چرا اقتصاد امروز از برکت تهی است!؟

چرا اقتصاد امروز از برکت تهی است!؟

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;"> از طرفی گروهى كه به قدرت و مقام و ثروت می رسند، بايد از كارنامه دولت هاى پيشين و ثروتمندان گذشته آگاه باشند...&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ در آیه ۹۶ از سوره اعراف به اصل مهمی اشاره می شود. اینکه ايمان و تقوا نه تنها سبب نزول بركات الهى مى شود، بلكه باعث مى گردد كه آنچه در اختيار انسان قرار گرفته در مصارف مورد نياز به كار گرفته شود. اما اگر تقوا و ایمان نباشد به عکس خواهد شد. فى المثل امروز ملاحظه مى كنيم قسمت بسيار مهمى از نيروهاى انسانى و منابع اقتصادى در مسير مسابقه تسليحاتى و ساختن سلاحهاى نابود كننده صرف مى گردد ، اينها مواهبى هستند فاقد هر گونه بركت و بزودى از ميان مى روند و نه تنها نتيجه اى نخواهند داشت بلکه ويرانى هم به بار مى آورند. ولى اگر جوامع انسانى ايمان و تقوا داشته باشند اين مواهب الهى به شكل ديگرى در ميان آنها در مى آيد و طبعا آثار آن باقى و برقرار خواهد ماند و مصداق كلمه بركات خواهند بود.

البته بین گناه انسانها و نعمات الهی نیز رابطه ای شبیه رابطه تقوا و برکات خداوند برقرار است. لذا در آیه ۱۰۰ از سوره اعراف می خوانیم:

«أَوَلَمْ يَهْدِ لِلَّذِينَ يَرِثُونَ الأَرْضَ مِن بَعْدِ أَهْلِهَا أَن لَّوْ نَشَاء أَصَبْنَاهُم بِذُنُوبِهِمْ وَنَطْبَعُ عَلَى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لاَ يَسْمَعُون.»

«مگر براى كسانى كه زمين را پس از ساكنان [پيشين‏] آن به ارث مى‏برند، باز ننموده است كه اگر می خواستيم آنان را به [كيفر] گناهانشان می رسانديم و بر دلهايشان مُهر می نهاديم تا ديگر نشنوند».

***

سه نکته

* سیاهی بر قلب مومن

امام صادق عليه السلام می فرمایند: «قلب مؤمن مانند صفحه اى سفيد است و با هر گناه، نقطه اى سياه در آن پديدار می شود كه اگر توبه كند، آن سياهى پاك می گردد، امّا اگر بر گناهش ادامه دهد، آن نقطه زياد می شود تا جايى كه تمام قلبش را فرا مى گيرد و مانع رسيدن او به خير شده و ديگر راهى به سعادت ندارد، چنان كه خداوند مى‏فرمايد: «بل ران على قلوبهم» گناه و كار زشت، ملكه و خوى و طبيعت آنان می شود.» (تفسیر نور)

** از تجربیات دولت های پیشین بهره ببرید

مطابق فرمایش قرآن در این آیه افراد غافل، نيازمند تنبيه و مستحقّ توبيخ هستند. از طرفی گروهى كه به قدرت و مقام و ثروت می رسند، بايد از كارنامه دولت هاى پيشين و ثروتمندان گذشته آگاه باشند و از تجربيّات تلخ و شيرين آنان استفاده كنند.

*** معنای دقیق واژه برکت

بركات جمع بركت است و اين كلمه در اصل به معنى ثبات و استقرار چيزى است و به هر نعمت و موهبتى كه پايدار بماند اطلاق مى گردد. در برابر موجودات بى بركت كه زود فانى و نابود و بى اثر مى شوند.

 

تراز


ارسال دیدگاه