به گزارش مازند اصناف؛ فربد زاوه با بیان اینکه ارائه وام 25 میلیون تومانی در بازار خودروهای وارداتی هیچ تاثیری نگذاشته است، اظهار کرد: بازار خودروهای وارداتی از حدود اوایل امسال دچار رکود شدیدی شده که آثار آن را در بازار آزاد بسیار قابل توجه است که این موضوع ناشی از کاهش قدرت خرید مردم در کشور است.
او با بیان اینکه کاهش قدرت خرید مردم چه در بازار داخلی و چه در بازار وارداتیها باعث کاهش تقاضا شده است،گفت: نبود تقاضا برای تمام بازارها یک سیکل پیوسته است و زمانی که افراد جامعه قدرت خریدشان کاهش پیدا میکند، مشتری برای کالا و خدمات روبه افول میرود.
زاوه افزود: کاهش درآمدها کاهش مصرف را در پی داشته و این رکود تاثیر خود را در تمام جامعه گذاشته است. اما در بازار خودروهای وارداتی محدودیتهایی اعمال شده که سبب شده رویه واردات عوض شود که همین میتواند عامل رونق شود چرا که واردات از سوی غیر رسمیها محدود شده است.
این واردکننده خودرو معتقد است که حجم خودروهای وارداتی طی سالهای گذشته هیچگاه بیش از 45 هزار دستگاه نبوده و دو سال اخیر است که واردات بیش از این رقم صورت میگیرد. چرا که دلایل اقتصادی نداشته و این حجم از واردات غیراقتصادی بوده است کمااینکه الان بیشتر خودروهای وارداتی را در نمایشگاهها میبینیم که در سال 93 وارد شده اند اما اغلب آنها هنوز پلاک نشدهاند و اگر هم پلاک شده باشند، فروخته نشدهاند. در نمایشگاههای خودرو خاک میخورند و گاهی دست به دست میشوند.
این تحلیلگر بازار خودرو معتقد است سال جاری میزان واردات خودروهای خارجی به 40 هزار دستگاه میرسد که 20 هزار دستگاه از آن تا کنون وارد کشور شده است.
همچنین پیشبینی کرد بازار خودروهای وارداتی در دیماه سال جاری کمی شیب مثبت را تجربه میکند و این موضوع هم به تحولات اقتصادی که در ژانویه بر اثر توافق هستهای محتمل است، رخ میدهد.
زاوه با بیان اینکه دیماه بازار خودرو از رکود خارج میشود، گفت: دیماه گشایش فضای بینالمللی برای ایران صورت میگیرد که این موضوع در بازار خودروهای وارداتی هم تاثیر مثبتی خواهد گذاشت. خودروهایی که محصول جدید هستند فروش میرود.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه در برخی از محصولات خارجی آمار فروش بالا رفته است، پیشبینی کرد: گرچه رکود بازار خودروهای وارداتی رکود مطلق نبوده و برخی از شرکتهای واردکننده خودرو نسبت به سال گذشته بیشتر محصولاتشان را فروختند. عمده دلیل آن هم این بوده که در بازار موازی داشتند و برندهای مختلف با اعمال تعرفه جلوی آنها گرفته شده و به بهانه عدم خدمات پس از فروش و گارانتی از بازار حذف شدند.
او با تاکید بر اینکه قیمت خودروهای وارداتی بسیار وابسته به نرخ ارز است، گفت: رونق بازار به نرخ ارز وابسته است و نوسانات قیمتی آن در فروش وارداتیها اثرگذار است. از دی ماه رونق نسبی میشود.
زاوه پیشبینی کرد: رونق اصلی در بازار خودروهای وارداتی از پاییز سال آینده جریان میگیرد زیرا در این دوره است که میتوان شاهد حضور شرکتهای جدید در بازار ایران باشیم. در این صورت شرایط خرید و فروش خودروهای وارداتی متفاوت میشود و مردم از بازار داخلی رضایتمندتر میشوند. زیرا برندهای جدید در بازار ظاهر میشوند و رقابت در فضای بینالمللی بین خودروسازان واردکنندگان سختتر میشود.
اقتصاد نیوز
ارسال دیدگاه