گرانی شکر به دلیل عدم برنامه ریزی دولت است/ با ادامه روند موجود کارخانه های شیرینی و شکلات تعطیل می شوند

گرانی شکر به دلیل عدم برنامه ریزی دولت است/ با ادامه روند موجود کارخانه های شیرینی و شکلات تعطیل می شوند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">از آنجا که حداقل دو ماه با برداشت چغندر فاصله زمانی وجود دارد باید اقدام جدی در این زمینه توسط دولت صورت بگیرد. چرا که نه صنایع وابسته به شکر توان ادامه تولید داشته و نه بازار کشش افزایش قیمت این محصولات را دارد.&nbsp;&nbsp; <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف جمشید مغازه‌ای، رئیس انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره ادامه وضعیت کمبود و گرانی شکر و تاثیرات این موضوع بر صنایع مذکور گفت: حدود ۳ ماه است که صنایع شیرینی و شکلات کشور با کمبود واقعی شکر مواجه هستند که به نظر می رسد این بحران صرفا به دلیل عدم برنامه ریزی به موقع جهت واردات این کالا باشد.

وی با اشاره به عرضه شکر از طریق بورس کالا افزود: دولت شکر را تنها از طریق بورس کالا عرضه می کند. ضمن اینکه فروش شکر در بورس نیز به صورت سلف بوده و حداقل ۲۰ روز تا رسیدن کالای مورد نیاز به دست کارخانه ها طول می کشد.
مغازه ای تصریح کرد: در طول ۵۰ روز اخیرعرضه شکر فقط در یک مقطع یک هفته ای درست شد اما متاسفانه مجددا مشکلاتی ایجاد شد. این فعال صنفی ادامه داد: از آنجا که کارخانه های شکر بدون واسطه محصول خود را در بورس عرضه می کنند قیمت ارزان تری نسبت به قیمت شکر در بازار آزاد دارد.

وی درباره قیمت تضمینی شکر اظهار داشت: قیمت تضمینی شکر ۲۳۰۰ تومان است که با توجه به عرضه و تقاضا در بورس تا ۲۴۰۰ تومان نیز به فروش می رسید که نشان دهنده وجود اختلاف قابل توجهی با قیمت این محصول در بازار آزاد است.

رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره وجود جایگزین برای شکر در استفاده های صنعتی تصریح کرد: کاربردی که شکر در این صنایع دارد سایر محصولات مشابه نداشته و در نتیجه شکر از مواد اولیه بسیار اصلی این صنعت به شمار می آید که بدون آن کارخانه های شیرینی و شکلات دچار مشکل اساسی و حتی تعطیلی می شوند.
وی درباره مشکل اصلی شکر در بازار افزود: کمبود شکر در ماه های اخیر باعث گرانی این کالا شده است. وگرنه در صورت تعادل عرضه و تقاضا طبیعتا شاهد گرانی این کالا نیز نخواهیم بود.

مغازه ای با اشاره به تغییر در برنامه تعطیلات تابستانی کارخانجات بیسکویت و شکلات سازی تصریح کرد: با ادامه این بحران صنایع شیرینی و شکلات سازی باید فعالیت های خود را تعطیل یا برای مدتی متوقف کنند.

این فعال صنفی ادامه داد: کارخانه های شکلات سازی فعلا با تغییر زمان تعطیلات تابستانی و کاهش تولید در حال مقابله با وضعیت موجود هستند.

مغازه ای افزود: از آنجا که حداقل دو ماه با برداشت چغندر فاصله زمانی وجود دارد باید اقدام جدی در این زمینه توسط دولت صورت بگیرد. چرا که نه صنایع وابسته به شکر توان ادامه تولید داشته و نه بازار کشش افزایش قیمت این محصولات را دارد.

 

تراز


ارسال دیدگاه