به گزارش مازند اصناف به نقل از خط امید، برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان و فرار از گرمای این فصل، پوشیدن لباسهای روشن و نازک توصیه شده است، اما متاسفانه برخی برای فرار از گرما را بهانه کرده و به دنبال ولنگاری فرهنگی پوشش نامناسب را انتخاب میکنند.
در کنار سودجویی برخی در رعایت نکردن هنجارهای جامعه اسلامی در خصوص پوشش و حجاب، موضوع تولید و توضیع این نوع البسه جای تامل است، درهمین خصوصی گفتوگویی با میرباقر حسینی رئیس اتحادیه خرازی و پوشاک بهشهر انجام دادیم تا بتوانیم دلیل این موضوع را پیدا کنیم.
حسینی گفت: با توجه به فصل تابستان و پوشش لباسها، بیشترین درگیریها را در فروش و پوشش مانتوهای جلو باز و نوشتههای روی آنها و در مجموع البسه خانمها داریم.
وی در خصوص برنامههای جلوگیری و ساماندهی وضعیت اتحادیه خرازی و پوشاک افزود: با توجه به جلساتی که با نیروی انتظامی برگزار شد و دستوراتی که از مراجع بالا برای مانتوهای جلو باز و پشت نوشته و لباسهایی که با فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و جامعه اسلامی سنخیت ندارد به ما داده اند، هیچ توجیهای برای فروش آن در کشور وجود ندارد و مغازهها نباید این اجناس را بفروشند.
رئیس اتحادیه خرازی و پوشاک بهشهر تصریح کرد: تا اینجا دشمن با ابزار فرهنگی مثل پوشاک و... توانسته تا قسمتی به اهداف خودش برسد، اما ما نباید اجازه دهیم تا این اتفاق فراگیر شود و باید در یک جا این تلاش دشمنان در باب انحراف جوانان پایان پیدا کند.
این مسئول در خصوص اقدامات انجام شده برای حل مشکل پوشاک و مانتوهای جلو باز در بهشهر اعلام کرد: بنرهایی در سطح شهرستان بهشهر مقابل پاساژهای شریعت، زیتون، خاتم، صدف و ... نصب و چهارده روز مهلت داده شد تا فروشندگان اجناس ممنوع را جمع آوری کنند و همچنین مصرف کنندگان متوجه این امر شده و اقدام به سفارش یا خرید نکنند، اگر هم فروشنده ای توجه به این اطلاعیه ها نکرد برابر با قانون نیروی انتظامی و اتحادیه با آنها برخورد خواهد شد.
حسینی در پاسخ به این سوال که برای حل موضوع ورود پوشاک غیر متعارف در شهرستان و تولیدیها کار خاصی یا نظارت داشته اید؟ گفت: اگر مسئولین از سرچشمه تخلفات را رها کنند و به دنبال فروشندهها باشند مشکل اصلی حل نمیشود در کشور شاید 100 تولیدی وجود دارد که البسه با دوخت و طرح حرفهای تولید و صاحب سبک و ایده هستند، سازمانهای نظارتی و نیروی انتظامی باید از گلوگاه اصلی، تخلفات را جلوگیری کنند، بهتر است با تولید کنندگان متخلف در کل کشور برخورد شود تا البسههای غیر متعارف و ممنوعه تولید نکنند.
وی این البسه را برنامههای ضد فرهنگی دیکته شده دشمنان کشور دانست و گفت: دشمن دست بر روی نقاط حساس فرهنگی و اعتقادی گذاشته تا جوانان را با فرهنگ خود تربیت و به سمتی که دلشان می خواهد هدایت کنند، اما برای حل این مشکل نیاز به اطلاع رسانی در حوزه فرهنگ هست همچنین با هوشیاری و دلسوزی مسئولین امیدواریم جلوی این معضل هرچه زودتر گرفته شود.
رئیس اتحادیه خرازی و پوشاک بهشهر در پاسخ این سوال که چه امتیازی به وضعیت پوشاک بهشهر میدهید؟ تصریح کرد: دلایل مختلفی وجود دارد که الان دیگر نمی توان نمره داد، با توجه به اصل 44 که باید خیلی از مسائل از بدنه دولت جدا شود و توسط مردم مدیریت شود قوانین ساده برای گرفتن جواز کسب تصویب کردهاند که افراد بیکار بتوانند جواز کسب بگیرد، درصورتی که ما سالانه با مصوبه کمیسیون نظارت با سختگیریهایی که می کردیم بیش از 20 تا 30 جواز کسب صادر نمیشد، اما با اجرای قانونی که بیکاران را با مغازه دار کردن مشغول به کار کنیم، این مشکلات پیش آمده است.
میرباقر حسینی یکی دیگر از مشکلات بازار پوشاک را پاساژسازیهای بی رویه دانست و افزود: حالا با توجه به ساخت و سازهای بی رویه و غیر اصولی و غیر استاندارد در قالب پاساژهای موجود در شهرستان، خیلی راحت مغازه در دسترس افراد قرار میگیرد و نظیر این مشکلات در بازار به وجود میآید.
وی تصریح کرد: بیشترین مشکلات را با پاساژهای تازه تاسیس و کاسبهای جوان بهشهر داریم.اگر به پاساژهای قدیمی و فروشندههای خانم یا آقایی که 30 تا 35 سال سابقه کار دارند مراجعه کنید میبینید که حجاب و پوشش خود را کامل حفظ و در فروش اجناس و دریافت سود فروش، جانب انصاف را رعایت می کنند.
حسینی ادامه داد: به دلیل بالا بودن اجاره بها بوتیکها در پاساژهای شهرستان، فروشندههای جوان که یک تا دو سال سابقه فروشندگی دارند با افزایش قیمت اجناس خود، مجبور هستند که به هر شکلی اجاره بها را تهیه کنند که این روش درست نیست چون با وجود کتاب فقه بازار در اتحادیه باید سود فروش اجناس، اسلامی و حلال باشد.
رئیس اتحادیه خرازی و پوشاک بهشهر اعلام کرد: اتاق اصناف بهشهر درگیریهای داخلی خود را دارند و به فکر میز و قدرت در اتاق اصناف هستند ولی به فکر بازاری و اعضا نیستند و به مسائل مهم دیگر توجه نمیکنند.قوانینی در نظام صنفی هست مانند تشکیل کمیسیونهای اصناف که هیچ کدام از آنها به دلیل ضعف مدیریت اجرا نشده است،.
این مسئول خاطرنشان کرد: بنده عضو کمیسیون بازرسی اتاق اصناف بهشهر هستم، اما دریغ از یک جلسه که برگزار شود، صورتجلسه و گزارش نوشته می شد اماجلسه ای برگزارنمی شد، اگر این جلسات به درستی برگزار شود مشکلات از بین می رود.
با توجه به گفتگوی تفصیلی با رئیس اتحادیه خرازی و پوشاک بهشهر، به نظر می رسد که صنایع پوشاک با مشکلاتی جدی رو برو هست که باید توجه ویژه به آن داشت، عدم نظارت در اصناف شهرستانها و عدم برخورد با تولیدکنندگان البسههای نامتعارف باعث این ولنگرانی در وضعیت پوشاک کشور شده است.
ارسال دیدگاه