به گزارش مازند اصناف؛ ابوالقاسم عربیون کارشناس کشاورزی و عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران درباره نقش خودکفایی در محصولات کشاورزی در تامین استقلال اقتصادی کشور به خبرنگار تراز گفت: هر انسان عاقلی به ارتباط امنیت غذایی کشورها بر استقلال یک جامعه واقف بوده و این مسئله یک موضوع کاملا روشن است. وی درباره راهکارهای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی در کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه عدم وجود ساختارهای مناسب در بخش کشاورزی در طول سال های اخیر و ناکارآمدی نظام بهره برداری و تولید منابع باعث هدررفت محصولات کشاورزی ما شده است. عربیون درباره نقش منفی برخی از قوانین در تولیدات کشاورزی اظهار داشت: ما در کشورمان خلاء قانونی نداشته بلکه گاها ازیاد قوانین باعث دست و پا گیری شده و امروز نیاز اصلی کشور حذف برخی از قوانین در راستای حمایت بیشتر از تولید است.
وی با اشاره به پیشنهاد وزیر اقتصاد مبنی بر پرداخت مالیات از سوی بخش کشاورزی به تراز گفت: سوال این است که عمده درآمدهای بخش کشاورزی نصیب کشاورزان شده یا دلال ها از آن منتفع می شوند؟ وی ادامه داد: باید مشخص شود این مالیات ها قرار است از کشاورز و یا از دلال ها گرفته شود ؟ چون دریافت مالیات از کشاورز وضعیت را بغرنج تر از شرایط امروز خواهد کرد.
این استاد دانشگاه درباره بحث مالیات بر سپرده های بانکی تصریح کرد: اینکه دولت از سپرده های ناچیز یک کارمند در بانک یا از ثروت های بادآورده ای که در بانک ها تحت عنوان سپرده وجود دارند مالیات بگیرد بسیار مهم و متفاوت است. وی ضمن دفاع از دریافت مالیات از سود سپرده ها افزود: متاسفانه نحوه اجرای دریافت مالیات از سپرده ها در کشور تعریف نشده است. عربیون با اشاره به دریافت مالیات از بخش کشاورزی اظهار داشت: دریافت مالیات از بخش کشاورزی در همه دنیا وجود دارد اما کشاورز به یک نسبت و واسطه ها نیز به یک نسبت دیگر مالیات پرداخت می کنند. وی ادامه داد: اینکه دلال ها و واسطه ها چند برابر بیشتر از کشاورز منفعت داشته باشند اما مالیاتی پرداخت نکنند، عادلانه نیست.
این کارشناس کشاورزی درباره نقش اقتصاد مقاومتی در افزایش تولید محصولات کشاورزی اظهار داشت: ما در بخش تولید محصولات کشاورزی مشکلی نداشته و مسئله اصلی در بخش کشاورزی، عدم وجود ساختار مناسب است که همین باعث می شود هیچ محصول مناسبی نداشته باشیم. وی در خاتمه بیان داشت: کشاورز ایرانی در حالی محصولی تولید می کند که به خاطر عدم برنامه ریزی مناسب برخی از این محصولات در پایان سال امحا یا فاسد می شوند.
ارسال دیدگاه