کاهش ۳۰ درصدی صادرات انواع میوه + جدول

کاهش ۳۰ درصدی صادرات انواع میوه + جدول

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">در سال گذشته اکثر میوه&zwnj;های ایرانی با کاهش صادرات ۲۵ تا ۴۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شدند و در این میان مرکبات تنها محصولی بود که صادراتش بیش از دو برابر افزایش یافت. <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ میوه‌های صادراتی ایرانی شامل انواع مرکبات، سیب، کیوی، هندوانه، خربزه و خیار می شود که میزان صادرات آن در سال گذشته به یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۴۰۰ تن به ارزش ۴۰۹ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار می‌رسد که به کشورهای مختلف صادر شده و نسبت به سال ۱۳۹۳ حدود ۳۰ درصد از نظر وزنی و ارزشی کاهش یافته است.

هندوانه و خربزه صدرنشین جدول میوه و تره‌بار صادراتی

در این میان هندوانه و خربزه که بیشترین میزان صادرات را در بین میوه‌ه و تره‌بار داشته‌اند که از نظر وزنی به بیش از ۶۲۲ هزار و ۳۰۰ تن به ارزش ۱۵۲ میلیون دلار می‌رسد، در حالی که این دو محصول جزو آب‌برترین محصولات کشاورزی در گروه سبزی و صیفی هستند و مشخص نیست که این میزان صادرات دقیقا از نوع کم‌مصرف و گلخانه‌ای بوده است یا همان تولید سنتی و پرآب کشاورزان بوده که با ارزشی ناچیزی صادر شده است.

چرا که براساس همین آمار هر کیلوگرم هندوانه و خربزه کمتر از ۲۵۰ سنت به کشورهای مختلف صادر شده است. در حالی که به گفته عیسی کلانتری – وزیر اسبق جهاد کشاورزی و دبیرکل خانه کشاورز – براساس سیاست‌های توسعه پایدار صادرات محصولات کشاورزی از نظر اقتصاد آب به صرفه است که به ازای صادرات هر کیلوگرم ماده خشک بیش از یک دلار ارزآوری نصیب کشور شود.

کاهش ۲۵ درصدی صادرات سیب

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، سیب دومین میوه صادراتی بود که در سال گذشته با کاهش مواجه شد، چرا که براساس آمار گمرک ۳۲۱ هزار و ۴۰۰ تن انواع سیب به کشورهای مختلف به ارزش ۱۳۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار صادر شده است که از نظر وزنی ۲۵.۹ درصد و از نظر ارزشی ۲۹.۶ درصد نسبت به سال ۱۳۹۳ کاهش داشته است.

این در حالی است که در سال گذشته و حتی شب عید و ایام نوروز امسال باغداران از کاهش قیمت سیب به دلیل افزایش عرضه آن و ماندن محصول روی دست تولید‌کنندگان گله‌مند بودند و هر کیلوگرم از این محصول به طور متوسط به حدود کیلویی ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان در این ایام رسیده بود.

در میان میوه‌های صادراتی خیار در سال گذشته رتبه سوم را با صادرات ۱۸۶ هزار و ۸۰۰ تن از آن خود کرده است که از نظر وزنی ۲۵ و از نظر ارزشی ۲۴.۳ درصد نسبت به ۱۳۹۳ کاهش یافته است.

صادرات کیوی به نصف پیش‌بینی‌ها رسید

در حالی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات ۱۰۰ هزار تنی کیوی که تولید آن به ۳۰۰ هزار تن در سال گذشته رسیده بود، برنامه‌ریزی کرده بودند آمار گمرک نشان می‌دهد که در سال گذشته ۵۵ هزار و ۶۰۰ تن کیوی به ارزش ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که حتی نسبت به سال قبل از آن نیز با کاهش چشم‌گیری مواجه شده چرا که براساس این آمار میزان صادرات کیوی نسبت به سال ۱۳۹۳ از نظر وزنی ۴۰.۲ درصد و از نظر ارزشی ۳۷.۱ درصد کاهش داشته است.

صادرات مرکبات در ردیف آخر

انواع مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی، گریپ‌فروت و ... نیز که تولید آنها به بیش از ۴.۵ میلیون تن رسیده بود نیز با کاهش صادرات مواجه شدند، چرا که براساس آمار گمرک ۲۱ هزار و ۳۰۰ تن از این محصولات به ارزش ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که برخلاف دیگر میوه‌ها با ۱۰۰.۹ درصد و از نظر ارزشی با ۸۷.۷ درصد افزایش نسبت به سال گذشته مواجه شده است که البته برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی با توجه به افزایش تولید این محصولات بیشتر از این بود.

ردیف محصولات عمده کشاورزی|مقدار (هزار تن) ارزش (میلیون دلار) تغییرات وزنی نسبت به سال ۹۳ (درصد) تغییرات ارزشی نسبت سال ۹۳ (درصد) ۱
هندوانه و خربزه ۶۲۲.۳ ۱۵۲ منفی۳۳.۷ منفی۳۵.۷ ۲
سیب ۳۲۱.۴ ۱۳۲.۱ منفی ۲۵.۹ منفی ۲۹.۶ ۳
خیار ۱۸۶.۸ ۸۷.۷ منفی ۲۵ منفی ۲۴.۳ ۴
کیوی ۵۵.۶ ۲۶.۶ منفی ۴۰.۲ منفی ۳۷.۱ ۵
مرکبات ۲۱.۳ ۱۰.۷ ۱۰۰.۹ ۸۷.۷

 

منبع: ایسنا

ارسال دیدگاه