میزان صادرات از بندر امیرآباد کاهش داشته است/ ظرفیت‌سازی برای جابه‌جایی 6 میلیون تن غلات
مدير منطقه ويژه اقتصادي اميرآباد مازندران:

میزان صادرات از بندر امیرآباد کاهش داشته است/ ظرفیت‌سازی برای جابه‌جایی 6 میلیون تن غلات

<p><span style="font-size: larger;">مدیر بنادر و دریانوردی منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد مازندران با بیان اینکه ماهیانه 175 هزار تن غلات در این بندر جابه&zwnj;جا می&lrm;شود و برنامه&zwnj; داریم میزان ظرفیت&zwnj;سازی را به 6 میلیون تن در سال افزایش دهیم، گفت: میزان صادرات از بندر امیرآباد کاهش داشته است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف علی خدمتگذار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مازندران توانمندی‌های بسیار زیادی در حوزه‌های کشاورزی، تولیدی و گردشگری دارد.

وی افزود: به لحاظ زیرساختی اقدامات مناسبی در بندر امیرآباد مازندران انجام شد و تا حدی که 90 درصد حمل و نقل کالا در استان از طریق دریا و بنادر انجام می‌شود.

مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد مازندران خاطرنشان کرد: فعالیت اقتصادی تمام وقت و در طول سال انجام می‌شود و بندر هم تابع سیاست و دستورات دولت است.

وی با اعلام اینکه در دریای خزر چهار نوع کالای اصلی غلات، آهن‌آلات، فراورده‌های نفتی و چوب وارد می‌شود، ادامه داد: صادرات از بندر امیرآباد سیمان، کلینکر و محصولات تولیدی و کشاورزی استان است.

خدمتگذار با اعلام اینکه در میزان صادرات کاهش داشتیم، افزود: دلیل کاهش صادرات بخشی ارتباط به کاهش روبل بود ولی بر اساس آخرین اخباری که داریم میزان صادرات در ماه‌های آینده رویه مناسب را در پیش می‎گیرد.

وی میزان تخلیه بارگیری بندر در 9 ماهه سال جاری را هزار و 850 میلیون تن اعلام کرد و گفت: بیش از 500 هزار تن بار تخلیه شده مربوط به صادرات و بقیه واردات کالا بوده است.

خدمتگذار اضافه کرد: ذرت بیشترین مقدار وارداتی را به خود اختصاص داد که بعد از ذرت، جو بیشترین رقم وارداتی را به خود اختصاص داد که سفارش دهنده بخش خصوصی و همه کالاهای وارداتی مصرفی کشور بوده است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های مناسبی برای صادرات کالا در این بندر وجود دارد، بیان کرد: این بندر به لحاظ عملیات و تخلیه و بارگیری سومین بندر کشور است و در بین بنادر شمالی کشور رتبه اول را در اختیار دارد.

مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد مازندران در ادامه از برنامه‌ریزی برای ایجاد 6 پست اسکله در این بندر خبر داد و گفت: این اسکله به متراژ هزار و 250 متر مربع طی دو سال آماده بهره‌برداری می‌شود.

خدمتگذار میزان سرمایه‌گذاری اقتصادی انجام شده در این بندر طی دو سال را 850 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ایجاد 6 پست اسکله، لایروبی، استقرار تجهیزات تخلیه و بارگیری، سیلوی غلات، ایجاد کارخانه مجتمع کاغذ تبریز، استقرار کارخانه فولاد ایجاد مخزن روغن خوراکی، ایجاد دیوار حفاظتی هزار و 650 متری و همچین ایجاد کارخانه ام.دی.اف و احداث کارخانه آرد 150 هزار تنی از مهمترین سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی انجام شده در این بخش بود که قرار است در دهه فجر به بهره‌برداری برسد.

وی اضافه کرد: در طول دو سال و نیم، هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و داخلی در این بندر انجام شد.

خدمتگذار با بیان اینکه ماهیانه 175 هزار تن ظرفیت تخلیه غلات است که برنامه داریم این رقم را به 225 هزار تن افزایش دهیم و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده سالیانه 6 میلیون تن ظرفیت‌سازی برای غلات در طول سال باید ایجاد شود، گفت: بندر امیرآباد مرکز غلات تعریف شد و عمده غلات کشور از این بندر وارد می‎شود.

 

مرجع: فارس


ارسال دیدگاه