهش وزن و کاهش سن کشتار است.
حسنزاده با تاکید بر اینکه باید شرایط را تغییر دهیم و نگاه بازار درونگرا را به سمت بازار برونگرا سوق دهیم، تصریح کرد: زمانی که ظرفیت تولید 2 میلیون تنی مصرف داخلی را داریم، به این معنا است که بیش از 500 هزار تن میتوانیم صادرات داشته باشیم.
وی افزود: در صنعت مرغداری عرضه و تقاضا را بر مبنای درخواست داخلی، میزان مصرف داخل و سفارشهای صادراتی باید در نظر گرفت.
حسنزاده خاطرنشان کرد: زمانی که سن کشتار مرغ کاهش یابد یقینا بسیاری از هزینهها کاهش مییابد و این گونه هزینه تولید به صرفه خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ مازندران افزود: وقتی وزن مرغ در زمان کشتار پایین باشد قطعا در تلفات، خوراک، دارو و انرژی هزینههای کمتری صرف میشود و محصول با کیفیت روی سفرههای مردم قرار میگیرد.
وی وزن مرغ را در وزن بالا دارای چربی و ضایعات زیاد دانست که تمامی آنها در وزن پایین وجود ندارند و تصریح کرد: شکست هزینه تمام شده مرغداریها از مهمترین اهداف مورد نظر این طرح است.
حسنزاده خاطرنشان کرد: قیمت جوجه باید همگام با وزنی که برداشت میکنیم باشد.
وی 30 درصد از ظرفیت تولید صنعت مرغداری کشور را بدون استفاده دانست و گفت: وقتی از یک جوجه سه کیلو برداشت میکنیم، چه انتظاری داریم که بازار داخلی و خارجی رغبت به خرید آن داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ مازندران اضافه کرد: در ایران با افزایش و کاهش قیمت مرغ، جوجهریزی در سالنهای مرغداری دستخوش تغییر میشود، این نشان از یک هرج و مرج در تولید مرغ کشور و کاملا نادرست است.
وی بلوغ صنعت مرغداری را منوط به تغییر در ساختار دانست و گفت: تمامی دغدغهها در نظر گرفته شده و به صورت کاملا کارشناسی شده بررسی میشود.
حسنزاده در پایان با بیان اینکه مرغداران به اجرای این طرح امیدوار باشند، تاکید کرد: رسانهها و مطبوعات میبایست تولیدکنندگان و دولت را در حمایت از این طرح تشویق کنند تا شاهد پویایی صنعت مرغداری کشور و استان باشیم.
ارسال دیدگاه