به گزارش مازند اصناف به نقل از ایرنا، بر اساس گزارش «چشم انداز اقتصادی جهان 2017» بانک جهانی، ایران در سال 2017 پس از کشور جیبوتی بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد داشت.
بنا به اعلام بانک جهانی با وجود کاهش نرخ رشد اقتصادی در هر دو گروه کشورهای صادرکننده و واردکننده نفت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، نرخ رشد اقتصادی کشورهای خارج از شورای همکاری خلیج فارس (GCC) افزایش یافته که عامل آن افزایش تولید نفت در ایران و عراق است. بانک جهانی تاکید کرد: کاهش قیمت نفت در سال های 2014 تا 2016 موجب بدتر شدن تراز مالی کشورهای صادرکننده نفت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شد. اما ایران در این میان یک استثنا بود، زیرا تولید نفت این کشور به دلیل تحریم های بین المللی، پیش تر به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده بود و ایران اصلاحات اقتصادی خود را بسیار زودتر از سایر کشورهای صادرکننده نفت این منطقه آغاز کرد. بنا به اعلام بانک جهانی، نرخ تورم در ایران به دلیل اجرای سیاست های پولی انقباضی و کاهش قیمت جهانی مواد غذایی در سال 2016 به شدت کاهش یافته است.
هند و چین پیشران رشد اقتصاد جهان در سه سال آینده
بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی جهان را در سال 2016 به میزان 2.3 درصد برآورد کرد که در مقایسه با سال پیش از آن 0.4 درصد کاهش دارد. نرخ رشد اقتصادی جهان در سال های 2017 تا 2019 میلادی به ترتیب 2.7، 2.9 و 2.9 درصد پیش بینی شده است. بر این اساس، موتور رشد اقتصادی جهان در سال های 2017، 2018 و 2019 کشورهای هند و چین هستند. بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی دو کشور هند و چین در سال 2016 را به ترتیب 7 و 6.7 درصد برآورد کرد.
بانک جهانی هم نسبت به تاثیر سیاستهای تجاری ترامپ هشدار داد
در حالی که پیش از این صندوق بین المللی پول نسبت به برخی سیاست های ترامپ هشدار داده بود، بانک جهانی نیز در گزارش مذکور با اشاره به این که، برنامههای رئیس جمهور منتخب آمریکا برای کاهش مالیات و افزایش هزینه بر روی زیرساخت، از رشد اقتصادی این کشور حمایت کرده و ممکن است رشد جهانی را بالا ببرد، تاکید کرد که سیاستهای ترامپ مبنی بر محدود کردن تجارت آزاد بر ریسک های موجود می افزاید.
ایران جیب
ارسال دیدگاه