خود را از گناهکاران هم برتر ندان!

خود را از گناهکاران هم برتر ندان!

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;"> به حضرت گفتند: گاهى انسان به دليل آنكه ديگران مشغول گناهند و او گناه نمیكند خود را برتر میداند...&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ بعد از ماجرای شکست ساحران در برابر حضرت موسی (ع)، فرعون دست از بنی اسرائیل و آن حضرت کشید و مدتی آنان را به حال خود واگذاشت. در اين مدّت تبليغات پيروان موسى (ع) زياد شد تا آنجا كه اشراف قوم فرعون از سكوت او احساس خطر كرده و خواستار جلوگيرى و برخورد با آنان شدند. در حقیقت اشراف و ثروتمندان موقعیت اجتماعی خود را در خطر دیدند. البته این موضوع تازه ای نبوده و نیست و همیشه در طول تاریخ طبقه اشراف یکی از علل فساد حکومت ها و دولت ها بوده اند.


در آیات ۱۲۶ و ۱۲۷ سوره اعراف می خوانیم:
«و (اى فرعون!) تو از ما انتقام نمى‏كشى جز براى اينكه ما به آيات (و معجزات) پروردگارمان كه براى ما آمد ايمان آورده‏ايم. پرودگ ارا! بر ما صبر و شكيبايى فرو ريز و ما را مسلمان و فرمان‏بردار بميران.»
«و اشراف قوم فرعون (به او) گفتند: آيا موسى و قومش را رها مى‏كنى تا در اين زمين فساد نمايند و موسى، تو و خدايانت را رها كند؟! (فرعون) گفت:
به زودى پسرانشان را می كشيم و زنانشان را (براى كنيزى) زنده نگاه می داريم و ما بر آنان تسلّط كامل داريم.»
                                                                                    ***
سه نکته:

* خود را از گناهکاران هم برتر ندان!
امام صادق عليه السلام فرمود: «كسى كه خود را برتر از ديگران بداند مستكبر است. به حضرت گفتند: گاهى انسان به دليل آنكه ديگران مشغول گناهند و او گناه نمى‏كند خود را برتر مى‏داند! حضرت فرمودند: شايد او توبه كرده و بخشيده شده است، ولى تو خبر ندارى و هنوز او را چنان مى‏بينى. مگر داستان ساحران را نشنيده‏اى كه با انگيزه‏ى شكست موسى آمدند، ولى توبه كرده و هدايت شدند و پايان خوبى داشتند.» (تفسير نور الثقلين)


** مقاومت، نشانه مومنان
از نشانه های مومنان مطابق این آیات مقاومت و شجاعت و استمداد از خداوند در مشکلات است. لذا بهترين شيوه در برابر تهديد قدرت ها و طاغوت ها، دعا و توكّل بر خدا و حفظ مقاومت و پايدارى است.


*** هنگام شدیدترین تهدید و تحریم دشمن چه باید کرد؟
وقتی تهدید و تحریم دشمن زیاد و سنگین شد در نتیجه مقاومت بیشتری هم نیاز دارد. ساحران در سخت ترن لحظات که تهدید فرعون به اوج خود رسیده بود و آنها را حتی نسبت به حق حیات تحریم کرده بود به خداوند گفتند: «أَفْرِغْ عَلَيْنا صَبْراً» يعنى دل ما را پر از صبر كن و نگفتند: «أنزل علينا» حسن عاقبت، نياز به دعا، استمداد و توفيق الهى دارد.

 

تراز


ارسال دیدگاه