مقدار تلفات مطرح‌ شده مرکبات از سوی اتحادیه باغداران درست نیست

مقدار تلفات مطرح‌ شده مرکبات از سوی اتحادیه باغداران درست نیست

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: مقدار تلفات مطرح&zwnj; شده مرکبات از سوی اتحادیه باغداران درست نیست.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ دلاور حیدرپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در روزهای گذشته وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان برترین دستگاه در حوزه اقتصاد مقاومتی معرفی شد.

وی تصریح کرد: بخش کشاورزی برای توسعه و پویایی نیاز به امکانات و اعتبارات خاصی داشت ولی اعتبارات بخش کشاورزی در اختیار نهاد متولی قرار نگرفت، اما با تلاش متولیان بخش کشاورزی و همت کشاورزان در تولید محصولات کشاورزی از رشد قابل قبولی برخودار بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران خاطرنشان کرد: در سال 94 کشور با کمبود منابع مالی مواجه بود و بخش کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نبود، اما با اقدامات انجام‌شده تراز منفی تولید محصولات کشاورزی کشور در سنوات گذشته در سال 94 به 3.2 درصد رسید.

این مسئول به راه‌اندازی پنجره واحد اقتصادی در مازندران نیز اشاره کرد و یادآور شد: با ایجاد این پنجره واحد اقتصادی برنامه داریم سرمایه‌گذاران بخش جهاد کشاورزی با کمترین زمان نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند.

حیدرپور اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده مدت زمان دریافت مجوز برای فعالیت سرمایه‌گذاری حدود یک ماه پیش‌بینی شد.

وی در ارتباط با مطرح شدن فاسد بودن 10 هزار تن پرتقال که توسط رئیس اتحادیه باغداران مازندران مطرح شد، بیان کرد: در سال جاری در کل کشور 37 هزار تن پرتقال برای ایام عید تهیه شد که سهم استان مازندران از تأمین مرکبات شب عید 30 هزار تن بود و بقیه از سایر نقاط استان بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: از مجموع پرتقال خریداری‌شده تنها 9 درصد تلفات ثبت شد که این مقدار ضایعات با توجه به حجم انبوه مرکبات منطقی است و این در حالی است که در این مقدار مرکبات جمع‌آوری‌شده حتی رقم 12 تا 15 درصد نیز طبیعی بود.

این مسئول خاطرنشان کرد: این در حالی است که مسئول اتحادیه باغداران استان حتی بدهی سال 92 خودش با باغداران را تسویه نکرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه یادآور شد: در سال جاری اتحادیه باغداران مازندران 5 هزار تن مرکبات به تعاون روستایی فروخت که 50 درصد تلفات داشت.

این مسئول ادامه داد: رئیس سازمان تعاون روستایی به من اعلام کرد که 5 هزار تن مرکبات مورد نیاز استان تهران را از اتحادیه باغداران مازندران تهیه کرد.

حیدرپور دلیل تلفات پرتقال را عدم استفاده از واکس مناسب عنوان کرد و یادآور شد: اگر واکس استاندارد در زمان نگهداری مرکبات استفاده می‌شد شاهد این مقدار تلفات نبودیم.

وی با اعلام اینکه اظهارات رئیس اتحادیه باغداران مازندران زمینه نگرانی عمومی را فراهم می‎کند، گفت: دو سالی است، مسئولیت تأمین مرکبات پایان سال از اتحادیه دامداران استان گرفته شد و به احتمال زیاد مسئولان اتحادیه به‌دنبال تخریب تعاون روستایی هستند.

این مسئول اضافه کرد: مسئول اتحادیه باغداران مازندران مدعی است که 6 سال به‌عنوان متولی تأمین مرکبات پایان سال بود و وزیر وقت در زمان انعقاد قرارداد تأمین مرکبات با ایشان مذاکره می‎کرد،  احتمالاً ایشان در شأن خودشان نمی‌بینند که با مسئول اتحادیه تعاون روستایی پای میز مذاکره بنشینند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی برای اینکه این تشکل غیردولتی در زمان خرید مرکبات با چالش مواجه نشود، اقدام به معرفی خریداران به این نهاد کرد ولی این اظهارات دل‌نگرانی برای مردم به‌وجود آورد.

حیدرپور در پایان چنین توضیح داد: تعاون روستایی شرکت دولتی است و مسئولیت تأمین مرکبات به این شرکت واگذار شد و از دو سالی که این شرکت مسئولیت تأمین مرکبات در کشور را برعهده گرفت دولت ریالی به تعاون روستایی یارانه پرداخت نکرد.

 چند روز گذشته مسئول اتحادیه باغداران مازندران از تلفات 10 هزار تن مرکبات پایان سال در کشور خبر داده بود.

 

فارس


ارسال دیدگاه