فعالیت 4200 خبازی و 19 کارخانه آرد در مازندران/نبود نظارت جامع بر خبازی های آزادپز
اختصاصي/مديرعامل شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه دو کشور مطرح کرد

فعالیت 4200 خبازی و 19 کارخانه آرد در مازندران/نبود نظارت جامع بر خبازی های آزادپز

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیرعامل شرکت غله منطقه دو کشور گفت: متاسفانه&nbsp; برخی از خبازی های استان، هم محل کسب است و هم محل سکونت؛ بنحویکه خبازان شاغل در این نانوایی ها، غالبا غیر بومی بوده و در ساعات غیر فعال، در همان مکان، سکونت دارند.<br /> </span></p>

سیدمحمد جعفری صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: ظرفیت اسمی تولید آرد کارخانجات آردسازی مازندران 820 هزار تن در سال می باشد.


وی افزود: اما در حال حاضر کارخانجات آردسازی استان با 30 تا 40 درصد از ظرفیت اسمی خود در حال فعالیت هستند.


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور در ادامه به درجه بندی کارخانجات آرد استان اشاره و اظهار کرد: از 19 کارخانه آرد موجود در استان، 4 کارخانه درجه یک و مابقی درجه دو هستند.


جعفری با اشاره به اینکه ارتقاء و بهره وری در کوتاه مدت حاصل نمی شود؛ اضافه کرد: جهت افزایش کیفیت آرد و کاهش ضایعات نان، برنامه های زیادی از جمله درجه بندی، بهسازی خبازی ها و آموزش نانوایان در دستور کار قرار دارد.


وی با بیان اینکه در سال جاری، 38 واحد خبازی مازندران، 10 تا 15 میلیون تومان اعتبار بهسازی و نوسازی دریافت کردند، عنوان کرد: از سال 1385 تاکنون و از مجموع 4 هزار و 200 نانوایی موجود در استان بیش از یک هزار نانوایی، تسهیلات بهسازی دریافت کردند.


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور با انتقاد از مشخص نبودن معیارها و متولی مشخص آرد و نان در مازندران، بیان کرد: در حال حاضر دبیری کارگروه آرد و نان استان در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت است که امیدواریم این اختیار به سازمان غله و بازرگانی واگذار شود.


وی افزود: درجه بندی، آموزش نانوایان و بهسازی نانوایی ها راهکاری در افزایش کیفیت نان است.


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی با بیان اینکه در پی تهیه بانک اطلاعاتی از وضعیت نانوایی ها در مازندران هستیم، اذعان کرد: در حال حاضر، 3 هزار و 400 نانوایی یارانه ای و 800 خبازی آزادپز مشغول فعالیت هستند، که درجه بندی شده اند.


جعفری با اشاره به اینکه کمتر از 10 درصد نانوایی های استان مازندران درجه یک هستند، گفت: میزان یارانه دولتی نان در مازندران، سالانه 330 میلیارد تومان می باشد.

وی متذکر شد: مازندران جزء 4 استان اول کیفیت نان در کشور و دومین استان از لحاظ کیفیت آرد می باشد که این امر بواسطه ماهیت آرد استان است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص گلایه مردم از کیفیت نان، گفت: آرد کیفی مطلوبی داریم اما در میان مردم شکایت داریم که نان کیفی نداریم و بررسی علت اصلی این موضوع، به سادگی قابل بیان نیست و مستلزم بررسی گزینه های متعددی است.

جعفری ادامه داد: البته نزدیک به دو سال است که تغییری در قیمت نان اتفاق نیفتاده است و این موضوع، از انگیزه نانوایان برای ارتقای کیفیت نان کاسته است.

وی با بیان این مطلب اضافه کرد: پیشنهاد ما برای حل این موضوع این است که یا قیمت نان در خبازی های درجه یک را افزایش دهیم و یا  قیمت نان در خبازی های درجه یک را ثابت نگاه داشته و مابقی را کاهش دهیم تا با افزایش انگیزه، زمینه ارتقای کیفی نان را فراهم آوریم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور با تاکید بر اینکه هیچ نظارتی بر نانوایی های آزادپز وجود ندارد؛ خاطرنشان کرد: متاسفانه  برخی از خبازی های استان، هم محل کسب است و هم محل سکونت؛ بنحویکه خبازان شاغل در این نانوایی ها، غالبا غیر بومی بوده و در ساعات غیر فعال، در همان مکان، سکونت دارند.

جعفری در پایان در خصوص طرح یکپارچه سازی توزیع آرد در مازندران پاسخ داد: در گذشته بیش از صد عامل توزیع و با نرخ های متعدد و متفاوت، وظیفه توزیع ارد را در جای جای استان بر عهده داشتند که با مصوبه هیئت دولت و ابلاغ اجرای یکپارچه سازی توزیع آرد، این طرح در استان اجرا و در حال حاضر، توزع ارد توسط یک شرکت طرف قرارداد و با قیمت واحد در جای جای استان در حال انجام است.


پایان پیام/









ارسال دیدگاه