به گزارش مازند اصناف کشاورزی در بسیاری از کشورها محور توسعه قرار گرفته و در ایران نیز این بخش از اهمیت فراوانی برخوردار است.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد با وجود تمامی تلاشها به دلیل وجود مشکلات ساختاری، توسعه این بخش با تنگناهایی مواجه است.
از سوی دیگر کارشناسان معتقدند این بخش میتواند نقش عمدهای در رونق اقتصادی داشته باشد و محصولات آن میتواند جایگزین مناسبی برای صادرات نفت باشد.
پس از انقلاب اسلامی ایران هدف و تلاش مسئولان در این راستا قرار گرفت که کشور در تولید محصولات کشاورزی و به ویژه محصولات راهبردی مانند گندم و برنج به خودبسندگی کامل برسد، اما در عمل با آغاز جنگ تحمیلی، توان برنامهریزی برای بخش کشاورزی گرفته شد.
نکتهای که در اینجا لازم به یادآوری به نظر میرسد این است که جهاد کشاورزی میتواند در تحقق اقتصاد مقاومتی نقشی اساسی داشته باشد.
حسن نصیری کارشناس ارشد علوم سیاسی نیز در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی تنها راهی است که میتوان برای بهبود وضعیت آشفته اقتصادی کشور، باید آن را پیمود.
وی تصریح کرد: در حالیکه دولت از آبروی نظام در موضوع هستهای برای رفع مشکلات اقتصادی هزینه کرد، همچنان شاهد کمترین توفیقات رفاهی در کشور نیستیم.
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه قرار بود رهآورد برجام، حل مسائل اقتصادی باشد، گفت: در دوران پسابرجام کارخانههای بسیاری تعطیل یا در حال تعطیلشدن هستند و چشم دولت همچنان به آن سوی مرزها است.
نصیری در پایان تنها راهحل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم را توجه به شعار امسال دانست و خاطرنشان کرد: دولت باید بتواند از توان تمامی نخبگان در راه تحقق این امر نهایت بهره را ببرد.
محمدحسین فرجی یک کارشناس اقتصادی نیز در گفتوگو با خبرنگار ما تصریح کرد: چندسالی است که رهبری در جلسات و دیدارهای مختلف با مردم و ارکان مختلف کشور بر تحقق نقش اقتصاد مقاومتی در جامعه تاکید میکنند و تنها راه برونرفت از وضعیت نامناسب اقتصادی و مقابله با تحریمهای ظالمانه دشمن را توجه ویژه به این بحث میدانند.
وی با اشاره به نقش کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: به طور کلی کشاورزی میتواند نقش خود را به صورتهایی چون عرضه نیروی کار و سرمایه مازاد، تامین مواد غذایی و مواد خام صنعتی، گسترش صادرات غیر نفتی و تأمین ارز خارجی، تهیه بازار برای کالاهای صنعتی سبک بالادستی و پاییندستی، تشویق سرمایهگذاری در فعالیتهای تولیدی جانبی و صنایع تبدیلی و تکمیلی و رونق مبادلات تجاری محصولات کشاورزی به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی کشور اجرا کند.
یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه جایگزین کردن بخشهای با ریسک کم مانند کشاورزی با پرریسک نفت، یکی از اصول اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: شرایط آب و هوایی کشور ایران در مقایسه با کشورهای منطقه بهگونهای به نظر میرسد که عمده محصولات کشاورزی آن قابل برداشت است و به لحاظ وسعت سرزمینی و درصد زمینهای کشاورزی نیز ایران وضعیت بسیار خوبی دارد.
مهدی یعقوبی یکی از جوانان مازندرانی نیز اظهار میدارد: سالهای گذشته فعالیتهایی در تحقق اقتصاد مقاومتی صورت گرفت، اما منجر به نتیجه مطلوب نشد و به همین دلیل رهبری سال گذشته را به سال اقدام و عمل نامگذاری کردند و امسال نیز تولید و اشتغال را رویکرد جدی اقتصاد مقاومتی بیان فرمودند.
وی در ادامه افزود: اگر مسئولان به خودباوری برسند حتی با سرمایههای اندک به جایی میرسیم که اقتصاد مقاومتی در کشور تحقق مییابد.
به گزارش خبرنگار بلاغ، یکی از اصول انقلاب اسلامی ایستادگی و توجه به درون و باور عمیق به این مطلب است: "که ما میتوانیم".
این امر به طور قطع در بحث تکمیل ظرفیتهای اقتصاد مقاومتی در زمینههای مختلف و پویا شدن آن به ما کمک خواهد کرد.
به همین دلیل باید مردم و مسئولان به اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکار اصلی رفع مشکلات اقتصادی کشور توجه کنند، و اگر به این امر توجه شود، دیگر نگران اجرا شدن یا نشدن برجام نخواهیم بود.
ارسال دیدگاه