دلیل اصلی گرانی شکر کمبود عرضه و بی‌تدبیری وزارت کشاورزی است/ تصمیم وزارت کشاورزی بازار شکر را به هم ریخت

دلیل اصلی گرانی شکر کمبود عرضه و بی‌تدبیری وزارت کشاورزی است/ تصمیم وزارت کشاورزی بازار شکر را به هم ریخت

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;"> غلامحسین بهمئی گفت: علی رغم مصوبه شورای اقتصاد که قیمت شکر را در سال گذشته 2300 تومان اعلام کرده بود به دلیل عدم کشش بازار هر کیلو شکر تا آخرین روزهای سال 94 به قیمت 2100 تومان به فروش می رسید.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف غلامحسین بهمئی دبیر انجمن صنفی تصفیه‌کنندگان شکر‌خام با اشاره به کاهش عرضه شکر در ماه های اخیر به خبرنگار تراز گفت: تا قبل از سال ۹۳ واردات شکر خام به کشور آزاد بود که از این حیث عرضه این محصول با میزان تقاضای بازار به تعادل می رسید. وی افزود: از سال ۹۳ ثبت سفارش های جدید برای واردات شکر خام از سوی وزارت جهاد کشاورزی ممنوع شد. بهمئی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه با توجه به فرهنگی که در نظام اقتصادی کشور رایج است. ما همیشه یا با زیاده روی در واردات به تولید داخلی ضربه زده و یا با ممنوعیت کلی واردات مشکلات را به مصرف کننده تحمیل می کنیم.

دبیر انجمن صنفی تصفیه‌کنندگان شکر‌خام خاطرنشان کرد: وجود ذخایر شکر در انبارهای استراتژیک ما، و عرضه آن در بازار تا اواخر سال ۹۴ مانع از رشد قیمت ها شد. بهمئی با اشاره به ادعای کارخانه های نیشکری و چغندرکاری کشور مبنی بر عدم نیازکشور به واردات برای تامین نیاز مصرف داخلی به تراز گفت: این کارخانه ها ورود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزارتن شکر به کشور را کافی دانسته و مدعی ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای بازار بودند. وی در توضیح این موضوع تصریح کرد: درحالیکه این ادعا اشتباه بوده و بر اساس اسناد و مدارکی که در گذشته توسط خود انجمن صنفی چغندرکاران عرضه شده بود میانگین مصرف شکر در کشور بالای ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال است. این فعال بازار شکر افزود: عده ای با تصور نیاز کشور به کمتر از ۲ میلیون تن شکر در سال باعث توقف واردات شکر به کشور و به هم ریختن تعادل بازار شدند.


این فعال صنفی درباره دلایل افزایش یکباره قیمت شکر در ماه های اخیر اظهار داشت: علی رغم مصوبه شورای اقتصاد که قیمت شکر را در سال گذشته ۲۳۰۰ تومان اعلام کرده بود به دلیل عدم کشش بازار هر کیلو شکر تا آخرین روزهای سال ۹۴ به قیمت ۲۱۰۰ تومان به فروش می رسید. وی افزود: با پایان ذخایر موجود شکر در انبارها، طی مدت سه ماه قیمت شکر به صورت تصاعدی افزایش یافته و حدود ۱۰۰۰ تومان گران شد.


وی درباره نقش دلالی درگران شدن قیمت این محصول افزود: قطعا دلیل اصلی این افزایش قیمت کمبود عرضه و بی تدبیری وزارت جهاد در ممنوعیت واردات بوده است. بهمئی تصریح کرد: حضور دلال ها در بازار اگر چه ممکن است با دلال بازی و احتکار باعث افزایش قیمت ها شود.  اما توانایی تغییر مبادلات بازار شکر را ندارد. دبیر انجمن صنفی تصفیه‌کنندگان شکر‌خام با طرح این پرسش که اگر کمبود عرضه ای در بازار وجود ندارد چرا قیمت ها تعدیل نمی شود خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی که مدیریت ذخایر استراتژیک را بر عهده دارد مسئول عرضه شکر بوده و بخش خصوصی نقش چندانی در آن ندارد. وی درباره روند ثبت سفارش ها ادامه داد: ثبت سفارش ها در حال حاضر به دو شکل صورت می گیرد که یکی از آنها از طریق کارخانه های نیشکری و دیگری شرکت بازرگانی دولتی بوده و از ارائه مجوز به انجمن هایی مانند ما که اساسا برای تصفیه شکر خام ایجاد شده است ممانعت می شود. بهمئی یکی از دلایل کاهش عرضه شکر در بازار راعدم اعطای مجوز واردات شکر خام به کارخانجات تصفیه شکر دانسته و افزود: به کارخانه های ما که ۱۴ کارخانه بزرگ مانند کارخانه شکر ورامین، میبد و کرج هستند اجازه واردات به صورت ورود موقت داده شده که طبق آن باید شکر خام به کشور وارد و بعد از سفید شدن حتما به خارج از کشور صادر شود. بهمئی در خاتمه اظهار داشت: این در حالی است که در گذشته بخشی از عرضه شکر داخلی بر عهده کارخانه های تصفیه شکر بوده است.


ارسال دیدگاه