از احداث پالایشگاه مشترک نفتی قزاقستان و مازندران تا توسعه مناسبات اقتصادی

از احداث پالایشگاه مشترک نفتی قزاقستان و مازندران تا توسعه مناسبات اقتصادی

<p><span style="font-size: larger;">&nbsp;رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: پالایشگاه مشترک نفتی با مشارکت ایران و قزاقستان در بندرامیرآباد احداث می&zwnj;شود.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف محمد محمدپور در نشست با هیئت تجاری قزاقستان در اتاق بازرگانی ساری افزود: آمادگی داریم در زمینه غله و سوآپ نفت با قزاقستان گام برداریم و پروژه‌های مختلفی را در این راستا اجرا می‌کنیم.

وی عنوان کرد: استان مازندران علاقه‌مند است فعالیت‌های نفتی در بندر امیرآباد و نکا شکل گیرد و پیشنهاد می‌کنیم فرآورده‌های نفتی قزاقستان را خریداری کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران خواستار ایجاد پالایشگاه مشترک بین مازندران و قزاقستان در بندر امیرآباد شد.

وی اظهار داشت: این پالایشگاه با مشارکت طرفهای ایرانی و قزاقستان با نفت قزاقستان انجام می‌شود و مجوزهای لازم صادرشده و زمین برای اجرای آن تهیه‌شده است.

در این جلسه که به همت اتاق بازرگانی مازندران برگزار شد، با حضور هیئت تجاری جمهوری قزاقستان، فعالیت غلات و فرآرده های نفتی به مازندران بحث و تبادل نظر شد.


مناسبات مازندران با قزاقستان توسعه می یابد

 

عبدالله مهاجر نیز با بیان اینکه مازندران تمایل دارد از ظرفیت‌های حوزه فعالیت قزاقستان آشنایایی پیدا کند، خواستار سرمایه گذاری در حوزه های غلات و فراورده های نفتی مازندران از سوی قزاقستان شد.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین میزان مصرف سیمان قزاقستان را مازندران تولید می کند اظهار داشت: مازندران علاقمند است محصولات مورد نیاز قزاقستان را تامین کند و این استان ظرفیت های تجاری زیادی را درخود جای داده است و باید نیازمندیهای دو منطقه احصاء شود.

یک سوم تولیدات گندم قزاقستان صادر می شود


سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور گفت: یک سوم تولیدات گندم قزاقستان صادر می‌شود و جزو ۱۰ کشور صادرکننده به شمار می‌رود.

سید محمدجعفری با بیان اینکه قزاقستان جزو ۱۰ صادرکننده گندم با حدود ۱۵ میلیون تن تولید است اظهار داشت: یک سوم ظرفیت تولید گندم قزاقستان صادر می‌شود و جزو ۱۰ کشور صادرکننده به شمار می‌روند.

وی با اشاره به فعالیت سه بندر در مازندران گفت: این بنادر می‌توانند در حمل و نقل ارزان گندم نقش موثری داشته باشند و مازندران از ظرفیت خوبی برای ذخیره سازی و تبدیل گندم دارا است.

وی فعالیت ۴۵ کارخانه آرد را زمینه ساز همکاری مناسب بین قزاقستان و مازندران دانست و گفت: در حال حاضر در فصل برداشت گندم هستیم و محصول مازاد گندم کشاورزان را خریداری کنیم.

سرپرست شرکت غله منطقه دو کشور گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی، حمل و نقل ارزان قیمت، دارا بودن ذخیره سازی ۱.۵ میلیون تن گندم می‌توانیم برای ذخیره سازی گندم و تبدیل آن به آرد و صادرات به کشورهای دیگر گام برداریم.

جعفری ادامه داد: شرکت غله منطقه دو کشور آمادگی دارد تا نسبت به ذخیره سازی و فراوری گندم قزاقستان برنامه ریزی داشته باشد.

 

مهر مازندران


ارسال دیدگاه