به گزارش مازند اصناف؛ شکلگیری اقتصاد مقاومتی در مقابل فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه کشورها به وجود میآید و ضرورت این موضوع مهم در مقوله اقتصاد ایران اسلامی، که مورد تأکید رهبر فرزانه انقلاب بود، به دلیل فشارهای کشورهای سلطه گر به ویژه آمریکا در تحریمهای ظالمانه اقتصادی بود و کشورمان برای پایداری اقتصادی چاره ای جز اجرای اقتصاد مقاومتی ندارد.
همان طور که میدانید، اقتصاد مقاومتی چرخه و ساختارهای اقتصادی کشور را پویا میکند، اما این امر مبتنی بر رشد صنعت و توسعه است و مشارکت و همبستگی مردم در پویایی ساختارهای اقتصادی کشور نقش شایانی دارد و برای دست یابی به اهداف بلندمدت در تولید و صنعت باید اعتمادسازی را در بین اقشار جامعه رواج داد تا مردم در کنار سرمایه گذاران خرد و کلان رونق اقتصادی را بهبود بخشند.
واکسینه کردن اقتصاد کشور شرط عقل است
جعفر اعتمادی کارشناس ارشد مدیریت اقتصاد در گفت وگو با بلاغ اظهار کرد: اگر هدف اقتصاد مقاومتی را تقویت بنیانهای اقتصادی کشور ارزیابی کنیم و به دنبال آن، کاهش یا رفع تهدیدهای خارجی را دستاورد آن بدانیم، باید نسبت به آنچه که در مورد تحریمهای اقتصادی متوجه کشور است آگاه عمل کنیم و ناگزیر باید بنیانهای اقتصادی کشور را تقویت کنیم. از این رو اصلی ترین بنیاد که باعث توانمندیهای اقتصاد یک کشور میشود، ظرفیتهای تولیدی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه سیاستهای ابلاغ شده در اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری بر نقش تولید تاکید داشته است، افزود: این سیاست، عملا ناشی از همین نقش تولیدات است که در حوزههای مختلف اقتصادی کشور میتوان رشد داشت و همه حوزههای اقتصادی مورد توجه است، اما به طور طبیعی یکی از این محورهای اصلی تولید صنعتی است، تولید ساخت و صنعت است که ظرفیتهای بزرگی را برای بخشهای اقتصاد یک کشور فراهم میکند.
مردم، قهرمانان اقتصاد مقاومتی هستند
وی به نقش مردم در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: نقش مردم در اجرای این سیاست بسیار کلیدی است و در وضعیت موجود آنچه که اصلی ترین آسیب به جامعه به حساب میآید اعتماد مردم نسبت به سیاستهای بخش عمومی و دولت ها است که در این میان اعتماد مردم در دولتهای اخیر به دلیل ارائه اطلاعات نادرست و غیر واقعی سلب شده است.
اعتمادی خاطرنشان کرد: این سلب اعتماد موجب خروج سرمایههای بزرگی از کشور شده است یا اینکه بسیاری از فعالیتهای تولیدی که باید محور اقتصاد مقاومتی باشد تعطیل شده است و از سوی دیگر نیز واحدهای تولیدی دیگر وارد دادوستدهای شده اند که بسیار آسیب زا تلقی میشود، بنابراین نقش اعتماد و بازسازی آن برای اینکه مردم به موانع اعلام شده و دولت ها و مسئولیتهای اقتصادی اعتماد کنند باید شکل بگیرد.
با این مقدمه به واحد تولیدی و صنعتی دابو صنعت به عنوان یکی از واحدهای تاثیرگذار در ارزآوری برای کشور در شهرک صنعتی شهدای محمودآباد سری زدیم تا از نزدیک در خصوص مشکلات و موانع پیش روی این واحد بزرگ صنعتی در تحقق اقتصاد مقاومتی گزارشی تهیه کنیم.
واحدی نمونه برای اقتصاد مقاومتی
شرکت مخزن فولاد رافع با نام تجاری دابو صنعت از سال 1375 با هدف خدمت رسانی در بخش تأسیساتی و ساختمانی با بهره گیری از توان متخصصان وکارشناسان خبره در تولید انواع دیگ و مخازن تحت فشار و تولیداتی از این دست، تأسیس شد و پس از چند سال کار و فعالیت در شهرک صنعتی آمل به شهرک صنعتی شهدای محمودآباد در فاز دوم منتقل شد.
