به گزارش مازند اصناف به نقل از فارس؛ محمودرضا برازش بعد از ظهر امروز در جلسهای با معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران و جمعی از چاپخانهداران استان، اظهار کرد: گردش مالی در صنعت چاپ فراتر از 700 میلیارد دلار شده است.
وی با اشاره به اینکه در خاورمیانه جایگاه حدود 5 یا 6 را در صنعت چاپ داریم، افزود: عدد تاثیرگذاری ما در چاپ خاورمیانه یک رقمی است.
برازش با بیان اینکه ترکیه به تنهایی 40 تا 50 درصد گردش مالی صنعت چاپ خاورمیانه را در اختیار دارد، اضافه کرد: در جهان حدود پنج درصد اقتصاد در صنعت چاپ کتاب و حدود 12 تا 13 درصد به نشریات اختصاص یافته است که این روند رو به کاهش است.
وی با اعلام اینکه چاپ کل کتاب و نشریات در کشور کمتر از 30 درصد است، تصریح کرد: به مرور چاپ کاغذی نشریات رو به کاهش است.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه در سال 2020 پیشبینی شده است که روزنامه در آمریکا خاطره میشود، گفت: همانطور که نوار کاست و نوار ویدئو برای ما خاطره شد روزنامه هم به این سمت هدایت میشود.
این مسؤول افزود: سال گذشته 150 میلیون جلد کتاب، 50 هزار تن کاغذ برای کتاب غیردرسی و 120 میلیون تن برای کتاب درسی در کشور به چاپ رسید.
برازش با اعلام اینکه سال گذشته 143 هزار تن مجوز ورود کالاهای چاپی به کشور داده شد، خاطرنشان کرد: میزان مجوز ورود کالاهای چاپی در کشور بیشتر از کل کتابهای درسی و غیردرسی در کشور بوده است.
وی تنوع محصولات چاپی را زیاد دانست و افزود: در چاپ کتاب و نشریات مازاد ظرفیت در کشور داریم.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در بخش چاپ پاکت و بستهبندی آب میوههای چند لایه وابسته هستیم، اظهار کرد: حوالههای چند 100میلیونی در این بخش امضا میشود و تمایل داریم به سمت بانک داخل هدایت شود.
این مسؤول سابقه مازندران را در صنعت چاپ بیش از 20 سال دانست و ادامه داد: مازندران در حوزه چاپ و نشر از استانهای ضعیف است.
برازش با اشاره به اینکه مازندران از نظر تولید مواد غذایی، بهداشتی، منابع انسانی و نزدیکی به پایتخت ظرفیت خوبی دارد، یادآور شد: بخش زیادی از مواد غذایی به صورت خام از استان خارج میشود و لازم است صنعت بستهبندی در مازندران که سبب اشتغالزایی و ارزش افزوده میشود رونق یابد.
وی با بیان اینکه لازم است بهجای اینکه در مازندران سرمایهگذار خارجی در صنعت چاپ سرمایهگذاری کند مازندرانی بتوانند در این صنعت پیشرفت کنند، افزود: اگر مازندران آثار خوبی در این بخش دارد ما هزینه را میپردازیم تا در نمایشگاههای خارجی غرفه داشته باشند.
مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه باید چرخش منطقی در صنعت چاپ داشته باشیم، گفت: 143 هزار تن واردات داشتیم در حالی که صادرات ما بسیار ضعیف بود و حدود 15 هزار تن است.
این مسؤول با بیان اینکه بهدلیل تنوع صنعت چاپ آئیننامهای در حال تدوین است تا در بخش ماشینآلات وزارت صنعت، معدن و تجارت بر عهده داشته باشد و در بخش نرمافزاری و نوشتاری به وزارت ارشاد واگذار شود، افزود: در این حالت بخش اختیارات صنفی و صنعتی بیشتر میشود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه