واردات ۶۰۰ هزار تنی برنج

واردات ۶۰۰ هزار تنی برنج

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">دبیر انجمن وارد&zwnj;کنندگان برنج از واردات حدود 600 هزار تن برنج طی 10 ماهه اخیر خبر داد و گفت: برنج&zwnj;های تاریخ مصرف گذشته مربوط به واردات شرکت بازرگانی دولتی در دولت قبل است و بخش خصوصی نیز مربوط نیست.&nbsp; <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ مسیح کشاورز در رابطه با واردات برنج توسط دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: وقتی قبول می‌کنیم که برنج دومین کالای استراتژیک کشور است به همان اندازه هم باید در مدیریت آن کوشا باشیم. باید بدانیم اگر امسال ۳۰۰ هزار تن برنج می‌خریم چه زمانی باید آن را بفروشیم که قبل از گذشتن تاریخ مصرفش وارد بازار شود.

وی ادامه داد: باید بدانیم که این میزان برنج نباید یکجا وارد بازار شود چون باعث می‌شود که دولتی‌ها ضرر کنند و نتوانند به قیمت مناسبی برنج وارداتی را بفروشند.

دبیر انجمن وارد‌کنندگان برنج اضافه کرد: به دولت‌ها پیشنهاد کردیم که با تعاونی بخش خصوصی همکاری‌هایی شکل بگیرد و بخش خصوصی از طریق تعاونی‌هایش برنج دولتی‌ها را در زمان مناسب و با قیمت مناسب به فروش برساند.

کشاورز خاطر نشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی در سال ۱۳۹۲ با وارد کردن ۴۶۰ هزار تن برنج، قیمت جهانی این کالا را از ۸۰۰ به ۱۴۰۰ دلار رساندند؛ این موضوعات باید مدیریت شود. آنها باید با بخش خصوصی هماهنگ باشند و ببینند که بخش خصوصی چه زمانی و از چه کسی برنج می‌خرد. با این همکاری بین دولت و بخش خصوصی، مسئولان دولتی‌ می‌توانند با خرید برنج با کیفیت و با قیمت پایین‌تر انبار خود را شارژ کنند.

وی تشریح کرد: اگر از تجربه‌ بخش خصوصی استفاده شود، معضلات خرید و فروش برنج رخ نمی‌دهد. ما هم حاضر هستیم که این همکاری صورت بگیرد و هیچ چشم‌داشتی هم بابت این همکاری نداریم. این مسائلی که در مورد برنج رخ داده حاصل عدم مدیریت در سال ۱۳۹۲ است و به دولت فعلی بر نمی‌گردد.

دبیر انجمن وارد‌کنندگان برنج با اشاره به عوارض گمرکی بالایی که دولت برای برنج اخذ می‌کند، گفت: در حال حاضر چون برنج در دنیا ارزان شده ما با قیمت پایین‌تری این محصول را می‌خریم، ولی دولت به خاطر منافعی که دارد ۲۰۰ دلار از قیمت جهانی برنج را بیشتر ارزش‌گذاری می‌کند که این موضوع باعث می‌شود ارز از کشور خارج شود و علتش عوارض گمرک است اگر این موضوع ادامه پیدا کند باعث می‌شود که قاچاق رونق پیدا کند.

کشاورز با بیان این‌که بخش خصوصی سال‌های سال در واردات برنج تجربه دارد و در کارش همیشه موفق بوده است، ادامه داد: همه تجربیات بخش خصوصی به بخش دولتی قابل انتقال است. از وزارت کشاورزی می‌خواهیم که حتما در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور از بخش خصوصی کمک بگیرد اما هیچ‌گاه از بخش خصوصی کمک گرفته نمی‌شود مگر در بحران‌ها که در بحران‌ها هم بخش خصوصی به سختی می‌تواند به دولت کمک کند.

وی اظهار کرد: بازار مصرف را شرکت بازرگانی دولتی خراب کرده است ولی ما دستمان به جایی نمی‌رسد. آنها باید زودتر از تاریخ سر رسید مصرف، برنج را به بازار عرضه می‌کردند و به مرور می‌فروختند.

دبیر انجمن وارد‌کنندگان برنج ادامه داد: این مساله باید مدیریت شود ولی از آنجاکه در سیستم دولتی، "شخص" سرمایه‌گذار نیست و دولت پول می‌دهد اشخاص دلشان نمی‌سوزد و این موضوع باعث می‌شود که بازار خصوصی‌ها هم به هم بریزد و این شائبه ایجاد شود که سلامتی مردم در خطر است.

کشاورز بیان کرد: در بخش خصوصی برنج انبار نمی‌شود، چرا که ما سیلو و انبار نداریم و فقط در حد مصرف ماهیانه کشور هر ماه برنج وارد می‌کنیم.

وی گفت: آمار دقیقی از میزان برنج‌های تاریخ مصرف گذشته ندارم، ولی فکر می‌کنم در حال حاضر برنج تاریخ مصرف گذشته‌ای موجود نباشد.

دبیر انجمن وارد‌کنندگان برنج افزود: در سال ۱۳۹۲ دولت ۴۶۰ هزار تن برنج وارد کرده است که این مقدار را باید در این دو سال به بازار عرضه می‌کردند و برنج جدید وارد می‌کردند تا تاریخ مصرف برنج‌ها نمی‌گذشت. در حال حاضر دولت اعلام کرده که برای امسال ۳۰۰ هزار تن برنج نیاز دارند و ۱۷۰ هزار تن از آن وارد شده است.

کشاورز درباره‌ مدیریت واردات برنج در کشور گفت: باید در خرید و فروش برنج دقت بیشتری داشته شود تا برای برنج‌های داخلی و خارجی تهدیدی وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: سازمان‌های دولتی باید نظارت‌هایی داشته باشد که برنج‌های خارجی در شمال کشور یا هر جای دیگر با برنج‌های خارجی‌ مخلوط نشود و به اسم برنج ایرانی به فروش نرسد.

 


منبع: ایسنا


ارسال دیدگاه