به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از قائم آنلاین، دلاور حیدرپور با اشاره به ظرفیت استان مازندران در قابلیت کشاورزی و بخش های مختلف آن که سبب اشتغال ۲۳ درصدی می شود، اظهار کرد: کشاورزی در مازندران حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی در استان را به خود اختصاص می دهد که از نگاه اقتصادی و اجتماعی و مسائل سیاسی از جایگاه مهمی برخوردار است.
وی گفت: از آنجایی که اشتغال از مهمترین مشکلات جامعه است؛ باید با حمایت از کشاورزی بتوان بخشی از این مشکلات را مرتفع کرد.
مدیرکل جهادکشاورزی استان مازندران با بیان اینکه نباید همه بخش های اشتغال را در زمینه کشاورزی ایجاد کرد، چراکه سبب ایجاد اشتغال کاذب می شود بیان کرد: باید از منابع طبیعی به عنوان حامی کشاورزی حفاظت کرد تا در تولید ظرفیت ایجاد شود.
این مسئول با اشاره به اینکه در سطح استان، کشاورزی کاستی هایی در زمینه آب دارد، تصریح کرد: در حوزه قائمشهر سد البرز ساخته شد اما شبکه های آن ناقص و کشاورزان دچار مشکل هستند و در ظرف دو سال آینده شبکه باید تکمیل شود.
حیدرپور همچنین درباره ماندابی شدن برخی از اراضی که سبب نامناسب شدن برای استفاده در کشاورزی می شود، گفت: ماندابی بودن زمین های کشاورزی برای کشاورزان حتی در شروع کشت بهاره مشکلاتی ایجاد می کند هر چند زهکشی انجام میشود اما به دلیل کامل نبودن شبکههای آب سدها آب اضافه تخلیه نمیشود.
وی افزود: در زمینه کنترل آب در مازندران متأسفانه سرمایه گذاری مناسبی انجام نشد و حدود ۸ درصد آب های سطحی مهار شده و بقیه در تابستان استفاده و یا در دریا و آبندانها ذخیره می شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان مازندران اظهار کرد: متوسط ذخیره آب های سطحی در کشور حدود ۴۰ درصد که سهم مازندران زیر ۱۰ درصد است در حالی که در مازندران سد و آب داریم اما شبکه های آن بازسازی نشد که کشاورزان از آن استفاده درست کنند.
این مسئول سطح آب بندانها در استان مازندران را حدود ۱۷ هزار هکتار اغلام و تصریح کرد: در استان مازندران حدود ۸۰۰ قطعه آب بندان وجود دارد که حدود ۳۰۰ هزار هکتار آن مطالعه شده است که اگر اعتبار تخصیص یابد بلافاصله آن آب بندانها نیز با احیا و توسعه، ظرفیت آب آب بندان افزایش می یابد و اگر آب بندانها احیا شوند میتوانند دو و نیم برابر سدها آب را در خود ذخیره کنند.
حیدرپور با بیان اینکه در بسیاری از محصولات کشاورزی ظرفیت تولید برخی از محصولات کشاورزی بیش از نیاز بازار مصرف استان و کشور است که شامل تولیدات باغی و تولید گوشت مرغ و گل و گیاهان زینتی است و باید برای صادرات برنامه ریزی شود، گفت: به دلیل نبود صادرات تولید محصولات کاهش یافت به طوری که ۴۰ درصد ظرفیت مرغداریها کاهش تولید دارد که دولت با پیش بینی حدود ۲۰۰ میلیاد تومان مشوقهایی ایجاد کرد که ۱۵۰ میلیارد برای صادرات لبنیات و ۵۰ میلیارد تومان برای خرید شیر پیش بینی کرد و لازم است برای صادرات مرغ و میوه نمایندگان استان حمایت کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه