بنزین باز هم گران می شود

بنزین باز هم گران می شود

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;"> باوجودی که تا ارایه لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور به مجلس دقیقا دو هفته باقی مانده، برخی منابع خبری از دو سناریو برای قیمت بنزین خبر می دهند؛ نخست افزایش ۱۰ درصدی قیمت و دوم بدون تغییر ماندن قیمت.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ قیمت بنزین یکی از چالش های بزرگ دولت در ابتدای هر سال هنگام اجرای قانون بودجه بوده است. هر سال با اجرایی شدن قانون بودجه، افزایش قیمت بنزین به سایر کالاها هم تسری پیدا کرده که به گفته اقتصاددانان افزایش قیمتی که ابتدای هر سال به دلیل افزایش بهای بنزین اتفاق می افتد، تورم انتظاری است. با این حال دولت در سالهای گذشته ناچار بوده که بخشی از تورم انتظاری را بپذیرد تا اهداف بودجه آن سال محقق شود. اما ظاهرا قرار نیست سال آینده افزایش قیمتی در بنزین اتفاق بیفتد. به این دلیل که قیمت نفت در بازارهای جهانی رو به کاهش است.

برخی پیش بینی ها از سقوط قیمت به زیر ۴۰ دلار خبر می دهند و برخی نیز بین ۴۰ تا ۵۰ دلار را پیش بینی می کنند.آنچه مهم است، اینکه نفت به عنوان منبع اصلی درآمدی دولت در بودجه سال آینده از هم اکنون منبعی غیرقابل پیش بینی است.از همین رو دولت در بودجه سال ۹۵ بیشترین برنامه خود را بر کاهش هزینه های جاری و اتکا به درآمدهای صادراتی و مالیاتی متمرکز کرده است.از سویی بنزین به عنوان کالایی که هرسال در کنار سایر حامل های انرژی تعیین تکلیف می شد،به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت،تغییر قیمتی نخواهد داشت.

باوجودی که تا ارایه لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور به مجلس دقیقا دو هفته باقی مانده،برخی منابع خبری از دو سناریو برای قیمت بنزین خبر می دهند؛ نخست افزایش ۱۰ درصدی قیمت و دوم بدون تغییر ماندن قیمت.

استدلال مدافعان افزایش ۱۰ درصدی اجرای قانون هدفمندی یارانه هاست که قرار بوده هر سال قیمت حامل های انرژی به طور متوسط ۲۰ درصد افزایش یابد تا در پایان قانون پنج ساله هدفمندی یارانه ها، قیمت ها به فوب خلیج فارس برسد. اما در حال حاضر از عمر قانون هدفمندی یارانه ها یکسال گذشته است.

دولت یازدهم در شروع کار خود فاز دوم این قانون را کلید زد و قیمت برخی از حامل های انرژی را تا ۲۵ درصد نیز در بودجه امسال افزایش داد. حالا اما قیمت های جهانی کاهش یافته است، از همین رو مخالفان سناریوی افزایش قیمت حامل های انرژی می گویند، دولت بهتر است برای جبران هزینه های خود سناریوی افزایش قیمت حامل های انرژی را از دستور خارج کند.

 

 

 


منبع: خبرآنلاین


ارسال دیدگاه