واحدهای رهاشده بیشترین سهم کارخانه های راکد در سوادکوه
اختصاصي/ مازند اصناف گزارش مي دهد

واحدهای رهاشده بیشترین سهم کارخانه های راکد در سوادکوه

<p><span style="font-size: larger;">از 37 واحد صنعتی شهرک صنعتی سوادکوه، تنها 13 واحد ان فعال است که سهم عمده واحدهای تعطیل به واحدهای رها شده اختصاص دارد.<br /> </span></p>

استان مازندران دارای 11 ناحیه صنعتی، 25 شهرک صنعتی و نزدیک به 3 هزار و 600 واحد صنعتی است؛ ظرفیتی که اگر از توان آن استفاده شود، شاهد رونق استان در بخش صنعت خواهیم بود.

هرچند وضعیت شفافی از بخش صنعت مازندران از سوی مسئولان ارائه نشده است و این موضوع به یک راز چند ساله مبدل شده است اما بانگاهي به آخرین وضعيت صنايع استان که از سوی یکی از دستگاه های ذیربط بخش صنعت منتشر شده است، در مي يابيم كه از مجموع 2 هزار و 843 واحد صنعتي فعال، 94 % واحدهاي صنعتي مشمول تعريف صنايع كوچك مي گردند که از اين مجموع 12.5 درصد در صنايع غذايي، 10.5 درصد در صنايع شيمیايي، 12.5 درصد در صنايع فلزي و ماشين سازي، 39 درصد در صنايع كاني غير فلزي و 25.5 درصد در ساير صنايع مشغول به فعاليت مي باشند.

در میان شهرک های صنعتی مازندران،  آمل با 575 واحد صنعتی و بابل با 510 واحد صنعتی به لحاظ تراکم واحدهای تولیدی حائز رتبه های برتر استان هستند؛ اما این شهرستانها نیز در سالیان اخیر با رکود و تعطیلی بسیاری از کارخانه ها مواجه شده اند.

شهرستان سوادکوه نیز نزدیک به چند دهه است که از ساخت و فعالیت شهرک صنعتی آن می گذرد اما این سبقه علیرغم آنکه باید به رونق بخش صنعت این شهرستان و پویایی واحدهای صنعتی آن می انجامید، متاسفانه به رکود و تعطیلی بیش از 60 درصدی این واحدها رسیده است.

برای اطلاع از آخرین وضعیت واحدهای صنعتی سوادکوه به پای سخنان چند تن از مسئولان شهری و استانی نشسته ایم که در ذیل می خوانید:

سعدی عبدالهی دقایقی قبل در گفت‌وگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: شهرک صنعتی سوادکوه مشتمل بر 37 واحد تولیدی است که از این میزان 13 واحد فعال و مشغول فعالیت می باشند.

وی افزود: تعطیلی برخی از این واحدها طی سالیان اخیر به موجب رکود، واردات، تحریم، نقدینگی، عدم بازار مناسب فروش و ... صورت گرفته که بدلیل رها کردن صاحبان آنها و کاهش رغبت از سوی سرمایه گذاران، شاهد راه اندازی مجدد آنها نبوده ایم.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سوادکوه اضافه کرد: برخی نیز با رایزنی ها و تلاش بسیار جهت احداث واحد تولیدی در این شهرک موفق به اخذ زمین شده اند، اما بنا به دلایل گوناگون از ادامه فعالیت و ساخت و ساز و بهره برداری کناره گیری کرده اند.

عبدالهی اظهار کرد: برخی از واحدهای فعال در این شهرک نیز واحدهای پویا و فعالی هستند که با مشکل نقدینگی مواجه نیستند اما با مشکل فروش مواجه هستند؛ عاملی که بدلیل خرید مشتریان دورن استانی و استان های همجوار از سایر گزینه ها، سبب دلسردی و رکود این واحدها خواهد شد.

وی متذکر شد: سوادکوه دارای 16 معدن ذغال سنگ و 30 معدن شن و ماسه است که تمامی آنها فعال و در چرخه تولید قرار دارند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سوادکوه در خصوص وضعیت فعالیت واحدهای صنفی در این شهرستان اذعان کرد: نزدیک به 4 هزار واحد صنفی زیر پوشش 10 اتحادیه صنفی پل سفید و 15 اتحادیه صنفی زیراب در سوادکوه فعال هستند.

سید مصطفی موسوی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه شهرک صنعتی شورمست از سال 1370 ایجاد شده است؛ عنوان کرد: از 5 سال گذشته شاهد تعطیلی دانه به دانه واحدهای صنعتی فعال در این شهرک بوده ایم که 7 واحد راکد حال جاضر، مربوط به بخش صنعت کود است که طی سالیان اخیر و بدنبال بحث واردات، شاهد تعطیلی بسیاری از کارخانه های کود کشور بوده ایم.

وی افزود: غالب واحدهای راکد و تعطیل این شهرک و مشکلات موجود آنها، به آن زمان و سالیان گذشته بر می گردد که سعی ما بازگرداندن این واحدها به چرخه تولید است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران با بیان اینکه یکی از مطالبات جدی مدیران واحدهای صنعتی شهرک شورمست، موضوع گاز رسانی به این شهرک بود؛ تصریح کرد: خوشبختانه فاز اول گازرسانی به این شهرک در سال گذشته به پایان رسید و فاز دوم آن نیز در حال اجراست و با فراهم آوردن زیرساخت های مورد نیاز این شهرک بدنبال رونق اقتصادی واحدهای صنعتی این شهرک هستیم.

موسوی با بیان اینکه وظیفه اصلی شرکت شهرک های صنعتی حل مشکلات زمین و فراهم آوردن زیرساخت های اصلی شهرک های صنعتی است؛ خاطرنشان کرد: برای رونق بخش صنعت استان باید تمامی دستگاه های ذیربط و بانک های عامل و تمامی مسئولان استانی یکدل و یکصدا شوند که امیدواریم در آینده ای نزدیک شاهد تحقق این موضوع باشیم.

در بخش پایانی این گزارش باید اذعان کنیم که تعداد قابل توجهی از واحدهای تعطیل شهرک صنعتی سوادکوه، مربوط به واحدهای رها شده و سرمایه گذارانی دارد که بنا به دلایل گوناگون از ادامه فعالیت منصرف شده اند؛ مالکانی که با توجه به ساختار پیچیده و زمان بر کشور برای اخذ مجوز فعالیت و زمین، راه سخت و طولانی را در سیر مراحل اداری طی کرده بودند؟!


انتهای پیام/




ارسال دیدگاه