به گزارش مازند اصناف با وجود بخشنامه وزارت صنعت مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای مصرفی آمریکایی، در هشت ماه سال جاری بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، 27 هزار و 307 میلیون دلار واردات به کشور انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 20/95 درصد کاهش نشان میدهد.
همچنین بالغ بر 29 هزار و 632 میلیون دلار سهم صادرات بوده با این وجود نسبت به مدت مشابه کاهش 10/48 درصدی داشته است.
بر این اساس جزئیات حجم تجارت خارجی واردات در آبان ماه امسال نسبت به ماه قبل (مهرماه) افزایش نشان میدهد و از سه هزار و 224 میلیون دلار به 3 هزار و 231 میلیون دلار رسیده است.
آمار گمرک نشان میدهد، در هفت ماهه امسال بیش از 50 میلیون دلار کالا از این کشور وارد ایران شده اما آمار هشت ماهه روند جهشی و صعودی داشته، به طوری که در این مدت بالغ بر 63 میلیون دلار کالا از آمریکا وارد شده است. این موضوع در حالی رقم میخورد که وزارت صنعت و معدن در بخشنامهای ورود کالاهای مصرفی از آمریکا را به ایران ممنوع کرده است.
طبق گزارش گمرک، همچنان کالاهایی مانند جو، گندم، مکملهای غذایی، خوراک دام و طیور، داروهای هورمونی، ویتامینها، لاکها، کود حیوانی، فرآوردههای بهداشتی - آرایشی، قایق تفریحی و مسواک در کنار اندک اقلام پزشکی و واسطهای و صنعتی از آمریکا وارد میشود.
به گزارش فارس، در هشت ماه امسال به ترتیب کشورهای چین، امارات، جمهوری کره، ترکیه، سوئیس، هند، آلمان، ایتالیا، فرانسه و هلند جزو 10 کشور عمده واردکننده به ایران هستند.
همچنین آمریکا در رتبه سی و ششم واردات به ایران قرار دارد.
طبق آمار گمرک، بیش از یک میلیارد و 269 میلیون دلار خودرو و قطعات آن وارد کشور شده که نسبت به ماه قبل با رقمی بالغ بر یک میلیارد و 83 میلیون دلار، افزایش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، در میان اقلام واسطهای و سرمایهای، لوازم آرایشی، سنگهای تزئینی، چتر بارانی و آفتابی، شلاق و تازیانه، عصا، کلاه، کراوات و پاپیون، دستمال گردن، آب پرتقال، جوراب، میخ، پونز، سنجاق قفلی، سوزن دوزندگی مشاهده میشود.
همچنین با توجه به تولید محصولات متنوع لوازم خانگی در کشور اعم از برندهای داخلی و خارجی که برخی از آنها از کیفیت خوبی برخوردار است در میان اقلام وارداتی کالاهایی مانند هود، یخچال، ماشین ظرفشویی و سایر لوازم خانگی خارجی به چشم میخورد.
این در حالی است که دولت به تازگی برای خرید کالاهای بادوام ایرانی و خارجی تسهیلات در نظر گرفته است.
نکته قابل توجه واردات هشت ماهه امسال ورود خودروهای هیبریدی بیش از سه هزار سیسی از کشورهای مختلف آلمان، بلژیک، اردن و گرجستان است.
ارسال دیدگاه