به گزارش مازند اصناف گرانی گوشت قرمز که از حدود دو ماه پیش شروع شده، بر اساس آخرین گزارشها هنوز بازار پر نوسان این محصول بالاتر از سطح انتظار قرار دارد.
اما نکته قابل توجه این است که اخیرا منصور پوریان - رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده - نه تنها مشکل را از حجم و نحوه عرضه دام ندانسته، بلکه اوضاع عرضه دام در سال جاری را نسبت به سال گذشته بهتر توصیف کرده و عامل اصلی این ناسامانی در بازار را دلالان و اصناف میداند.
وی دراین باره تاکید کرده که برخی دلالان برای سودجویی بیشتر، لاشه کشتار شده را از استانهای دور دست به تهران عرضه میکنند که همین عامل گرانی میشود، چرا که وقتی لاشه دام سبک را کیلویی ۳۱ هزار تومان از آنجا حمل میکنند و در تهران کیلویی ۳۴ هزار تومان عرضه میکنند، مشخص است که چه قیمتهایی باید در بازار به وجود آید. البته این بخشی از سودجویی است که آنها رقم میزنند و جالبتر اینکه طی ماههای گذشته قصابیها میش و ماده حذفی را به جای بره و با همان قیمت که نرخ گوشت قرمز باکیفیت برای گوسفند نر است، عرضه کردند و کسی نبود که جلوی آنها را بگیرد.
علی اصغر ملکی - رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی- نیز ضمن تایید افزایش قیمت گوشت قرمز و گرانی حدود ۱۰ هزار تومانی برای هر کیلوگرم از این محصول، دلیل جالبی برای این گرانی دارد و آن هم قربانی کردن گوسفندهای ماده در اعیاد مذهبی است چرا که به گفته وی این دامها هنوز زایمان نکرده بودند که باعث کمبود عرضه شده است.
با وجود اظهار نظر هایی که در خصوص گرانی موجود در بازار انجام شده و حتی اعلام قیمتهای رسمی که از زبان رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی مطرح میشود، همچنان قیمت گوشت قرمز در بازار کنترل نشده است که دراین میان وزارت جهاد کشاورزی نیز به عنوان متولی تولید تاکید دارد که عرضه دام مناسب اسست و هیچ گونه کمبودی در این میان نداریم و افزایش قیمتی که در بازار مشاهده میشود به دلیل سودجویی فروشندگان و حضور دلالان است که در این زمینه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و تعزیرات حکومتی موظف به برخورد هستند.
در شرایط فعلی و با توجه به قرار گرفتن در آستانه نوروز و افزایش تقاضا، علیرغم اینکه انتظار میرود سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با گرانفروشیها و سودجوییها که در نهایت به زیان مردم است، برخورد کند، شاهد چنین برخوردهایی نیستیم، چراکه گرانی همچنان در بازار گوشت قرمز مشاهده میشود.
در این میان پیگیریهای متعدد خبرنگار ایسنا از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به نتیجه نرسید و این سازمان درباره گرانفروشی موجود در بازار گوشت که طی دو ماه اخیر رخ داده، توضیحی نداده است.
ارسال دیدگاه