به گزارش مازند اصناف در دورهای که بحرانهای اقتصادی گریبانگیر اکثر کشورها شده و حتی کشورهایی که ادعای قدرت اقتصادی را در دنیا میکنند نیز نتوانستهاند پاسخگوی نیازهای اقتصادی باشند، اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان راه برون رفت از مشکلات اقتصادی مطرح شده است.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی خواهد توانست الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقشآفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.
شرائط تحقق اقتصاد مقاومتی
دانش بنیان بودن، یکی از پایههای اقتصاد مقاومتی است، لذا شناسایی و بهکارگیری ظرفیتهای علمی در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش حائز اهمیتی دارد. به سراغ یکی از فعالان اقتصاد مقاومتی رفته و پای صحبت های این جوان، که از علم روز برای افزایش تولید بهره گرفته، نشستیم.
رامین خادملو جوان 27 سالهای است و عرصه دامپروری، که شغل پدر و پدربزرگ خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی در پیش گرفته است. این فعال اقتصاد مقاومتی که مهندس برق است علاوه بر استفاده از تجربه پدرش به شیوههای علمی نیز روی آورده است که همین عامل موجب پیشرفت قابل توجه در کارش شده است.
او که از کودکی در کنار تحصیل به پدرش کمک میکرد و با عرصه دامپروری آشنایی و علاقه داشت، به داشتن مدرک مهندسیاش مغرور نشده و بدون اهمیت به حرفهای دلسرد کننده مبنی بر اینکه دامپروری صرفه اقتصادی چندانی ندارد، کنجکاوانه بهدنبال راهی برای اقتصادیتر شدن دامپروری بود.
اقتصاد مقاومتی، تجربه مقاومت در عرصه اقتصاد است
خادملو برای اقتصادیتر شدن این کار سعی داشت گوسفندانی با جثه بزرگتر داشته باشد یا اینکه گوسفندانش در تولید مثل برتری نسبت به سایر گوسفندان داشته باشد.
وجود دو راس از گوسفندان دوقلوزا در بین گله گوسفندان پدرش جرقهای در ذهن او زد و او را به تحقیق و بهکارگیری شیوه های نوین علمی وا داشت و همین عامل موجب شد با مرکز تحقیقات در زنجان ارتباط گرفته و اطلاعاتی در خصوص چندقلوزایی گوسفندها کسب کند.
این جوان مطلع شد چند سال پیش در آن مرکز آزمایشاتی را بر روی گونههای مختلف گوسفندان داشتهاند و چندقلوزایی در نژاد اصیل افشار ایرانی پاسخ مثبت داده است و چند راس از این نژاد گوسفندان را تهیه کرد.
اقتصاد خردگرا و منطق پذیر کاملاً سودآور است
چندقلوزایی، سرعت رشد بالا، تولید شیر خوب و پرچرب، بالا بودن نسبی دوقلوزایی این نژاد نسبت به سایر نژادهای گوسفندی، مقاومت در مقابل امراض انگلی داخلی و خارجی و بالا بودن ضریب تبدیل و داشتن بازده اقتصادی مطلوب از خصوصیات این نژاد اصیل ایرانی است.
این فعال اقتصاد مقاومتی به خبرنگار بلاغ گفت: تصمیم گرفتم کار دامداری را با گوسفندان نژاد افشار آغاز کنم زیرا این نژاد کاملاً ایرانی است و در زمان تولد برهاش، وزن بره بالا است و به نسبت سایر نژادها، سود بیشتری دارد.
برای موفقیت، تنها نیاز به حمایت تسهیلاتی است
او حمایتهای بسیج سازندگی را از عوامل موفقیتش ذکر میکند و میگوید با کمک بسیج سازندگی و خرید چند رأس توانستم کارم را شروع کنم و بعد از یک سال و نیم تعداد گوسفندان خود را به 50 رأس برسانم.
خادملو تصریح کرد: همواره در کارم سعی کردم از نتایج تحقیقات علمی و مطالعه کمک بگیرم و در کنار تلاش، علم و دانش را نیز به کار گیرم و در این مسیر ارتباط با کارشناسان و دامپزشکان و رعایت اصول بهداشتی و تغذیه مناسب دام، در رسیدن به اهدافم، بسیار مؤثر بود.
دامپروری در اقتصاد مقاومتی به خوبی جواب میدهد
این فعال اقتصاد مقاومتی معتقد است دامپروری حرفهای است که در بلندمدت جواب میدهد، او که کارش را با وام 20 میلیون تومانی بسیج سازندگی شروع کرده قصد دارد با حمایت جهاد کشاورزی، تعداد دام را به دو هزار رأس برساند.
نگاهی که امیدش به خداست نه دست کدخدا!
خادملو در ادامه افزود: در اوایل کار دامداران قدیمی میگفتند که ما چند سال است که دامپروری میکنیم و تو جوان بیتجربهای هستی و نمیتوانی موفق شوی اما با حمایت خانواده و تلاش و پشتکار توانستم ادامه دهم و در این کار موفق شوم.
او میگوید امیدم به خدا است و هر روز مصممتر از دیروز به کارم ادامه میدهم زیرا معتقدم با تامین نیاز مصرفکنندگان در پویایی اقتصاد و چرخه تولید کشورم نقش دارم و در گوشهای از پازل تحقق اقتصاد مقاومتی قرار دارم.
این فعال اقتصاد مقاومتی ادامه داد: عدم حمایت مسئولان مربوطه و گران بودن علوفه، دامداران را مجبور به حراج دامهایشان کرده است، به همین علت دامداران گوسفندهایشان را فروختهاند و تمایلی به ادامه این کار ندارند.
رامین ادامه داد: عرصه دامپروری در این چند سال به علت مشکلات فراوان تضعیف شد اما حمایت بسیج از فعالان اقتصاد مقاومتی به خصوص تولیدکنندگان و دامپروران موجب رونق تولید شده است.
تغذیه ضعیف دام موجب رشد ناکافی دام میشود
وی افزود: خوراکهای نامرغوب در بازار از جمله عواملی است که موجب رشد ناکافی گوسفندان میشود به همین علت مرتع را اجاره کرده و با چرای گوسفندان در این مراتع و تغذیه اصولی باعث رشد به موقع گوسفندان شدم.
این فعال اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: چند سالی بود که فعالیت در عرصه دامپروری، بسیار تضعیف شده بود و اقدامات بسیج سازندگی به عنوان حامی دامپروران در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، سبب رونق در این عرصه شده است.
این مشت نمونه خروارها است
نمونه های همچون این جوان پرانرژی در کشور ما زیاد هستند که نگاهشان به امید خدا است و نه دست کدخدا، آنها که با تلاش بی وقفه با ورود به عرصه تولید در حال آبادانی این مرز و بوماند الگویی برای سایر جوانان هستند.
میتوان نتیجه گرفت که اقتصاد مقاومتی با رعایت اصول علمی و ایده پروری و تغییر باورهای غلط در تولید، به سادگی قابل تحقق است و حتی با سرمایه اندک میتوان حرکتی را آغاز کرد و صرفاً نیازی به سرمایهگذاری میلیاردی و شهرکهای صنعتی بزرگ نیست.
ارسال دیدگاه