طلب 36 میلیاردی تومانی گندم‌کاران مازندران از دولت

طلب 36 میلیاردی تومانی گندم‌کاران مازندران از دولت

<p><span style="font-size: larger;">امسال نه تنها واردات گندم نخواهیم داشت، بلکه به باشگاه صادرکنندگان گندم نیز خواهیم پیوست.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از بلاغ، کشاورزان بسته به وعده‌های دولت، تولید حداکثری گندم را در مزارع خود آغاز کردند تا اینکه تولید گندم به مرز خودکفایی رسید. این دستآورد بزرگ موجب شد تا علاوه بر تامین نیاز داخل، ایران به جمع صادر کنندگان گندم نیز بپیوندند.

گام بلند گندم‌کاران در خودکفایی تولید این محصول استراتژیک

مسئولان باید جهت حفظ این موفقیت ارزشمند تمهیداتی در نظر بگیرند تا کشاورزان سال آینده نیز به تولید در این حجم اقدام کنند اما مدتی است تعویق در پرداخت طلب گندم‌کاران موجب ناراحتی و دلسردی کشاورزان شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات بازرگانی دولتی وزرات جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکلات مالی موجب شده تا ادامه روند پرداخت‌ها به تعویق بیافتد، اظهار کرد: تا به الان نیمی از طلب گندم‌کاران پرداخت شده است.

قنبری از خودکفایی تولید گندم خبر داد و گفت: با توجه به تولید 10 میلیون و 700هزار تن گندم در مزارع کشور، مرز خودکفایی را گذرانده‌ایم و قابلیت صادرات این محصول ارزشمند را داریم.

با توجه به زراعت گسترده اراضی دیمی در مازندران و تولید بیش از 100 هزار تنی گندم در استان، پیگیر موضوع طلب گندم‌کاران مازندرانی در استان شدیم.

شیرینی خودکفایی و تلخی عدم پرداخت دولت

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور با بیان اینکه بیش از یک ماه است که پرداختی به گندم‌کاران نداشته‌ایم ، اظهار کرد: تولید گندم بیشتر از پیش‌بینی ما بود و موجب شد تا در پرداخت مطالبات گندم‌کاران مشکلاتی بوجود آید اما تا یک ماه آینده این مشکل حل خواهد شد.

سید محمد جعفری با تایید رسیدن ایران به مرز خودکفایی تولید گندم، اظهار کرد: امسال نه تنها واردات گندم نخواهیم داشت، بلکه به باشگاه صادرکنندگان گندم نیز خواهیم پیوست.

وی درباره ممنوعیت واردات گندم گفت: از 25 فروردین ماه تا به الان واردات گندم ممنوع شده و سال جدید نیاز به واردات نخواهیم داشت.

لزوم حفظ انگیزه با پرداخت به‌موقع

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور در پاسخ به این پرسش که آیا عدم پرداخت طلب گندمکاران در تولید گندم سال آینده تاثیر می‌گذارد، اظهار کرد: مطمئناً به بخشی از تولید گندم سال آینده آسیب وارد می‌کند، اما این طور نیست که پول گندمکاران پرداخت نگردد و در تلاشیم تا هرچه سریع‌تر این مشکل حل شود.

جعفری در مورد مقدار پرداختی گندم‌کاران مازندرانی گفت: بیش از 75 درصد از طلب گندم‌کاران مازندران پرداخت شده است و مابقی نیز با تزریق اعتبار دولت تا یک ماه آینده پرداخت خواهد شد.

وی حجم خریداری شده گندم در مازندران را 110 هزار تن دانست و تصریح کرد: 4 هزار و 200 تن گندم جوانه زده اضافه بر این مقدار بیان شده نیز خریداری شده است.

36میلیارد تومان بدهی به گندم‌کاران مازندران

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور ارزش ریالی این مقدار گندم را 138 میلیارد تومان دانست و خاطر نشان کرد: بیش از 102 میلیارد تومان از این مبلغ به حساب گندمکاران مازندرانی واریز شده است.

این در حالی است که گندمکاران مناطق بالا دست ساری از جمله هولار و امره مدعی هستند که مدت‌ها است طلب آنها پرداخت نشده و این عدم پرداخت موجب آسیب رسیدن شدید مالی به گندمکاران این منطقه شده است.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور در این باره تصریح کرد: درک درستی از طلب گندمکاران بالادست ساری داریم و در اولین فرصت پرداختی طلب آنها پرداخت خواهد شد و ودر اولویت کاری ما قرار دارد./


ارسال دیدگاه