به گزارش مازند اصناف سید شبر موسوی امروز با اشاره به کشت مکانیزه ارقام اصلاح شده گیاه آفتابگران در 128 هکتار از اراضی زراعی این شهرستان، اظهار کرد: آفتابگردان ریشه مستقیم و توسعه یافتهای دارد که پتانسیل نفوذ آن در خاک به سه متر میرسد.
وی بیان کرد: این محصول بهخاطر دارا بودن مقدار قابل توجهی روغن مرغوب در دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است و گسترش کشت آن در نقاطی که برای رشد این گیاه مناسب هستند میتواند در قطع وابستگی کشور از نظر تأمین روغن، گسترش صنعت و بالارفتن درصد اشتغال بسیار موثر باشد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندورود با اعلام اینکه در سال 1347 انواع روغنی این گیاه توسط شرکت دانههای روغنی به کشور وارد و کشت آن بهعنوان یک گیاه صنعتی رایج شد، تصریح کرد: مهمترین مورد استفاده آفتابگردان در صنایع روغنکشی است و از کنجاله آن در تهیه غذای دام و ساقه آن نیز به مصرف تهیه سلولز میرسد.
این مسؤول اضافه کرد: در مجموع 749 کیلوگرم بذرهای اصلاح شده از ارقام اسکار 263 کیلوگرم، فانتازیا 245، لاکوما 192، نوواک و دوکات هر کدام 21 کیلوگرم و هایسان هفت کیلوگرم مصرف شده است.
موسوی با اشاره به اینکه در مجموع 25 هزار و 600 کیلوگرم کود در اراضی کاشت شده آفتابگردان مصرف شد، افزود: با نظارت و کارشناسی کارشناسان 12 هزار و 800 کیلوگرم کود اوره، 6 هزار و 400 کیلوگرم فسفات، 6 هزار و 400 کیلوگرم پتاس مصرف شده است.
وی در پایان گفت: مجموع 128 هکتار کشت مکانیزه شده این گیاه زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
فارس
ارسال دیدگاه