به گزارش مازند اصناف؛ زهرا فیضی در اصفهان، با بیان اینکه در کل کشور میزان تولید گوشت مرغ و تخممرغ را مشخص کرده و مقدار صادر شده را از آن کسر میکنند تا سرانه مصرف در کل کشور مشخص شود، اظهار داشت: سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور ۲۴.۷۵۰ کیلوگرم و تخممرغ ۱۱.۳ کیلوگرم است.
وی افزود: آمار اعلام شده مربوط به سال ۹۳ بوده، ولی سرانه مصرف گوشت مرغ و تخممرغ به صورت چشمگیر اضافه نمیشود و این افزایش حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به میزان آمار تولید گوشت مرغ و تخممرغ در استان اصفهان بیان کرد: ۱۶۷ هزار تن گوشت مرغ و سایر طیور و ۹۵ هزار تن تخممرغ در سال ۹۴ در استان اصفهان تولید شده است.
وی با اشاره به ضریب خودکفایی ۱۳۰ درصدی تصریح کرد: به دلیل مازاد تولید ۳۰ درصدی در کل کشور و استان اصفهان، برنامهای برای توسعه کمی نداریم و احداث واحدهای جدید ممنوع شده است.
فیضی گفت: در سالهای قبل قیمت مرغ زیرقیمت تمام شده بوده است، ولی امسال و درحال حاضر قیمت گوشت مرغ واقعی و اصلی است. در قیمت قبلی گوشت مرغ، مرغدار دچار ضرر شده، ولی درحال حاضر قیمت منطقی است.
وی با بیان اینکه شرایط مصرف و مقطع زمانی و مواردی که تولید را کاهش میدهد در قیمت تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: عواملی مانند گرمی هوا سبب کاهش تولید شده، چون مرغدار مجبور به وارد کردن زودتر مرغ به بازار میشود و این مرغها دارای وزن کمتر هستند. همچنین در گرما جوجهریزی کمتری میشود و یا ممکن است جوجهریزی نشود.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر مرغ به قیمت اصلی خود رسیده است و چنانچه مرغدار نتواند با قیمت اصلی مرغ را به فروش برساند و دچار ضرر شود، تولید خود را کاهش داده و در نتیجه سبب افزایش قیمت گوشت مرغ میشود.
وی با اشاره به ارتقای کیفیت تولید بیان کرد: مرغداران با بهینهسازی و اتوماتیک کردن سیستمها و تهویهها و تغییر دانخوری و آبخوری میتوانند درصد جوجهریزی در یک سالن پرورش افزایش و در نتیجه تولید را افزایش دهند.
فیضی تصریح کرد: از دیگر موارد ارتقای کیفیت، کاهش سایز مرغ و وارد کردن مرغی با استانداردهای جهانی به بازار است.
وی افزود: در معیارهای جهانی وزن مرغی که از کشتارگاه وارد بازار میشود ۱.۵ کیلوگرم است و این در صورتی است که این وزن به طور میانگین در استان اصفهان بالای ۲ کیلوگرم است.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: هرچقدر وزن مرغ کمتر باشد دارای دور ریز کمتر و بافت و کیفیت بهتری است، ولی در استان اصفهان مردم خواهان مرغ با وزن بالای ۲ کیلوگرم هستند که با بازارهای جهانی خیلی مطابقت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای جهاد کشاورزی در آینده نزدیک تولید مرغ با معیارهای جهانی است که هم به نفع مصرفکننده و هم به نفع مرغدار است.
فیضی با اشاره به تعداد مرغداریها در استان اصفهان گفت: استان اصفهان دارای حدود ۲ هزار واحد مرغداری گوشتی و ۱۸۶ واحد مرغداری تخمگذار است.
وی اظهار داشت: هرسال براساس سیاستهای دولت، حمایت از مرغدار متفاوت است. در حال حاضر به دلیل اینکه احداث مرغداری جدید نداریم، وامی هم در این زمینه پرداخت نمیشود، ولی برای بهینهسازی، بهروز کردن تجهیزات، ارتقای بهرهوری و کاهش مصرف انرژی، تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت میشود.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به سامانه بهینیاب بیان کرد: واحدهایی که در دست احداث هستند، یعنی از قبل احداث شدند ولی هنوز تکمیل نشدند و پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصدی دارند، میتوانند برای دریافت تسهیلات در سامانه بهینیاب ثبتنام کنند.
وی افزود: همچنین واحدهایی که نیاز به سرمایه در گردش برای خرید نهادههای خود مثل دان و بار و جوجه دارند، میتوانند در قسمت سرمایه در گردش این سامانه کشوری ثبتنام و از تسهیلات استفاد کنند.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه