آیا فکری به‌حال تولیدات مازاد مازندران می‌شود؟/ فرصتی پیش‌روی امر صادرات استان

آیا فکری به‌حال تولیدات مازاد مازندران می‌شود؟/ فرصتی پیش‌روی امر صادرات استان

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">بازار روسیه در حالی فرصت پیش&zwnj;روی تولیدکنندگان کشور است که سهم مازندران از این بازار هنوز مشخص نیست و معلوم نیست که آیا مازندران می&zwnj;تواند در این بازار نقش آفرینی کند؟</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از بلاغ، طی سنوات گذشته موضوع ساماندهی و صادرات کالاهای مازاد مازندران مطرح بود و حتی برخی سفرها به این منظور به تعدادی از کشورهای همسایه و در دولت قبل نیز حتی به کشورهای شاخ آفریقا انجام شده بود.

با وجود سفرهای متعدد و نیز امضای تفاهمنامه همکاری متعدد در این ارتباط ولی مشکل کالاهای مازاد استان نیز همچنان پابرجاست.

در حال حاضر مرکبات و مرغ مهم‌ترین کالای تولیدی مازاد استان هستند که این موضوع دغدغه جدی به‌ویژه برای تولیدکنندگان مرغ ایجاد کرد.

از طرفی صادرات کالا نیاز به ساز و کار مشخص و مدون دارد، به‌عنوان نمونه برای صادارت مرغ، تولیدکنندگان باید خواسته‌های بازار هدف را تأمین کنند.

در جلسه بررسی صادرات مرغ مازندران در اتاق بازرگانی، عبدالله مهاجر رئیس این اتاق، اظهار کرد: وزن مرغ مورد درخواست کشورهای همسایه نباید از یک کیلو و 700 گرم افزایش پیدا کند و در مورد مرکبات نیز همین موضوع صدق می‌کند که مرکبات مورد نظر کشورهای هدف صادرات باید در اندازه و وزن خاص خودش تولید شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی مازندران یادآور شد: قیمت کالاهایی که قرار است به کشورهای هدف در دریای خزر به‌ویژه روسیه نیز صادر شود باید مورد نظر فعالان این بخش قرار گیرد.

وی بیان کرد: صادرکنندگان باید نسبت به کیفی‌سازی کالای تولیدی استان اقدام کنند، یکی از مواردی که باید مورد توجه تولیدکنندگان قرار بگیرد، کاهش قیمت تمام‌شده کالا است.

مهاجر اضافه کرد: برای کاهش هزینه تولید نیاز است که برنامه مدون در این زمینه در استان مازندران داشته باشیم.

با وجود دغدغه برای صادرات کالا، قائم‌مقام وزیر صنعت از تهیه نقشه تهیه نقشه راه صادراتی بین ایران و روسیه خبر داد.

خسرو تاج که به مازندران سفر کرد، گفت: براساس این توافق، قرار شد تا جمهوری اسلامی کالاهای قابل صادرات به روسیه را ظرف سه ماه مشخص کند.

وی افزود: پس از این مهلت و تهیه فهرست کالاهای صادراتی به روسیه، قراردادی میان روسیه و ایران امضا و صادرات آغاز می‌شود.

خسرو تاج گفت: تجار مازندران نیز می‌توانند فهرست کالاهایی را قابلیت صادرات به روسیه را دارد و مورد تأیید آن کشور است بر اساس این نقشه راه تهیه کنند.

صحبت‌های خسرو تاج نیز همان دغدغه‌هایی است که توسط مسئولان اتاق بازرگانی مازندران مطرح شد.

از طرفی برخی‌ها تنش ایجادشده بین ترکیه و روسیه را فرصت بسیار مناسبی برای حضور ایرانیان در بازار روسیه می‌دانند البته این موضوع فرصت خوبی است، طرح تولید کالای رقابتی و سالم باید مدنظر تولیدکنندگان قرار گیرد، تولیدکنندگان کالا باید از هم‎اکنون این موضوع را مدنظر قرار دهند، پیش‌بینی کنند و نسبت به آن راهکار مناسب داشته باشند.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه