فریدون امیریان دقایقی قبل در گفت و گو با خبرنگار مازند اصناف گفت: در راستای اجرای دستورالعمل کشوری درجه بندی واحدهای نانوایی و با حمایت ها و پیگیری های مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور به همت شرکت غله و با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، فرمانداری ها و اتحادیه خبازان شهرستانهای استان، تعداد 2 هزار و 20 واحد خبازی در سطح استان مازندران درجه بندی شد.
وی با بیان اینکه واحدهای خبازی بر اساس امتیازهای بدست آورده از گروه یک تا چهار درجه بندی می شوند؛ تصریح کرد: براساس دستورالعمل مرکز پژوهش های غلات کشور نحوه ارزیابی و امتیازدهی واحدهای خبازی بر مبنای شاخصه هایی همچون وضعیت ماشین آلات، تجهیزات، مساحت نانوایی ها، امکانات نگهداری آرد، مهارت کارکنان و ویژگی های حسی کیفیت نان با حضور دستگاههای مرتبط صورت خواهد گرفت.
دبیر پایلوت ارتقاء کیفیت نان مازندران با بیان اینکه طرح کشوری درجه بندی واحدهای خبازی از تیرماه سال جاری در استان مازندران آغاز شده است؛ اظهار کرد: برای واحدهای ارزیابی شده این فرصت فراهم است تا با تامین شاخصه های تعیین شده نسبت به ارتقاء سطح درجه خود اقدام کنند.
امیریان در ادامه به موضوع پایلوت ارتقاء کیفیت نان استان اشاره و تاکید کرد: با عنایت به نشست سه جانبه قنبری معاون وزیر جهاد کشاورزی، فلاح استاندار مازندران و رمضانعلی ملک مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور، مازندران به عنوان پایلوت ارتقاء کیفیت نان در سطح کشور تعیین شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تعداد 980 واحد از خبازی های استان به عنوان واحدهای پایلوت ارتقاء کیفیت، ارزیابی و تعیین شده اند؛ اضافه کرد: در همین راستا با همکاری شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس 4 هزار دست لباس متحدالشکل تهیه و به واحدهای خبازی مشمول طرح پایلوت و همچنین واحدهای درجه بندی شده به صورت رایگان اختصاص می یابد.
دبیر پایلوت ارتقاء کیفیت نان استان با بیان اینکه با توجه به ارزیابی و سنجش کارشناسی کیفیت نان توسط مسئولین کنترل کیفی و گزارش شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، مازندران از نظر کیفیت نان جزء 5 استان برتر می باشد؛ متذکر شد: این سنجش براساس استاندارد شماره 2628 نان های سنتی صورت پذیرفت.
امیریان در ادامه سخنانش به برخی از ویژگی های کیفیت نان اشاره و عنوان کرد: نان باید دارای بوی معطر مخصوص به خود، عاری از طعم و مزه غیر عادی باشد و به راحتی جویده و در هنگام جویدن نیز به انرژی و فشار زیادی نیاز نداشته باشد؛ همچنین بافت نان باید به راحتی در اثر کشیدن پاره شده و راحت لقمه گردد.
وی در پایان به ویژگی های دیگر نان با کیفیت اشاره و خاطرنشان کرد: نان باید دارای رنگ طبیعی مخصوص به خود باشد و سطح زیرین نان باید یکنواخت و عاری از علائم سوختگی، خمیری و پارگی باشد و سطح رویی نان نیز باید دارای پوسته ظریف و یکنواخت بوده و حالت چرمی نداشته باشد و شکل نان باید یکنواخت و عاری از برآمدگی و فرورفتگی های غیرعادی باشد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه