به گزارش مازند اصناف؛ امیر خاکزادیان بعد از ظهر در جمع خبرنگاران درباره راهکاری رفع مشکل واحدهای تولیدی در استان، اظهار کرد: رفع مشکلات واحدهای تولیدی اگر چه در محافل از سوی برخی مدیران دولتی بزرگنمایی شده است ولی رفع این مشکلات و موانع فقط بهصورت ایجاد قوانین جهادی امکانپذیر است.
وی افزود: برای رفع این موانع و اینکه چگونه واحدهای تولیدی استان با کمترین فشار به دولت و بانک از مشکلات پیش آمده خارج شوند، در بخش خصوصی راهکاری تهیه شده است که مورد موافقت بیشتر مسؤولان استانی و نیز تشکلهای متولی تولید مانند اتاق بازرگانی و دبیر شورای گفتوگو، خانه صنعت، معدن و تجارت استان و نیز کانون کارفرمایان استان و کشور قرار گرفت.
دبیر کانون کارفرمایان صنایع مازندران تصریح کرد: برای رفع مشکلات واقعی تولیدکنندگان، نیاز است که تولیدکنندگان واقعی از میان افرادی که بهنام تولید ایجاد مشکل کردند بهخوبی شناسایی و جدا شوند.
این مسؤول بیان کرد: برای شناسایی تولیدکنندگان واقعی نیازمند تشکیل کارگروهی متشکل از دستاندرکاران بخشهای اجرایی، ناظران قضایی و تشکلهای کارآفرینی هستیم.
خاکزادیان یادآور شد: تولیدکنندگان در حال حاضر با پرداخت اصل وام مشکلی ندارند ولی بیشترین درگیری فعالان اقتصادی با بانکها مربوط به سودهایی است که به صورت ناخواسته و در برخی موارد به دلیل عدم تعهد به موقع بانکها بر تولیدکنندگان تحمیل شده است، فعالان اقتصادی و تولیدی مشکلی با پرداخت اصل وام ندارند ولی برای حمایت از تولید مسؤولان استانی و کشوری تدابیر اتخاذ کنند که مطالباتی که خارج از قرارداد اولیه، توسط بانکها به تولیدکنندگان تحمیل شد حذف شود.
وی ادامه داد: بسیاری از واحدهای تولیدی استان برای تأمین سرمایه در گردش با مشکلات مالی مواجه هستند، اما بدون رسیدگی به مشکلاتی که آنها تحمیل شده ستاد تسهیل در استان شکل گرفت ولی این ستاد گشایشی در امور تولیدی استان نداشت.
دبیر کانون کارفرمایان صنایع مازندران یادآور شد: برای پرداخت تسهیلات و سرمایه درگردش، روشهای عملی بدون زیان بانکها، در راهکار تعریف شده که انتظار میرود بانکها برای ضمانت برگشت سرمایه، توجیه مالی خود طرح را با کارشناسیهای رسمی، به عنوان وثیقه و ضمانت بازگشت سرمایه بپذیرند که رقم سود تسهیلاتی آن مشابه قرارداد اصلی بوده و زمان بازپرداخت آن به همراه دوره تنفس و با زمان تقسیط همگام میشود.
این مسؤول با اعلام اینکه در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی کارآزموده و باسابقه آماده ورود به بازار برای کمک به دولت و اقتصاد کشور هستند، افزود: مشکلات جدی نقدینگی و پرداخت بدهیهای وام و نیز واردات بیرویه عرصه را برای خودنمایی آنها تنگ کرد.
خاکزادیان گفت: در حال حاضر دغدغه فعالان تولیدی استان و کشور واردات بیرویه است، در تعامل با دنیا باید بهدنبال ورود کالاهای سرمایهای باشیم نه اینکه کالاهایی وارد استان و کشور شود که سبب زمینگیر کردن تولیدکنندگان شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از بانکها وثایق اضافی از تولیدکنندگان دریافت کردند که این موضوع نیز سبب نگرانی فعالان این بخش شد.
دبیر کانون کارفرمایان مازندران خاطرنشان کرد: برای کاهش دغدغههای تولیدکنندگان یکی از راهکارهایی که برای حمایت از تولید نیاز به توجه به آن بوده، عودت دادن وثایق اضافهای که بانکها از تولیدکنندگان دریافت کرده اند، است.
این مسؤول تصریح کرد: یکی از دغدغههای تولیدکنندگان ، واردات کالایی است که مشابه آن در کشور تولید میشود.
خاکزادیان یادآور شد: واردات کالا دلایل مختلفی دارد انتظار است که متولیان و دستاندرکاران درباره چرایی واردات کالا توضیحات دهند و مردم نیز بهعنوان افرادی که نگران وضعیت کار و تولید در کشور هستند این موضوع را بهعنوان مطالبه خود قرار دهند.
وی در پایان گفت: راهکاریهای حمایت از تولید قرار است به صورت مکتوب در اختیار روسای قوای سهگانه کشور قرار گیرد.
فارس
ارسال دیدگاه