وقتی با عمل مقاومتی صادرات خارج از کشور هم ممکن می‌شود/ روایت یک تولیدکننده مازندرانی از جنگ با مسؤولان برای تحقق تولید

وقتی با عمل مقاومتی صادرات خارج از کشور هم ممکن می‌شود/ روایت یک تولیدکننده مازندرانی از جنگ با مسؤولان برای تحقق تولید

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">جوان پرتلاش نکایی که توانست با اتکا بر نگاه اقتصاد مقاومتی و در جنگ با مسؤولان، از پرورش و تولید گونه&zwnj;های مادر و گوشتی قرقاول به بازار سایر کشورهای منطقه نیز ورود کند، صحبت&zwnj;های جالبی از موانع دولتی این مسیر دارد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ در شرایطی که به روزهای پایانی سال 95 نزدیک می‌شویم، به جرأت می‌توان ادعا کرد که شرایط اقتصاد کشور روز به روز در سایه بی‌تدبیری‌ها و نگاه غیر مردمی دولت به اقتصاد، سخت‌تر از گذشته می‌شود تا جایی که دیگر هیچ کس آن را کتمان نیز نمی‌کند.

این درحالی است که هرچه می‌گذرد، دولت آمارهای شکوفایی اقتصادی را با هیجان بیش از پیش اعلام می‌کند اما وضعیت اقتصادی مردم را باید در جیب کارگران و سفره مردم کنکاش کرد که تا چه اندازه این ادعاها با واقعیت سازگاری دارند.

البته با کمی دقت در آمارها و بی‌توجه به هیجانات آمارهای دولتی می‌توان به عمق رکود حاکم بر اقتصاد، افزایش بیش از پیش بیکاری و کم شدن رونق تولیدات غیر نفتی کشور پی‌برد، که همه این موارد را می‌توان به دلیل نگاه به بیرون دولت در ورود سرمایه خارجی به کشور از طرق مختلف مانند برجام دانست.

سال‌های اخیر یک نکته جالب را هم با خود دارد و آن نام‌گذاری اقتصادی بی چون و چرا از سوی رهبر معظم انقلاب است که تنها در همین سال 95 اقتصاد مقاومتی را با چاشنی اقدام و عمل نیز همراه کرد تا شاید آبی از مسؤولان اقتصادی کشور گرم شود، اما به نظر می‌رسد که نمی‌توان به دولت در این عرصه نمره قبولی داد.

از آن سو اما مردم، همواره نشان داده‌اند که نصیحت‌ها و پندهای رهبر خود را بهتر از خواص جامعه به جامه عمل مزین می‌کنند و در حد توان با ورود به مقوله فعالیت‌های اقتصادی تولید محور با نگاه مقاومتی موفق به ایجاد گشایش‌های قابل قبولی در این زمینه شدند.

 
 

موانع دولتی برای گرفتن شوق تولید

در همین زمینه مصطفی بهادرنژاد که چند سالی است به تولید ماکیان از نوع قرقاول روی آورده و امروز صاحب بزرگترین مزرعه پرورش قرقاول ایران است، صحبت‌های جالبی از تجربه کار اقتصادی با نگاه مقاومتی دارد تا جایی که بزرگترین جنگ خود در تولید را با مسؤولان می‌داند.

وی همچنین به خبرنگار ما در این زمینه گفت: بگذارید همین ابتدا خیال شما را راحت کنم که هیچ کمکی از سوی مسؤولان برای تولید وجود ندارد، بلکه جلوی کار و شوق تولید را هم می‌گیرند تا جایی که به نظرم اگر برای یک سال جهاد کشاورزی را تعطیل هم کنند هیچ خللی در کار تولید کشاورزی در بخش‌های مختلف ایجاد نمی‌شود.

بهادرنژاد در ادامه با اشاره به اینکه آغاز فعالیت اقتصادی تولید ماکیان وی به هفت سال گذشته بر می‌گردد، اظهار کرد: البته یک سال اول به صورت آماتور در حیاط خانه خود شروع به فعالیت کردم اما از سال دوم به صورت جدی و حرفه‌ای‌تر به کار ادامه دادیم.
 
 
وی افزود: در ابتدا فعالیت دارای سود آن چنانی و چشمگیری نبود، اما در ادامه چالش‌های روبرو برای ادامه کار ما را مشتاق کرد چراکه پستی بلندی‌هایی در عمل وجود داشت که تا جایی حتی من را از ادامه مسیر ناامید هم کرد، اما اعتقادم این است که نباید در سختی‌ها به راحتی کار را رها کرد که بر همین اساس به کار ادامه دادم و امروز به وضعیت خوبی دست پیدا کردم.

این تولید کننده با اشاره به تولید بیش از 5 هزار قطعه در آخرین دوره تولید، اظهار کرد: از حدود پنج سال قبل زمینی به مساحت دو هزار 500 متر را در روستای ولاشد با سرمایه حاصل از همین کار تولیدی تهیه کردم که با اتمام پروسه تولید سال گذشته به تولیدی بین 5 تا 6 هزار قطعه دست پیدا کردیم و پس از مرحله کشتارگاه علاوه بر ورود به بازار، بخشی از آن به کویت، ترکمنستان و ترکیه صادرات شده است.
 
 

از حذف واسطه‌های فروش تا حمایت از واحدهای تازه‌کار

وی افزود: در شرایطی، که در حالت عادی اصل سود به تاجر می‌رسد، سعی کردیم تا جای ممکن با حذف واسطه‌ها و دلال‌ها اصل سود صادرات را نیز برای تولیدی نگه داریم که البته صادرات به کویت و دریافتی‌های مناسب از این کشور مزه خاص خود را داشته است.

بهادرنژاد از تصمیم‌گیری برای افزایش تولید به 20 هزار قطعه گفت و خاطرنشان کرد: در این واحد تولیدی نژادهای آمریکایی، بلژیکی و ریوز نیز وجود دارد که هم به صورت مادر و هم گوشتی فعالیت می‌شود و بخشی از کار این واحد تولیدی را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین در راستای حمایت و پشتیبانی از تولیدی‌های کوچک تر به خصوص بسیجیانی که در قالب اقتصاد مقاومتی به تازگی کار را آغاز کرده‌اند محصولات آن‌ها را خریده و پس از انجام کشتار برای آن‌ها محصولات را حتی بسته‌بندی نیز می‌کنیم.
 
 
این فعال اقتصاد مقاومتی در ادامه در زمینه امکان ورود سایر افراد علاقه‌مند به تولید این چنین محصولاتی برای ورود به تولید قرقاول، تصریح کرد: هر فعالیت مربوط به کسب و کار در گام اول بستگی به توان مدیریتی افراد دارد اما در مجموع می‌توان تولید این پرنده را به صرفه دانست که قصد توسعه آن را نیز داریم.

وی تعداد اولیه برای افرادی که قصد ورود به تولید این محصول را دارند، 50 عدد در ابتدا توصیه و بیان کرد: برای شروع این تعداد توصیه می‌شود و برخلاف اینکه می‌گویند در سال اول شاید به سود دهی شاخصی نرسد اما در صورت مدیریت صحیح می‌توانند در همان سال اول هم به سودی بین 5 تا 10 میلیون تومان دست پیدا کنند.

بهادری فضای مناسب برای پرورش 50 عدد قرقاول در ابتدای مسیر را حدود 100 متر برشمرد و اظهار کرد: باتوجه به اینکه خودخواری و درگیری بین یکدیگر میان قرقاول‌ها زیاد است کمتر از 100 متر مربع فضا برای پرورش آن مناسب نیست.

وی اضافه کرد: برای اینکه بین 20 تا 24 هفته قرقاول آماده رفتن به کشتارگاه، بسته‌بندی و در نهایت صادرات شود باید جیره غذایی خاصی را برای آن در نظر گرفت تا میزان انرژی و پروتئین مطلوب به آن برسد که شامل گندم، گیاهان پهن‌برگ و سایر غذاهای عادی می‌شود.
 
 
تقاضای درحال افزایش قرقاول در جامعه

این فعال اقتصادی گفت: در حالت عادی یک قرقاول برای پرورش حدود 6 ماهه بین 7 تا 9 کیلوگرم خوراک مصرف می‌کند اما در مجموع ارزش افزوده آن از مرغ بسیار بیشتر است چراکه مرغ به نوعی نیاز بی‌نیازها محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: تولید مرغ بیشتر بستگی به بازار عرضه و تقاضا دارد درحالی که میزان روی آرودن به محصولاتی مانند قرقاول و بلدرچین با وجود داشتن مشتریان خاص خود روز به روز درحال افزایش نیز هست.

بهادری با اشاره به میزان تخم‌گذاری قرقاول در یک دوره پرورشی، اظهار کرد: هر قرقاول در یک دوره بین 20 تا 24 هفته‌ای از عمر پرورشی خود به تعداد بین 60 تا 90 عدد تخم می‌گذارد.
 
 
بهادری در ادامه از گسترش نوع محصولات پرورشی خود نیز صحبت کرد و افزود: پس از ورود موفق به عرصه تولید با نگاه اقتصاد مقاومتی، به تازگی 10 عدد گوسفند و چند قوچ رومانف که اصلاح نژاد شده و چند قلو زا هستند برای اولین بار سفارش دادیم.

در پایان وی با بیان توصیه دیگری به افرادی که قصد شروع پرورش این پرنده را دارند، یادآور شد: برای افراد تازه کار بهتر است که از جوجه‌های یک ماهه شروع کنند که تعداد 50 عدد ابتدایی هزینه حدود یک میلیون و 500 هزار تومانی را شامل می‌شود که با لحاظ آماده‌سازی مکان پرورش و تولید تا سقف 7 میلیون تومان را باید در نظر داشت.

 


ارسال دیدگاه