به گزارش مازند اصناف با آغاز سال نو و تکاپوی مردم برای خرید شب عید بازارهای خرید و فروش نیز بیش از فصلهای دیگر فعال شده اما در برخی موارد واحدهای صنفی اقدام به تخلف در این زمینه میکنند.
برای کاهش تخلفات اصناف باید واحدهای نظارتی اقدامات مناسب را اعمال کنند تا این تخلفات به ضرر مصرفکننده و تولیدکنندگان دیگر نشود.
حسن نصیری کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه با نزدیک شدن به سال نو و حضور مردم برای خریدهای شب عید برخی فروشندگان اقدام به گرانفروشی یا برخی تخلفات دیگر میکنند، گفت: دستگاههای نظارتی باید در زمینه نظارت بر اصناف اقدام شایسته و بازدارنده انجام دهند و مجازاتهای مناسب را اعمال کنند.
وی افزود: در حال حاضر مجازاتهایی که برای اصناف متخلف اعمال میشود تأثیری بر تخلف ندارد و در برخی موارد موجب تکرار آن تخلف میشود.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: مشکل نظارت و بازرسی در ایران عمیق است و دولت نیز در این زمینه قوانین و مقررات درستی را سیاستگذاری نکرد.
نصیری یادآور شد: حوزههای فعال در این بخش نیز فعالیت خود را به درستی گسترش ندادند و نیز بخش زیادی از فعالیت خود کاهش دادند.
وی با بیان اینکه سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرفکنندگان باید تقویت شود، گفت: اما وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه اقدامات مناسبی ارائه نداد.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: تشکلهای صنفی و نمایندگان اصناف باید بیشتر به نفع مصرف کنندگان و واحدهای تولیدی اقدامات لازم را انجام دهند اما در برخی موارد برخلاف این موارد دیده میشود.
یکی از فعالان بازار محمودآباد در گفتوگو با آوای شمال اظهار کرد: برای حمایت از حقوق مصرفکننده باید کمیتهای از کمیسیون نظارت و فرمانداری، شبکه بهداشت و اتاق اصناف و کارشناسان زبده از اتحادیهها که به شکل تیمی نظارت کنند.
این بازاری محمودآبادی افزود: اما بسیاری از بازرسیهای اتاق اصناف کلیشهای و گزارش عملکردی است و متأسفانه واحد حمایت از حقوق مصرف کننده جز اسم اقدام دیگری را انجام نمیدهد.
وی تصریح کرد: افرادی که در اتاق اصناف حضور دارند کسانی هستند که با زد و بند انتخاب شده و به عنوان نماینده مردم در حمایت از آنان است که اقدامی هم انجام نمیدهند.
این فعال بازار شهرستان یادآور شد: در برخی موارد بدون هرگونه نظارتی اجازه فعالیت به عرضهکنندگان مواد گوشتی را کنار خیابان داده میشود اما در زمینه فعالیت واحدهای صنفی بسیار سختگیری انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در کشورمان دوگانگی زیادی وجود دارد و افراد دارای هویت در مقایسه با افراد فعال در مراکز فروش بیهویت، با فشار بیشتری مواجه هستند بنابراین نظارت درستی در این زمینه وجود ندارد.
این بازاری محمودآباد تأکید کرد: شهرداری نیز باید به وظیفه خود در زمینه رفع سدهای معبر درست عمل کند و در حالی که خود در واقع عامل این اقدام است.
حسین اصغرزاده معاونت نظارت بازرسی صنعت و معدن و تجارت استان مازندران، اظهار کرد: صنعت و معدن و تجارت برای تأمین و توزیع کالاها با همکاری دیگر دستگاهها اقدام کرده و کالاهای پرتقاضا مانند آرد مورد نیاز برای واحدهای خبازی را در اختیارشان قرار داد و با برگزاری نمایشگاه بهاره در 19 شهرستان با تعداد هزار و 600 غرفه توانسته بازار مناسبی برای خرید شب عید فراهم کند.
اصغرزاده افزود: صنعت و معدن کشیکهایی برای تعویض روغنها، مکانیکیها و واحدهای خبازی قرار داد.
وی تصریح کرد: صنعت و معدن نظارتهای ویژهای در زمینه کفش و پوشاک و قنادی و شیرینی، آجیل، گوشت، مرغ و نیز خدمات پر تقاضا مانند خدمات اقامتی و پزیرایی و جابجایی مصافر به شکل ویژه بازرسان در این ایام نظارت میکنند.
معاونت نظارت بازرسی صنعت و معدن و تجارت استان مازندران گفت: حدود 300 نفر افراد در بازار صنعت و معدن و تجارت و اتاق اصناف در غالب طرح نظارتی نوروز 96 که از اول اسفندماه امسال آغاز شده و تا پایان فروردین در مراکز پرتقاضا نظارت میکنند فعال هستند.
این مسؤول یادآور شد: واحدهای خدماتی بین راهی در غالب گشتهای مشترک با بازرسان صنعت و معدن و تجارت و اماکن نیروی انتظامی و اتاقهای اصناف در خیابانهای میان راهی نظارت لازم را انجام میدهند.
وی گفت: تلفن 124 آمادگی دریافت گزارشها و شکایات مردمی را دارد.
اصغرزاده تصریح کرد: از مراحل نخست اجرای طرح نظارتی نوروز 96 حدود 13 هزار بازرسی را انجام دادیم و هزار و 200 مورد پرونده برای واحدهای متخلف به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون ریال تشکیل شد و به تعزیرات نظارتی ارسال شد.
گفتنی است باید اتاق اصناف نظارت خود را محدود به چند منطقه و واحد خاص نکند بلکه در همه بخشها وارد شود چرا که نظارت درست بر اصناف به نفع مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است بنابراین میتوان با اجرای درست قانون و مجازات لازم از تکرار آن جلوگیری شود.
آوای شمال
ارسال دیدگاه