به گزارش مازند اصناف سلمان دستان طی گفتوگویی اظهار کرد: اگر علاقمند به ایجاد باغ هستیم باید از رقمی استفاده کنیم که مقاوم به سرما باشد و در برابر تنشهای محیطی مقاومت داشته باشد.
وی برنج را غذای غالب مردم ایران دانست و افزود: از نظر علمی، تغییر اراضی باغی به شالیزاری را توصیه میکنم چون برنج بهرهوری بیشتر و سود بهتری نسبت به باغ دارد.
پژوهشگر برتر سال 95 در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیتهای ترویجی خوبی صورت نگرفته چون مردم فکر میکنند تولید و سوددهی باغ از شالیزار بیشتر و بهتر است.
این پژوهشگر برتر مازندرانی، کشت تامسون و پرتقال را در مازندران دارای ریسک بالایی ارزیابی کرد و گفت: اگر باغداری علاقه به کاشت تامسون و پرتقال دارد باید از ارقام مقاوم و سازگار با منطقه محل کشت استفاده کند.
دستان بخش قابل توجهی از باغهای استان را غیر استاندارد دانست و گفت: باغداران اگر به تغییر اراضی باغی به شالیزاری روی آورند، برنج پرمحصول تولید کنند، در کنار آن تولید علوفه داشته باشند یقینا به سوددهی بیشتر با ارزش افزوده بهتر دست مییابند.
وی در پایان با بیان اینکه نمیتوان با علم به حاصلخیز بودن منطقهای دست به تولید هر محصولی زد، تاکید کرد: تولید غیرعلمی بدون پشتوانه فنی یقینا در آینده چالشهای بزرگی را به وجود میآورد که با ضررهای هنگفت مالی همراه است.
بلاغ
ارسال دیدگاه