سنگ اندازی سازمان مالیاتی باعث کاهش صادرات خشکبار شد
ريس اتحاديه صادرکنندگان خشکبار ايران :

سنگ اندازی سازمان مالیاتی باعث کاهش صادرات خشکبار شد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در سال جاری برخی از صادرکنندگان با توجه به دارا بودن شرایط معافیت مالیاتی با سنگ اندازی هایی از سوی سازمان مالیاتی مواجه شده و به دلیل این سنگ اندازی ها صادرات را رها کردند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ محمد حسین شمس‌فرد، رییس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران درباره میزان واردات و صادرات خشکبار به خبرنگار تراز گفت: واردات خشکبار به صورت محدود و بیشتر شامل محصولاتی مانند بادام از آمریکا و مغز گردو از ازبکستان و چین است. اما صادرات ما بسیار زیاد بوده و از نظر حجم و درآمدزایی قابل قیاس با واردات نیست.


وی درباره دلایل واردات برخی از کالاها مانند بادام به کشور افزود: بادام موجود در ایران علاوه بر گران بودن به دلیل میزان کم آن پاسخگوی نیاز کشور نبوده و صادرات آن نیز محدود و بیشتر به مقصد هند است. شمس فرد درباره دلایل افزایش قیمت گردو در ماه های گذشته خاطرنشان کرد: محصول گردو نسبت به سال گذشته با کاهش تولید مواجه بوده که همین موضوع علاوه بر کاهش صادرات این محصول به خارج از کشور باعث افزایش قیمت آن در داخل نیز شده است.


رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران درباره دلایل افزایش قیمت پسته تصریح کرد: قیمت خشکبار و اقلامی مانند پسته در سطح شهر هیچ ارتباطی با ما نداشته و ما فقط این محصولات را صادر می کنیم و قیمت های موجود در سطح شهر بر عهده اتحادیه آجیل فروشان است. وی در ادامه اظهار داشت: ما همین پسته هایی که با قیمت ۷۰ هزار تومان در سطح شهر به فروش می رسند را با قیمت ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان خریده و صادر می کنیم اما فروشندگان مدعی هستند به دلیل هزینه های جاری و نگهداری خشکبار و فروش آن در روزهای خاصی از سال قیمت این اقلام افزایش می یابد.


شمس فرد درباره تاثیرات افزایش نرخ ارز بر صادرات خشکبار به تراز گفت: نوسانات قیمت ارز در مجموع بیشتر به ضرر صادر کنددگان است چرا که با وجود این نوسانات صادرکنندگان نمی توانند برای آینده کوتاه مدت و میان مدت خود برنامه ریزی کنند. وی افزود: بهترین حالت برای صادرکنندگان ثبات نرخ ارز است چرا که در صورت نوسان این نرخ صادرات برای صادرکننده نوعی تجارت همراه با ریسک محسوب می شود.


وی درباره بیشترین محصولات صادراتی کشور خاطرنشان کرد: صادرات ما در خشکبار بیشتر حول سه محصول پسته، کشمش و خرما بوده و مابقی اقلام مانند بادام، گردو وفندق در رده های بعدی قرار دارند. شمس فرد در ادامه اظهار داشت: خود ایران یکی از مصرف کنندگان بزرگ خشکبار در جهان است لذا بخشی از این محصولات در داخل کشور مصرف شده و فقط خرما، کشمش و پسته به دلیل حجم بالای تولید در ایران به صورت عمده به خارج از کشور نیز صادر می شوند.


رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار درباره میزان صادرات خشکبار در سال جاری گفت: البته هنوز سال به پایان نرسیده و نمی توان رقم دقیق میزان صادرات را اعلام کرد اما میزان صادرات ما در سال گذشته حدود دو میلیارد دلار بود که با برآوردهای صورت گرفته این میزان در سال جاری کاهش خواهد داشت.

وی در خاتمه درباره دلایل کاهش صادرات خاطرنشان کرد: در سال جاری برخی از صادرکنندگان با توجه به دارا بودن شرایط معافیت مالیاتی با سنگ اندازی هایی از سوی سازمان مالیاتی مواجه شده و به دلیل این سنگ اندازی ها صادرات را رها کردند.


ارسال دیدگاه