چرا اغلب کشورهای کافر وضع مادی بهتری دارند!؟

چرا اغلب کشورهای کافر وضع مادی بهتری دارند!؟

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">اگر ايمان و تقوا سبب نزول بركات است، پس چرا كشورهاى كافر، وضع بهترى دارند و كشورهاى اسلامى با مشكلات فراوانى روبرو هستند!؟&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ در آیات متعددی از قرآن کریم به مساله نعمت های الهی بر گروه های مختلف مردم اشاره شده است. این نعمت ها گاهی به سبب ایمان و تقوی نصیب مردم می شود و گاهی نیز به عکس است! برای مثال در آیا انتهایی سوره آل عمران به موضوع جولان دادن کفار و یهودیان ثروتمند در بلاد مسلمین اشاره نموده و سپس می فرماید این جولان دادن ها شما را نفریبد! زیرا متاع اندکی در اختیار آنها در این دنیا گذاشته شده: «ثُمَّ مَأواهُم جَهَنَّم» و سپس مأوایشان جهنم است.


در آیه ۹۶ سوره اعراف می خوانیم:
«وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُونَ.»
«و اگر مردم شهرها و آبادی ها ايمان آورده و تقوا پيشه كرده بودند، قطعاً (درهاى) بركات آسمان و زمين را بر آنان می گشوديم، ولى آنان (آيات ما را) تكذيب كردند، پس ما هم به خاطر عملكردشان آنان را (با قهر خود) گرفتيم.»
***
سه نکته:
* انواع برکات مادی و معنوی
«بَرَكات» به موهبت هاى ثابت و پايدار گفته می شود، در مقابل چيزهاى گذرا. در معناى «بركات»، كثرت، خير و افزايش وجود دارد. بركات، شامل بركات مادّى و معنوى می شود، مثل بركات در عمر، دارايى، علم، كتاب و امثال آن.


** چرا اغلب کشورهای کافر وضع مادی بهتری دارند!؟
سؤال: اگر ايمان و تقوا سبب نزول بركات است، پس چرا كشورهاى كافر، وضع بهترى دارند و كشورهاى اسلامى با مشكلات فراوانى روبرو هستند!؟
پاسخ: اوّلًا آن كشورها از نظر علم و صنعت جلو هستند، ولى از نظر روحى و روانى آرامش ندارند. از اين نظر آنان نيز مشكلات فراوانى دارند.
ثانياً: اغلب كشورهاى اسلامى، تنها نام اسلام را با خود دارند و قوانين و رهنمودهاى دين اسلام در آنجا حاكم نیست. حتی در زندگی فردی نیز ما اغلب رهنمودهای اسلام را رعایت نمی کنیم.


*** رفاه مادی گاهی قهر الهی است
به علاوه دو پاسخ فوق این را نیز نباید از یاد ببریم که رفاه مادّى در بسیاری از اوقات، نوعى قهر الهى است. چنان كه قرآن می فرمايد: «چون تذكّرات الهى را فراموش كردند، درهاى همه چيز را به رويشان گشوديم تا سرمست شوند.» (انعام، ۴۴)

 

تراز


ارسال دیدگاه