به گزارش مازند اصناف رستمی در گفتوگو با عصرساري، با اشاره به چالشهای موجود در سیستم مالیاتی، اظهار کرد: نقش درآمدهای مالیاتی در نظام بودجهای بر هیچکس پوشیده نیست و کل فعالان اقتصادی به این موضوع واقف هستند اما چرا مالیات به عنوان یک درآمد سالم مطرح است و از جانب متولیان امر وصول به خوبی نشان داده نمیشود.
وی مالیات را درآمدی از درون اقتصاد دانست و افزود: مالیات با درآمدهای نفتی کاملا متفاوت است، درآمد نفتی یک عارضه برای اقتصاد است و دو آسیب به بدنه اقتصاد وارد کرده «اول عدم پاسخگویی دولت در رابطه با عملکرد و در نتیجه عدم نظارت مردم بر سیاستهای اقتصادی دولت و دوم موجب نا کارآمدی سیاست های مالیاتی شده است».
مشاور مالیاتی اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، تصریح کرد: با ابلاغ این سیاستها تغییر نگاه به وجود آمد از این منظر که اگر قرار است اقتصاد مقاومتی به فعلیت برسد باید به دنبال درآمدی جایگزین نفت باشیم.
رستمی با بیان اینکه گاهی اوقات مالیات موجب اختلال در نظام اقتصادی میشود، خاطر نشان کرد: نظام مالیات بر ارزش افزوده به دنبال گشترش پایه مالیاتی و شفافسازی صورتهای مالیاتی بود اما ضعف قانون و اجرای آن تبدیل به چالش جدی شد.
وی در تشریح ناکارآمدی نظام مالیاتی در ایران، گفت: شاخص مهمی با عنوان نسبت مالیات به تولید ناخالص که کارایی نظام مالیاتی را نشان میدهد در کشور ما حدود ۷درصد است، که در مقایسه با کشورهای نظیر بسیار پایینتر است که نشان از ناکارآمدی سیستم مالیاتی ماست، و دلیل آن این است که ۲۵درصد تولید ناخالص کشور زیر چتر مالیات نیست، که رقمی برابر ۱۸هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را نشان میدهد.
این کارشناس مالیاتی به چالشهای نظام مالیاتی کشور اشاره کرد و افزود: قاچاق کالا ۲۵میلیارد دلاری در ایران هیچ نقشی در وصول مالیاتی ندارد که باید به سراغ آنها رفت.
رستمی با انتقاد از ممیزین مالیاتی ، تصریح کرد: نباید وصول مالیات با فشار به تولیدکنندگان حاصل شود، باید به دنبال شناسایی فراریان مالیاتی، رفع ترجیهات مالیاتی و توسعه پایههای مالیاتی باشیم، توسعه یعنی فعالیتهای غیر مولد سودشان به شدت کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه اهداف در سیاستهای مالیاتی ما روشن و شفاف نیست، اذعان کرد: در کشور ما به دلیل شفاف نبودن اهداف مالیاتی شاهد رکود تورمی هستیم.
مشاور مالیاتی اتاق بازرگانی مازندران با تاکید بر اینکه اثرات مالیات باید برای مردم محسوس باشد، بیان کرد: مسئولان به عملکرد اهداف نظام مالیاتی بیتوجه هستند و در جهت تنها یک هدف سیستم مالیاتی را تغییر میدهند و تنها به دنبال کسب هدف بودجهایی هستند، برای مثال یک رقم را مشخص میکنند که باید تا پایان سال آن میزان وصول شود.
رستمی در ادامه افزود” مالیات باید موجب کاهش شکاف طبقاتی در جامعه شود اما در کشور ما این فاصله هر روز بیشتر میشود، باید بین مودیان و نظام مالیاتی اعتماد کامل برقرار شود که لازمه آن وضع و اجرا درست و متوازن قانون مالیاتی است.
وی در نشریح راهکارهای برون رفت از چالشهای مالیاتی، گفت: باید نظام مالیاتی عادلانه وضع و نگاه صرف بودجهایی از مالیات برداشته شود و مشوقهای مالیاتی برای صنعت و تولید ارائه شود و در عوض مالیاتهای شدیدتری برای فعالیتهای غیر مولد و واسطهگری وضع شود.
وی در پایان با تاکید بر نقش حمایتی جامعه مشاوران مالیاتی ایران، گفت: اعضای این جامعه همگی از متخصصین کارآمد و آگاه به نظام مالیاتی هستند که در کنار کارفرمایان می توانند بسیاری از موانع مالیاتی آنها را برطرف کنند./
ارسال دیدگاه