به گزارش مازند اصناف؛ پرویز خالقی امروز در کارگروه تخصصی امور اقتصادی استان که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: سرمایه مهمترین مسأله در کشورهای جهان سوم است که بدون تأمین منابع مالی رشد اقتصادی امکانپذیر نیست.
وی افزود: در کشورهای در حال توسعه مانند ایران میل نهایی به مصرف بالا است و پسانداز برای سرمایهگذاری امکان ندارد و برای استفاده از سرمایه نیازمند منابع مالی هستیم.
معاون اقتصادی ادارهکل امور اقتصادی و دارایی مازندران ادامه داد: باید 37 تا 41 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را سرمایهگذاری کنیم تا به رشد 8 درصدی برسیم که برای این کار نیازمند منابع 148 میلیارد دلاری در سال هستیم که این رقم در دنیا کمسابقه است و تنها کشوری که توانسته به این رقم دست یابد چین بوده و تولید ناخالص داخلی خود را به سرمایهگذاری اختصاص داده است.
این مسئول با بیان اینکه در دنیا سالانه یکهزار و 500 تا 2 هزار میلیارد دلار حجم سرمایهگذاری به کشورها است، تصریح کرد: سهم ما از تولید ناخالص دنیا کمتر از یک درصد و سرمایهگذاری ما 0.28 درصد است.
خالقی خاطرنشان کرد: سال گذشته 256 فرصت سرمایهگذاری توسط مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی با همکاری دستگاههای اجرایی در دستور کار قرار گرفت که 18 فرصت در بخش زیربنایی، گردشگری و صنعت شناسایی شد.
وی یادآور شد: یکی از روشهایی که در بازاریابی تأثیرگذار است این است در نمایشگاههای خارجی حضور یابیم و دستاوردهای خود را به ذینفعان ارائه دهیم.
معاون اقتصادی ادارهکل امور اقتصادی و دارایی مازندران اظهار کرد: از سال 92 تا 94، سه طرح سرمایهگذاری خارجی در استان مجوز سرمایهگذاری خارجی برای استفاده از پوشش خدمات سرمایهگذاری خارجی با 816 میلیون دلار مجوز داده شد که 8 میلیون دلار سرمایه وارد استان شد و در دفاتر سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ثبت شد.
این مسئول اضافه کرد: امیدواریم امسال 80 میلیون دلار آورده سرمایهگذاری خارجی داشته باشیم.
خالقی با اشاره به نبود مشوقهای کافی سرمایهگذاری خارجی در استان در مقایسه با سایر کشورهای در حال توسعه، بیان کرد: قوانین و مقررات دستوپاگیر که تبعاتی مانند افزایش هزینه تولید، بیتحرکی سرمایه و بروکراسی غیرضروری اداری دارد را ازجمله چالشها و مشکلات عنوان کرد.
معاون اقتصادی ادارهکل امور اقتصادی و دارایی مازندران ادامه داد: نبود بانک اطلاعاتی موثق از اراضی قابل واگذاری، اعمال محدودیت ترافیکی در برخی از محورها بهخصوص محور هراز و سوادکوه صادرات تولیدی شرکتهای سرمایهگذاری خارجی را با مشکل مواجه کرده است.
وی در پایان گفت: تعلل دستگاههای اجرایی در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات و عدم همکاری برخی از نمایندگان دستگاههای اجرایی در مرکز خدمات سرمایهگذاری خارجی از دیگر چالشها و مشکلات سرمایهگذاری خارجی است.
فارس
ارسال دیدگاه