رتبه اول تولید انار در جهان متعلق به کدام کشور است؟

رتبه اول تولید انار در جهان متعلق به کدام کشور است؟

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">مدیر کل میوه&zwnj;های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران رتبه اول تولید انار را در جهان دارد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ ابوالقاسم حسن‌پور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایران با تولید سالانه یک میلیون تن انار در سال، دارای رتبه اول تولید انار در جهان است.


وی سطح زیرکشت باغات بارور انار را حدود ۶۹ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: به طور متوسط عملکرد هر هکتار باغ انار ۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم است.


حسن‌پور بیان داشت: کشورهای هند، چین، ترکیه و آمریکا به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم تولید انار در جهان را دارا هستند.

 مدیر کل میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد ادامه داد: سالانه حدود یک میلیون تن انار در کشور تولید می‌شود و برآورد میزان تولید انار در سال ۹۴ بیش از یک میلیون تن است.


حسن‌پور میزان صادرات انار در سال ۹۴ را حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن عنوان کردو گفت: قیمت تقریبی هر کیلو انار در این سال حدود ۸۵ سنت بوده است.


وی بیان داشت: مهم‌ترین باغدارهای هدف برای صادرات انار کشورهای عراق، روسیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، هلند، آلمان و سوئد است.
حسن‌پور بیان داشت: کشت و کار انار در تمام استان‌ها به جز استان همدان صورت می‌گیرد، اما مهمترین استان‌های تولید کننده انار فارس، مرکزی، خراسان رضوی و یزد است.


مدیرکل میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد بیان داشت: مهمترین ارقام تجاری انار که بیش از ۹۰ درصد را شامل می‌شود، انار ملس ساوه، رباب نیریز، قوجاق قم، اردستانی مهولات و بجستانی است.


وی بیان داشت: سرمازدگی یکی از مشکلات اساسی و عمده در باغات انار محسوب می‌شود و علاوه بر آن شیوع آفات و بیماری‌های مهم نظیر کرم گلوگاه انار و بروز عوارض فیزیولوژیکی انار نظیر آفتاب سوختگی و ترکیدگی انار و سفید شدن دانه انار از تهدیدات تولید این محصول به شمار می‌رود.


سرانه مصرف عسل در کشور ۹۵۰ گرم است
در همین حال حسن رکنی، معاون وزیر جهاد کشاروزی  اظهار داشت: سال گذشته ۷۵ هزار تن عسل در کشور تولید و حدود ۵ هزار تن از آن صادر شد.
وی با بیان اینکه سرانه تولید عسل در ایران حدود ۹۵۰ گرم است، افزود: در حالی که سرانه مصرف عسل در دنیا حدود ۲۵۰ گرم است، سرانه مصرف این ماده ارزشمند در کشور ۹۵۰ گرم است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد برنامه تولید ژله رویال (غذای ملکه زنبور عسل) در کشور که ماده‌ای با ارزش و خواص درمانی فراوان است، اظهار داشت: ژله رویال یکی از محصولات جانبی است که در کنار تولید عسل توسط زنبور عسل از هر کندو بدست می‌آید.


وی افزود: در حال حاضر میزان تولید این ماده از هر کندو بسیار کم و حدود ۷ تا ۸ گرم است، اما در تلاش هستیم، تا با مطالعه و آموزش میزان تولید آن را افزایش دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاروزی بیان داشت: برای افزایش سطح آگاهی و اطلاعات زنبورداران برای تولید ژله رویال نشستی با زنبورداران برگزار شده و در تلاش هستیم تا با کسب دانش تولید این ماده از چینی‌ها میزان تولید ژله رویال را در کندوهای زنبور عسل افزایش دهیم.


براساس این گزارش: ژله رویال یک ماده ارزشمند با خواص غذایی و درمانی است که زنبورهای عسل به عنوان غذای ملکه آن را تولید می‌کنند.
این ماده ارزشمند کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی و صنعت دارد، اما از آنجا که تولید آن در هر کندو حدود ۷ یا ۸ گرم است، نیاز داخلی به آن از طریق واردات تأمین می‌شود.
در هر کندوی زنبور عسل چینی‌ها ۱۲ کیلو ژله رویال به دست می‌آورند.


این ماده بسیار گران قیمت است و در صورت افزایش تولید، برای کشور بسیار ارزآور خواهد بود.

 

 

 


منبع: فارس


ارسال دیدگاه