همچنان بیش از 90 درصد آیفون‌ها قاچاق است

همچنان بیش از 90 درصد آیفون‌ها قاچاق است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی گفت که از میان شرکت&zwnj;هایی که برای واردات رسمی آیفون مجوز گرفته&zwnj;اند تنها 8 تا 9 شرکت موفق به واردات شده&zwnj;اند و همچنان بیش از ۹۰ درصد این بازار در اختیار کالای قاچاق است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف غلامحسین کریمی در گفت‌وگو با ایسنا در باره وضعیت این روزهای آیفون در بازار ایران اظهار کرد: متاسفانه با وجود اینکه شرکت‌های مجوز گرفته برای واردات رسمی این برند دست به کار شده‌اند اما حجم کالای قاچاق در این بازار هنوز بسیار بالاست و تنها ۷ تا ۸ درصد در اختیار واردات این شرکت‌ها قرار دارد.

وی با بیان اینکه برای انجام واردات رسمی هزینه نهایی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد بیش از نمونه‌های قاچاق تمام می‌شود، گفت: مشتری نیز معمولا ترجیح می‌دهد که کالایی با قیمت پایین‌تر و گارانتی غیررسمی را خریداری کند. بر همین اساس رقابت میان شرکت‌های واردکننده رسمی با واردکنندگان قاچاق دشوار شده و کار را برای این گروه سخت‌تر می‌کند.

رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی همچنین عنوان کرد: اکنون قیمت یک آیفونی که از مبادی رسمی وارد شده و با فاکتور رسمی و گارانتی مناسب ارائه شود حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می شود اما همین کالا را می‌توان در بازار قاچاق با قیمتی معادل سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان نیز تهیه کرد.

کریمی با بیان اینکه عدم دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از سوی واردکنندگان و توزیع‌کنندگان آیفون می‌تواند گامی موثر در مبارزه با قاچاق این کالا باشد، گفت: بر همین اساس اگر شیوه پرداخت ارزش افزوده تغییر کرده و این رقم از خریدار نهایی دریافت شود شرایطی به مراتب بهتر در بازار حاکم خواهد شد.

وی در پاسخ به اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر لزوم جلوگیری از واردات آیفون به کشور نیز بیان کرد: در این خصوص نمی‌توان وارد بحث‌های سیاسی شد اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد آنکه نمی‌توان به جنگ با تکنولوژی رفت. حتی اگر ما بخواهیم از ورود این برند به داخل کشور جلوگیری کنیم عده‌ای هستند که این کالا را وارد کشور کرده و به هر حال آن را توزیع می‌کنند. بر همین اساس بهتر آن است که توجه داشته باشیم واردات گوشی تلفن همراه مانند واردات خودرو نیست که بتوان با آن مقابله کرد.

رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی با اشاره به اینکه متاسفانه راهکارهای ارائه شده از اتحادیه درباره مبارزه با واردات قاچاق مورد توجه و همراهی سازمان‌های دولتی قرار نگرفته، اظهار کرد: ما در این خصوص که چگونه می‌توان با واردات قاچاق موبایل مبارزه کرد، راهکارهای متعددی را ارائه کرده‌ایم.

کریمی در پایان در پاسخ به این مطلب که گاهی واردات آیفون با وجود داشتن قیمت بالا با مشکلاتی همراه بوده و خریداران این بازار را دچار سردرگمی می‌کند، توضیح داد: زمانی که شکایتی به اتحادیه تجهیزات مخابراتی ارجاع شود در خصوص آیفون اگر این کالا قاچاق هم باشد ما فروشنده را موظف می‌کنیم تا گارانتی و خدمات پس از فروش را متقبل شود چرا که در گام اول این فروشنده دست به واردات کالای قاچاق زده و حال موظف است خدمات مناسب را به مشتری ارائه دهد.


ارسال دیدگاه