به گزارش مازند اصناف علیرضا مهاجر در جریان بازدید از شرق مازندران ازجمله مزارع کلزای شهرستان نکا با اشاره به وابستگی بالای کشور با واردات 90 درصدی روغن از خارج کشور، اظهار کرد: پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب طرحی برای تولید داخلی روغن در دستور وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.
وی افزود: در همین راستا برای کمک به توسعه کشت دانههای روغنی، دولت برنامهها و مشوقهای مختلفی را در دستور کار قرار داده که از جمله آن میتوان به خرید تضمینی و پرداخت به موقع محصول تولیدی کشاورزان کلزاکار به منظور قطع وابستگیها اشاره کرد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان جزئیات بسته حمایتی دولت در این زمینه، خاطرنشان کرد: در این بسته حمایتی 60 تا 70 درصد یارانه واردات به کشاورزان اختصاص یافته و تدارک تولید بذر در داخل نیز دیده شده است.
این مسؤول اضافه کرد: همچنین باتوجه به تأمین 90 درصد روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات، کشت نباتات تولیدکننده روغن مانند کلزا و آفتابگردان در اولویت برنامههای وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و بذر کلزا نیز برای حمایت از تولیدکنندگان دانههای روغنی در کشور با قیمت مناسب و به شکل یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی گفت: در کنار در نظر گرفتن تعداد قابل توجهی دستگاه کارنده دقیقکار با یارانه 50 درصدی برای کلزاکاران، برای تداوم خرید در سالهای آینده امکان داشت، کاشت، برداشت و هد برداشت کمباین نیز در دستور کار قرار کرفته است.
مهاجر خرید و پرداخت به موقع مبالغ به کلزاکاران را از مهمترین برنامهها با همکاری شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی برشمرد و تصریح کرد: خرید تضمینی دانه روغنی کلزا 2 هزار و 783 تومان برای هر کیلوگرم در امسال، بالاترین قیمت ارائه شده در طول سالهای مختلف بوده تا کلزاکاران به کشت دانههای روغنی تشویق شوند.
وی در مورد تسهیلات پرداختی نیز افزود: مشوقهای مختلف برداشت برای رضایت کشاورزان در دستور کار قرار دارد که تشهیلات دانههای روغنی در هر هکتار 25 میلیون ریال بوده و از طریق بانک کشاورزی پرداخت میشود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نیازمندی به کشت به موقع کلزا در کشور، اظهار کرد: اغلب به دلایل مختلف امکان کشت نشایی کلزا در کشور وجود نداشته درحالی که نشاکاری کلزا از دو ماه قبل از کشت شرایط را به گونهای فراهم میکند که در زمان مساعد شدن آب و هوا و پس از کشت محصولات دیگر بتوان کلزا را به زمین انتقال داد.
وی افزود: کشت نشایی کلزا از سال 96 در کشور آغاز شده و رضایتمند بوده است که با ادامه آن در سال آینده میتوان کشت نشایی را در طرح دانهای روغنی در دستور کار قرار داده و اراضی بیشتری را به کشت نشایی کلزا اختصاص داد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی کشت در پایان تناوب با کلزا را یکی از دلایل تداوم پایداری گندم برشمرد و از افزایش دو برابری سطح زیر کشت کلزا نسبت به سال زراعی 94-95 خبر داد و خاطرنشان کرد: کلزا در تناوب با گندم و کشت پاییزی برای پایداری تولید گندم در نظر گرفته شده و امیدواریم بیش از 2.5 برابر محصول در سال 96 برداشت شود.
بلاغ
ارسال دیدگاه