مهدی رحمانی مدیر این شرکت، که فرزند علی اصغر رحمانی از فعالان قدیمی عرصه اقتصاد و تولید کشور است، در گفت وگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به توان بالای تولیدی این شرکت در راستای خودکفایی و تحقق اقتصاد مقاومتی بیان داشت: این شرکت جزء نخستین شرکت هایی است که در بین استانهای شمالی کشور موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شده و همه محصولات این شرکت شامل دیگهای بخار تا ظرفیت 31 هزار و 750 لیتر و دیگهای آبگرم و آب داغ تا ظرفیت 15 میلیون لیتر با علامت و پلاک استاندارد به بازارهای داخلی و کشورهای آذربایجان، امارات، قزاقستان،عراق، ازبکستان، ارمنستان و ترکیه به صورت مستمر صادر میشود.
وی به فعالیت 200 نیروی کار در این واحد صنعتی اشاره کرد و اظهار داشت: در تلاس هستیم با اجرای فازهای بعدی این واحد صنعتی، علاوه بر ایجاد اشتغال در صادرات محصولات داخلی به کشورهای دیگر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نقش آفرین باشیم.
شرکتی که تمام نیازهای داخلی را تامین میکند
رحمانی با بیان اینکه ظرفیت شرکت در حدی است که تمامی نیازهای داخلی در تولید دیگ و مخازن تحت فشار را برآورده کند، تصریح کرد: این مهم نیازمند حمایتهای معنوی دولت است تا زمینه رغبت و تشویقهای لازم برای خرید کالاهای داخلی را فراهم نماید.
مدیر شرکت دابو صنعت محمودآباد به مزیتهای تولید این شرکت نسبت به محصولات مشابه خارجی گفت: این محصول علاوه بر کیفیت مناسب تر نسبت به محصولات مشابه خارجی، از قیمت پایین تر برخوردار است و علاوه بر آن در شرایط کنونی دنیا که ایران را مورد هجمه فشارها و تحریمهای اقتصادی قرار داده است، بهترین راه برای مبارزه با این مشکل، حمایت از تولید داخلی و در نهایت تحقق منویات رهبری مبنی بر اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی است.
روحالله توکلی مدیر شهرک صنعتی شهدای محمودآباد با ابراز خرسندی از فعالیتهای موثر شرکت دابو صنعت در رونق اقتصادی کشور گفت: این شرکت به سبب فعالیتهای دانش بنیان و خودکفا نمودن کشور از واردات محصول تولیدی همواره مورد توجه بوده است و تاش میکنیم تا موانع توسعه این شرکت مهم در کشور را از مسیر آن ها برداریم.
توکلی با بیان اینکه دولت به دنبال حمایتهای لازم از شرکت هایی همچون دابو صنعت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: رونق خرید تولیدات این شرکت توسط مشتریان داخلی و خارجی علاوه بر بی نیاز شدن کشور از واردات، به ارز آوری و توسعه صادرات نیز کمک شایانی میکند.
به گزارش بلاغ، اقتصاد مقاومتی بر خلاف تصور رایج، هیچ گاه به معنا و مفهوم ریاضت و یا سختی کشیدن یک ملت نبوده و نیست، بلکه برعکس معتقد است هرگاه کشوری از ظرفیت و قابلیتهای نهفته در درون خود استفاده نماید، علاوه بر خودکفایی در بسیاری از محصولات تولیدی، قادر خواهد بود سدی استوار در مقابل تهدیدات بدون دلیل و منطق جهانی و بین المللی که سعی در ضعیف کردن و به انزوا کشیدن ملتها دارند ایجاد نماید که ایران اسلامی با رهبری حکیمانه و هوشمندانه مقام معظم رهبری در این راستا گام بلندی برداشته است و امید میرود مسئولان اجرایی و قانون گذار کشور نیز با توجه به اهمیت موضوع و تأکیدات چندباره رهبری، به سرعت بخشی در مسئله اقتصاد مقاومتی به عنوان موضوع مهم اقتصاد کشور توجه ای جدی داشته باشند.
ارسال دیدگاه