به گزارش مازند اصناف؛ قیمت مرغ اخیرا در بازار تهران به نرخهای بیش از ۷۵۰۰ و حتی ۷۹۰۰ تومان رسیده و نارضایتی مردم را در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان به همراه داشته است.
گوشت گرم مرغ برای خانوار پیش از این بین ۶۵۰۰ تا ۶۹۰۰ تومان توسط خردهفروشیهای سطح شهر به فروش میرسید اما در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان گویا بال و پر درآورده و به پرواز درامدهاند.
در عین حال تولیدکنندگان و مسئولان هر یک ساز خود را میزنند، به نظر تولیدکنندگان قیمت ۸۰۰۰ تومانی بازار تازه تولید را توجیهپذیر میکند و به زعم یک مقاتم مسئول تنظیم بازار قیمت بالای ۷۰۰۰ تا ۷۲۰۰ غیرقانونی است.
علیرضا ولی مدیرعامل پشتیبانی دام، معتقد است که قیمت عرضه عمده گوشت مرغ کمتر از ۷هزار تومان است اما برخی فروشگاهها با قیمتی بیش از قیمت معمول عرضه میکنند.
وی در این باره گفته است که عرضه گوشت مرغ با قیمت بیش از ۷۲۰۰ تومان غیرواقعی است و دستگاههای نظارتی باید با این مسئله برخورد کنند.
این در حالی است که حمید فاضلی مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی صنعت مرغداری کشور معتقد است که قیمت مرغ گران نشده و به نرخ واقعی و تعادلی خود رسیده است. چرا که با محاسبه قیمت نهادههای تولید مرغ کیلویی ۷۵۰۰ تا ۸ هزار تومان منطقی است.
وی با اشاره به اینکه تولید نسبت به ماههای گذشته کاهش پیدا کرده اما مازاد تولید هم وجود ندارد گفت: فعلا کمبودی در بازار نیست و قیمتهای فعلی بر اساس عرضه و تقاضا متعادل شده است.
فاضلی تاکید کرد که پیش از این مرغ با قیمتهای یارانهای و با تخفیف تولیدکنندگان به بازار عرضه میشد.
وی در واکنش به این موضوع که مردم از وضعیت فعلی گلایههای بسیاری مطرح کردهاند،گفت: مردم حق دارند که شکایت کنند و ناراضی باشند چرا که قدرت خریدشان کاهش پیدا کرده است اما واقعیت این است که تولیدکنندگان در ۲ سال گذشته با زیانهای انبوهی در بازار مواجه بودند.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی صنعت مرغ در پاسخ به این سوال که آنالیز قیمتی روی قیمت مرغ زنده و آماده طبخ چگونه است،گفت: هم اکنون مرغ زنده بین ۴ تا ۴۲۰۰ تومان به صورت تمام شده برای تولیدکننده عرضه میشود و فرآوری و آمادهسازی آن تا بستهبندی با محاسبه افت وزن مرغ براثر آمادهسازی چیزی حدود ۷۵۰۰ تا ۸ هزار تومان محاسبه میشود.
وی گفت: نهادههای تولید از جمله ذرت در ۱۵ روز گذشته با ۳۰ درصد افزایش قیمت به دست تولیدکنندگان میرسد و از طرفی نبود ساختارهای مناسب و بهرهوری در کنار سود بالای بانکی قیمت تمام شده را افزایش داد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مردم باید هزینه نبود ساختارهای مناسب در تولید و کاهش بهرهوری را بپردازند،گفت: هم اکنون این اتفاق رخ داده است که مردم سنگینی بار مشکلات و کاستیهای بخش تولید را میپردازند و در این باره بارها لزوم زنجیرهای کردن ساختار تولید تا توزیع فروش را گوشزد کردهایم.
فاضلی گفت: در صورت وجود یک ساختار نظاممند و تکنولوژیهای پیشرفته مطابق با دنیا امکان کاهش ۳۰ درصدی قیمت وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال مصرف هورمون در مرغهای تولید شده و همچنین نبود استاندارد وزنی آنان، گفت: هر ویال هورمون نرخ بسیار بالاتری از مرغ دارد و صرفه اقتصادی برای مصرف ندارند و در هیچ یک از صنعت طیور به دلیل اصلاح نژاد مرغها و نحوه پرورش آنها هورمون استفاده نمیشود.
فاضلی افزود: وزن استاندارد مرغ باید بین یک تا ۱.۵ کیلوگرم باشد اما با تغییر ذائقه مردم کشتار از ۳۵ تا ۴۰ روز به بیش از ۵۰ روز میرسد که وزن آن افزایش مییابد.
وی درنهایت افزایش قیمت مرغ را در راستای افزایش قیمت تمام شده دانست و تاکید کرد: افزایش قیمت مرغ به معنای رسیدن به نرخ تعادلی آن است چرا که بیش از این تولیدکنندگان زیان میدادند.
به گزارش فارس، این اظهار نظرها در حالی مطرح میشود که مدیران دولتی مخالف افزایش نرخ بوده و درباره عرضه گوشت مرغ با قیمت بیش از ۷۲۰۰ تومان هشدار داده و آن را غیرقانونی میدانند و از طرفی افزایش قیمت را نوعی سودجویی توسط افراد اعلام کردهاند.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه