به گزارش مازند اصناف به نقل از جویباران، جمعه بازار جویبار یکی از قدیمیترین بازارهای سنتی استان مازندران است که هر هفته به صورت دائمی و با حضور هزاران نفر فروشنده و خریدار تشکیل میشود.
این بازار به دلیل همجواری با روستاهای اطراف، محلی برای عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی بومیان منطقه شده است که به راحتی میتوانند ضمن فروش محصولات خود مایحتاج روزمره زندگی خود را نیز ازاین بازار تهیه کنند.
اما نکته مهم در چند سال اخیر در مورد این بازار، این است که از شکل سنتی و بومی خود خارج شده و مأمن فروشندگان غیربومی با کالاهای متنوع غیراستاندارد و غیرمجاز شده است.
با گشتی در این بازار شاهدیم که بسیاری از کالاها که محل عرضه آنان در این محیط نیست در معرض دید و به فروش میرسد، کالاهایی در رنگهای متنوع و پر زرق و برق چشم هر رهگذری را به خود خیره میکند و وقتی قیمت اجناس را سؤال میکنیم شاید چشمانمان از تعجب باز بماند زیرا همین جنس در مغازههای سطح شهر چند برابر قیمتگذاری شده است.
محمد ولیزاده یکی از مشتریان دائمی جمعه بازار جویبار در گفتوگو با خبرنگار جویباران با بیان اینکه این بازار برای خرید بسیار جذاب است، گفت: اغلب برای خرید اجناس خوراکی، پوشاک یا لوازم آرایشی و بهداشتی به اینجا مراجعه میکنم و قیمتها بسیار مناسب است که با وجود مسافت دور حاضرم به اینجا بیایم.
اما تا به حال به این فکر کردید که ممکن است این کالاها غیرمجاز و جز کالاهای قاچاق باشد؟
محمود فیرزجایی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان جویبار در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: جمعه بازار جویبار عرصه بزرگ کالاهای قاچاق است و کسی نیز به این موضوع اعتراضی نمیکند.
وی افزود: انواع کالاهای قاچاق از جمله کفش، لوازم آرایشی و پوشاک با حجم وسیعی در جمعه بازار به فروش میرسد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت جویبار در پاسخ به این سؤال که نظارت بر فروشندگان با چه نهادی است، گفت: به دلیل اسکان غیر ثابت این فروشندگان قابل نظارت نیست زیرا ممکن است هفتهای در ابتدای بازار، وسط یا انتهای بازار حضور داشته باشند، به همین دلیل نمیتوان نظارت دائمی و دقیقی انجام داد.
فیروجایی به راهکار مبارزه با کالای قاچاق در این بازار اشاره و عنوان کرد: شهرداری به عنوان متولی کلی این بازار میتواند با ساماندهی و شناسنامهدار کردن فروشندگان جلوی بسیاری از عرضهکنندگان کالاهای قاچاق و غیرمجاز را بگیرد.
وی افزود: دراین صورت میتوانیم با اجرای گشت نظارت در این مکان با همکاری نهادهای ذیربط از ورود کالاهای قاچاق و غیرمجاز جلوگیری کنیم.
حمید بخشی شهردار شهر جویبار در این رابطه به خبرنگار ما گفت: مدیریت کلی جمعه بازار به بخش خصوصی واگذار شده و حوزه وظایف شهرداری فقط در بخش سد معبر است و در مورد عرضه کالاهای قاچاق تعزیرات حکومتی باید وارد شود.
وی با بیان اینکه فروشندگان کالا در این بازار شناسنامهدار هستند، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تمام فروشندگان از لحاظ هویتی شناسنامهدار شدند و برای آنها کارت صادر شده است.
شهردار جویبار افزود: ممکن است در میان خیل عظیم فروشندگان عدهای نیز به صورت غیرثابت کالاهای خود را به فروش برسانند که امکان دارد کالاها قاچاق یا غیرمجاز باشد.
به گزارش جویباران، در نگاه کلیتر و فراتر از مباحث قاچاق، هر روز در اخبار و سایتها از وجود بیماریهایی کشنده مشترک انسان و حیوانات مطلع میشویم، ویروسهایی که ساخته و پرداخته تعدادی از کشورها است که برای رسیدن به اهداف شوم خود از هیچ راهی حتی ایجاد ویروسهایی مطابق با شرایط آبوهوایی و نژاد یک کشور کوتاهی نمیکنند تا ازاین طریق بتوانند در شرایط خاص ضربات خود را به کشور مورد نظر وارد کنند.
از اینرو با توجه به ورود کالاهای متعدد خوراکی، کشتار غیربهداشتی دام و فروش طیور زنده، لوازم بهداشتی و البسه غیرمجاز و قاچاق در این بازار که میتوانند ناقل بیماریهای متعدد واگیردار باشند، امکان دارد سلامت هزاران نفر را به خطر بیاندازد و حوادث و آثار زیانبار وحشتناکی را به بار آورد.
بر این اساس میطلبد نهادهایی که به نوعی مرتبط با این بازار هستند با اقدامات پیشگیرانه و ضربتی از به وجود آمدن فاجعهای بزرگ جلوگیری کنند تا ضمن جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق سلامت مراجعهکنندگان به این بازار که فراتر از شهرستان و استان است حفظ شود.
ارسال دیدگاه