به گزارش مازند اصناف قاسم احمدی لاشکی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درباره دیدار با وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در غرب مازندران و در بحث مرکبات و بهویژه محصول کیوی که بخش عمدهای از اراضی را در برگرفته است دغدغه داریم و امسال خسارات جدی به کشاورزان وارد شده است.
وی با بیان اینکه قرار بود برای کیویکاران هم بازار داخلی و هم بازار خارجی برای صادرات پیدا کنیم، افزود: کیویکاران برای تولید هر کیلو محصول کیوی یکهزار و 500 تومان هزینه کردند و انتظار میرفت بتوانند در قبال این هزینهای که کردند، بتوانند با یک رقم قابل توجهی به بازار خارج صادر کنند و کمکی برای آنها شود.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران خاطرنشان کرد: در ابتدا تصور بر این بود که میتوان تا شب عید برای فروش محصولات کیوی به کشاورزان کمک کرد ولی کشاورزان بالاجبار کیویهای خود را از انبارها خالی کردند چون دیگر نمیتوانستند بیش از این نگهداری کنند.
این مسؤول ادامه داد: این نشان میدهد کیویکاران غرب مازندران دچار خسارتهای جدی میشوند و اگر حمایت نشوند طبیعتاً انگیزههای کشاورزان برای ادامه کار از بین میرود.
احمدیلاشکی تصریح کرد: پیشنهادی مکتوب به وزیر کشاورزی داده شد تا به ازای هر کیلو «کیوی» مبلغ 500 تومان به صورت یارانه در اختیار کشاورزان کیویکار قرار داده شود تا بخشی از مشکلات آنها حل شود که این پیشنهاد در دست بررسی است و بهزودی نتیجه آن مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه در این دیدار بر ضرورت جلوگیری از واردات بهویژه در زمینه برنج تأکید شده است، افزود: کشاورزان مازندرانی با زحمت و تلاش فراوان اقدام به کشت برنج میکنند ولی به یکباره دیده میشود که با یک واردات بیرویه از خارج کشور، تمامی زحمات کشاورزان و شالیکاران به هدر میرود و از نظر قیمت و فروش دچار ضرر و زیان میشوند و دیگر امیدی برای کشاورزان در سالهای آینده باقی نمیماند.
نماینده نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشاورزی مازندران از نظر سنی در حال پیر شدن است و صرفا افراد بازنشسته و مسن در این حوزه فعالیت دارند، اظهار کرد: این نیز مدت زمان خاص خود را دارد و پس از آن ممکن است جوانان چندان انگیزهای در حوزه فعالیتهای کشاورزی نداشته باشند و باید فکر اساسی کرد.
این مسؤول افزود: وزیر جهادکشاورزی بیشتر این دغدغهها را پذیرفت و به وی گفتم وقتی شما حمایتی از کشاورزان نمیکنید آن وقت چگونه انتظار دارید که کشاورز زمین خود را نفروشد و در آن ویلاسازی نشود و بنابراین باید از کشاورزان حمایت جدی و عملی شود.
احمدیلاشکی یادآور شد: با وجودی که دولت از نظر نقدینگی با مشکل زیادی روبه رو است ولی امید است در تابستان وضعیت بهتر شود و شرایط برای حمایت از کشاورزان بهتر شود.
وی درباره میزان تحقق اقتصاد مقاومتی در مازندران از سوی دولت، تصریح کرد: تاکنون اتفاق خاصی در حوزه تحقق اقتصاد مقاومتی در مازندران رخ نداده است ولی جلسات و مقدمات در حال انجام است و امیدواریم که به نتیجه برسد.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران گفت: استانداری مازندران هر سه ماه یکبار باید در بحث تحقق اقتصاد مقاومتی در مازندران گزارش عملکرد خود را ارائه و اطلاعرسانی کند و ادامه برنامههای خود تا پایان سال را نیز اعلام کند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه