کاهش 70 درصدی فروش برخی کسبه نسبت به سال گذشته/ فروش نفت‌خام ضد اقتصاد مقاومتی است

کاهش 70 درصدی فروش برخی کسبه نسبت به سال گذشته/ فروش نفت‌خام ضد اقتصاد مقاومتی است

<p><span style="font-size: larger;">سوالی که امروز در ذهن بسیاری از مردم کشور به ویژه مردم مازندران وجود دارد، این است که چرا تا این حد وضع بازار خراب است؟.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ سوالی که بسیاری از مسئولان دولتی تلاش کردند تا با برخی آمار عجیب سعی در انعکاس خلاف این امر داشته باشند تا به نوعی تنها امید را در جامعه زنده نگه دارند غافل از اینکه مردم کشور بسیار هوشمندتر از بسیاری از آنها هستند و به آسانی وضعیت موجود را درک می‌کنند.

درحالیکه روحانی در مراسم افتتاحیه مجلس دهم بار دیگر رشد پنج درصدی اقتصاد را در سال ۹۵ وعده داد، رشدی که گفته می‌شود قرار است از رفع تحریم‌ها، ورود سرمایه‌‌های خارجی و افزایش تولید نفت ناشی شود به نظر می‌رسد بازار نگاهی دیگر به این موضوع دارد.

بسیاری از تولیدکنندگان و فورشندگان عمده ورشکست شدند

حسن شجاع، یکی از کسبه‌های صنف فروشندگان لباس در گفت‌و‌گو با خبرنگار بلاغ می‌گوید: تنها چیزی که در یکی دو سال گذشته در بازار مشاهده نشد رونق بازار بود و حتی این موضوع نسبت به سال‌های گذشته بدتر نیز شده است.

وی با بیان اینکه اگر تورم ثابت هم باشد، اما خرید‌و‌فروشی صورت نگیرد، درواقع اتفاق خاصی نیفتاده، تصریح کرد: در حال حاضر اگر شاهد افزایش تورم نبودیم خرید و فروشی نیز صورت نگرفته است، بنابراین دولت نباید نسبت به این موضوع به خودش ببالد.

این کسبه فریدونکناری با تاکید بر اینکه بازار نسبت به سال‌های گذشته که در شرایط تحریم بودیم بسیار بدتر شده است، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان و فورشندگان عمده ورشکست شدند و بسیاری نیز پول‌های خود را از بازار خارج کرده و در بانک‌ها به دنبال سود پول خود هستند.

شجاع واردات کالاهای مربوط به صنف پوشاک به صورت قاچاق را یکی دیگر از مشکلات کشور دانست و گفت: اگر این شرایط ادامه یابد دیگر تولید‌کننده‌ای قادر به تولید نیست و این موضوع با منویات رهبری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی بی‌تاثیر می‌شود.

کاهش 70 درصدی فروش نسبت به سال گذشته

مجتبی پازواری یکی از فروشندگان پوشاک بچه در فریدونکنار است، وی می‌گوید: به نظر می‌رسد نداشتن مدیریت درست در توزیع منابع یکی از مهم‌ترین دلایل مشکلات اقتصادی کشور است که این موضوع به بازار نیز سرایت کرده است.

وی با اشاره به شعارها و وعده‌هایی که دولت، قبل از روی کار آمدن می‌‌داد، گفت: دولت یازدهم تا قبل از روی کار آمدن باید چنین وضعیتی را پیش‌بینی می‌کرد و باید بداند به جای اعتماد به غرب به‌ویژه آمریکا به داخل توجه ویژ‌ه‌ای کند.

این کاسب جوان با بیان اینکه بیش از 70 درصد از فروش امسال فروشگاهش نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، گفت: دیگر حتی نمی‌دانم چطور اجاره مغازه را تامین کنم و به دنبال شغلی دیگر هستم.

فروش نفت خام ضد اقتصاد مقاومتی است


جعفر زمانی‌پور کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل ناموفق عمل کردن اقتصاد، وابستگی به نفت است.

وی تصریح کرد: بهبودی در اقتصاد ایران بعد از برجام دیده نشد، نمی‌دانیم آقای رئیس جمهور این بهبود را چگونه حس می‌کنند، این بهبود برای مردم عادی و فقرا اصلا قابل لمس نیست.

کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: تا امروز با 102 شرکت خارجی تفاهم‌نامه امضا کردیم و با نگاهی خوشبینانه حدود 10 میلیارد دلار درآمد به دست می‌آوریم، سوال اینجاست که آیا می‌توان به این سرمایه‌های خارجی دل بست و بر روی تحقق اقتصاد مقاومتی نیز تاکید داشت.

زمانی‌پور با بیان اینکه افزایش فروش نفت خام ضد اقتصاد مقاومتی است، گفت: خرید لباس، پوشاک، خشکبار و هر چه که در فکر جای می‌گیرد به آرزوی بسیاری از مردم با درآمد متوسط به پائین تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه با این سخنان مردم کشور فریب نمی‌خورند، گفت: ورشکستگی به موضوعی عادی در جامعه تبدیل شده و تنها کسانی می‌توانند به زندگی روزمره خود ادامه دهند که از پشتیبان مناسبی برخوردار باشند.

به نظر می‌رسد بسیاری از وعده‌های رئیس‌جمهور همچون رونق وعده‌های اقتصادی محقق نشده و نگاه به بیرون دولت تدبیر نتوانسته گرهی از مشکلات بگشاید.

آنچه به نظر می‌رسد این است که تنها با نسخه شفابخش اقتصاد مقاومتی است که دولت می‌تواند بر مشکلات غلبه کند و با وجود اینکه حدود سه سال به خارج از کشور و غرب توجه بیشتری شده و به نتیجه مطلوبی نرسیدند، کمی نیز بر داخل و توانمندی‌های درونی توجه شود.

 

بلاغ نیوز


ارسال دیدگاه