به گزارش مازند اصناف؛ طبق قانون، حکومت حق دارد از بخشهای مختلف جامعه مالیات دریافت کند. امری متداول که بخشی از هزینههای جاری کشور را تامین میکند اما نوع محاسبه مالیات با تولیدکنندگان که چرخه اقتصادی کشور را در اختیار دارند، حائز اهمیت است به گونهای که اگر در محاسبه مالیات و مالیات ارزش افزوده اشتباهی صورت گیرد، چرخه تولید کشور را با چالشهای فراوانی مواجه میکند که یکی از آنها کاهش نقدینگی و سرمایه در گردش تولیدکنندگان است. در همین راستا با توجه به جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با برخی از تولیدکنندگان به گفتوگو نشستیم.
ضعف قوانین و تفسیرهای ندارست مالیاتی
کاظمی رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه حوزه مالیاتی، گستردگی خاصی دارد، اظهار کرد: به خاطر ضعف قوانین مالیاتی تفسیرهای نادرستی صورت میگیرد و با رفتارهای غیر منطقی، تولیدکنندگان را به دیوان عدالت اداری میکشانند.
وی افزود: به دنبال جانبداری یک طرفه از تولیدکنندگان نیستیم بلکه میخواهیم نوع نگاه و تفسرهای نادرست در مورد مالیات اصلاح شود.
وی به آثار مخرب فرار از مالیات برخی از واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: در میدان رقابت وقتی یک طرف اقدام به فرار مالیاتی میکند ناجوانمردانه موجب تضعیف رقیبش شده و سهم او را در بازار اشغال میکند.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران افزود: متاسفانه شاهد فرارهای مالیاتی با رقمهای زیاد هستیم این معضل در بنگاههای اقتصادی رخ میدهد که فعالیت شفاف ندارند.
وی افزود: دولت فشار مضاعف مالیاتی را روی واحدهای تولیدی قرار داده که شفاف کار میکنند.
در ادامه میرمحمد میراسماعیلی از تولیدکنندگان پوشاک استان نیز با بیان اینکه برخی از شرکتهای امور مالیاتی دریافت مالیات غیرمنطقی را توجیهی بر نبود منابع معرفی میکنند، اظهار کرد: این نهادها بیان میکنند که برای ادامه فعالیت مجبور هستند تا مالیات غیر منطقی وضع کنند.
مشکل تولید، ضرایب مالیاتی است
نائب رئیس انجمن صنایع شیمیایی و سلولوزی مازندران نیز مالیات را یک حکم حکومتی دانست و گفت: مالیات مسیر کسب درآمد دولت است و این یک حق قانونی است و تولیدکنندگان نیز تمکین میکنند.
صالحی افزود: مشکل ضرایب مالیاتی است که جای نقد بسیار دارد و باید تحلیل درست از این موضوع داشت.
وی گفت: قبلا کمیسیون ضرایب با حضور تولیدکنندگان وجود داشت اما پس از سه سال فعالیت آن را کنار گذاشتند.
صالحی فرار مالیاتی را به دلیل ضرایب سنگین مالیاتی نسبت به صنعت دانست و تاکید کرد: سیاستها ناخواسته به سمت دلالی رفته به گونهای که در جایی نگاه تسهیلاتی تسهیل است و در جای دیگر آنقدر سخت میگیرند که تمام اموال و دارایی تولیدکننده به خطر میافتد.
بروز مشکل با تشخیص شخصی مدیر دولتی
نائب رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران نیز با بیان اینکه تولیدکنندگان به برخی قوانین آگاهی ندارند، اظهار کرد: من در واحد تولیدی ام آلایندگی ندارم و این مهم مورد تایید محیط زیست مازندران است.
قاسمی افزود: به دلیل یک اشتباه که متوجه کارشناس دولتی بوده است، واحد تولیدی ام به عنوان واحد دارای آلایندگی معرفی شد
وی گفت: بلافاصله محیط زیست طی نامهای این موضوع را تکذیب کرد درحالی که سازمان امور مالیاتی این نامه را قبول نداشته و به صرف تشخیص شخصی خواستار نامهای مکتوب از وزرات خانه است.
این تولیدکننده گفت: این محل اختلاف چگونه حل میشود قاضی هم در دادگاه به حرف ممیزی مالیاتی توجه میکند.
نائب رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران افزود: من نمیدانم چرا وقتی در چنین موقعیت هایی قرار میگیریم هیچ نامه، مدرک و استدلالهای قانونی جواب نمیدهد و قضیه به نفع تولیدکننده نمیچرخد!
نارضایتی فعالان اقتصادی از برخورد سلیقهای در مالیات
به گزارش گروه اقتصادی بلاغ، هر آنقدر که دولت حق ستاندن مالیات را دارد حق ندارند با هر ضریبی که دلخواه یک مدیر است به تولید استان و کشور ضربه بزند. به نظر کنار گذاشته شدن کمیسیون ضرایب مالیاتی درست نبوده و باید این کمیسیون با حضور تولیدکنندگان و کارشنانسان دوباره تشکیل شود. متاسفانه برخورد سلیقهای با مالیات و مالیات ارزش افزوده موجب نارضایتی اکثر تولیدکنندگان و حتی بازاریان شده است. امید است که همگام با گفت و گوی دولت با بخش خصوصی از مشکلات ان کمی کاسته شود.
مرجع: بلاغ نیوز
ارسال دیدگاه