به گزارش مازند اصناف؛ تولید محصولات کشاورزی با تلاش کشاورزان زحمتکش یکی از اقدامات مهم در عمل به اقتصاد مقاومتی است، به گونهای که توجه به تولید محصولات داخلی لازمه تحقق اقتصادی است که مقام معظم رهبری در سال 95 به آن تأکید فراوان داشتهاند.
استان مازندران با وجود شرایط اقلیمی مناسب و خاک حاصلخیز در تولید محصولات کشاورزی و مرکبات زبانزد خاص و عام است و هر ساله برداشت محصولات از زمینهای کشاورزی در سطح مازندران بهویژه در روستاها یکی از ارکان مهم اقتصادی بهشمار میآید.
کشاورز از زمان کاشت، برداشت و فروش محصول با دغدغه و نگرانیهایی مواجه بوده که گاهی هزینه فروش محصولات از هزینههای تولید کمتر است.
عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی مازندران در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: خدمات ارائهشده از سوی اتحادیه باغداران مازندران به کشاورزان و باغداران استان با توجه به تولید اول مرکبات کشور، قابل توجه نیست.
رسول خلیلی بیان کرد: در حال حاضر با بررسیهای بهعمل آمده، باغداران با تجربه و مطالعات میدانی در مبارزه با آفات و دریافت محصول مرغوب نسبت به تأمین نیاز بازار استان و حتی کشوری اقدام میکنند.
* لزوم توجه اتحادیه باغداران مازندران به مشکلات کشاورزان
به گزارش فارس، در روستاها معاش بیشتر خانوادهها با کار و تلاش در زمینهای کشاورزی حاصل میشود، کشاورز به امید حمایت از فروش مناسب اقدام به تولید محصول میکند که در بیشتر مواقع به ناچار ضرر و زیان را به جان میخرد.
عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی مازندران با بیان اینکه اندک خدماتی که از سوی اتحادیه باغداران مازندران ارائه میشود در حد تأمین نیاز کشاورزان نیست، اضافه کرد: اتحایه میتواند خدماتی ازجمله برگزاری کلاسهای آموزشی، ارائه سموم، کود شیمیایی، آزمایشگاه تجزیه خاک، خدمات فروش، ایجاد نمایشگاه در سطح کشور و راهکار استفاده از تسهیلات بانکی برای نگهداری محصولات بهصورت تعاونی اقدام کند.
خلیلی با اشاره به اینکه تولید مرکبات در چند سال اخیر با توجه به نامساعد بودن عوامل جوی و آلودگی محیطی ضرر و زیان فراوان دیده است، تصریح کرد: هیچ اقدامی از سوی ارگان و مسئولی نسبت به پذیرش خسارات محصولات از گرمای سال گذشته صورت نگرفته است.
* حضور همیشگی دلالان مرکبات در فروش محصولات
به گزارش فارس، وجود واسطهها و دلالان کشاورزی دغدغهای است که از دیرباز گریبانگیر تولیدکنندگان بوده و همچنان نیز ادامه دارد، به همین دلیل کشاورز به امید فروش بیشتر اقدام به نگهداری مرکبات میکند که در بیشتر مواقع باز هم ضرر و زیانها به کشاورز برمیگردد.
نماینده مردم میاندورود در شورای استان به انبار و نگهداری مرکبات توسط کشاورزان اشاره کرد و افزود: انبار و نگهداری بیش از نیاز بازار در نتیجه با فاسد شدن و هزینه کم نیز از سوی باغدار ضرر و زیان فراوانی به همراه داشت که در این میان باید دید چهکسی پاسخگو است.
وی تأکید کرد: میتوان گفت که امروزه بعضی از باغداران نسبت به روش علمی نگهداری باغ اقدام میکنند که این خود نویدی برای کشاورزی مدرن بوده و نیاز به حمایت از سوی دستگاههایی از جمله اتحادیه باغداران است.
* کشت مکانیزه برنج در شالیزارهای مازندران
خلیلی توجه به مشکلات تولیدکنندگان محصولات کشاورزی را مهم و ضروری عنوان کرد و یادآور شد: امیدواریم که مسئولان اتحادیه باغداران که در حال حاضر فقط نام این اتحادیه در فهرست امور صنفی قرار دارد، نسبت به ارائه خدمات به باغداران پرتلاش کوشا باشند.
عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی مازندران بر لزوم توجه مشکلات کشاورزان برنجکار تأکید کرد و ادامه داد: نشای مکانیزه در مازندران و همچنین در شهرستان میاندورود انجام میشود و کشاورزان برنجکار در بیشتر مواقع بدون برگزاری کلاسهای آموزشی از سوی مسئولان، اقدام به کاشت شالی در جعبه میکنند که گاهی نیز نتیجه مطلوب را دریافت نکرده و به ناچار اقدام به کاشت دوباره میکنند.
وی در پایان گفت: کشاورزی شغل حرفهای و پردردسری است که نیازمند حمایت مسئولان مربوط برای هموار کردن مشکلات و معضلات تولیدات داخلی است، در هر صورت مشکلات همواره بوده و نیازمند توجه ویژه است تا گام موثری در عمل به تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته شود.
قطعاً چرخه اقتصادی کشور با حمایت از تولیدکنندگان مفهوم واقعی پیدا میکند، تا زمانی که در حمایت از رفع مشکلات تولیدکنندگان اقدامی نشود در نتیجه نمیتوان شاهد رشد و آبادانی و تحقق اقتصاد مقاومتی بود، کشاورزان زحمتکش انتظار رسیدگی به مشکلات را دارند تا بتوانند با خیال راحت در تولید محصولات باغی و زراعی تلاش کنند و خود را در پیشرفت چرخه اقتصادی سهیم بدانند.
فارس
ارسال دیدگاه