کمبود مسکن کدام استان‌ها جدی است؟

کمبود مسکن کدام استان‌ها جدی است؟

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">ضریب خانوار در واحد مسکونی طی سال های ۸۵ تا ۹۰ افزایش پیدا کرده است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ بررسی سرشماری عمومی نفوس و مسکنِ سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۹۰ نشان می دهد که کل واحدهای مسکونی کشور به ترتیب برابر با ۱۵ میلیون و ۸۵۹ هزار و ۹۲۶ واحد و ۱۹ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۷۰۸ واحد بوده است.

کل خانوارهای معمولی کشور به ترتیب برابر با ۱۷ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۶۸۶ خانوار و ۲۱ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۶۴۷ خانوار برآورد شده است.

اگر به اطلاعات آماری فوق در همین سطح اعتماد شود،می توان گفت ضریب خانوار در واحد مسکونی به ترتیب ۱.۰۹ و ۱.۰۶  است که نشان دهنده بهبود نسبی و در عین حال استمرار کمبود واحدهای مسکونی در سطح کشور است.

این کمبود واحدهای مسکونی برای تمامی استان های کشور نیز وجود دارد. بیشترین کمبود واحدهای مسکونی و در واقع بالاترین ضریب خانوار در واحدهای مسکونی در سال ۱۳۸۵ متعلق به استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، لرستان و خراسان شمالی و در سال ۱۳۹۰ متعلق به استانهای سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و ایلام است. کمترین این ضریب در سال های مذکور به ترتیب مربوط به استان های یزد، قم و مرکزی است.

ازسوی دیگر برآورد افرادی که در هر سال تشکیل خانواده می دهند نیاز به اطلاعات مختلف مربوط به خانواده، سن ازدواج و... دارد اما موضوعی که کاملاً مشخص است این است که درحال حاضر عده زیادی از جمعیت کشور در دوره و مقطع زمانی سن ازدواج بوده یا از آن عبور کرده اند و باید برای تأمین تقاضای آنان در مراکز تقاضا یا مناطق مشابه جدید، تمهیدات دقیقی بعمل آید.

با توجه به اطلاعات مطرح شده می توان به این نتیجه رسید که عواملی مانند کمبود واحدهای مسکونی که درحال حاضر برای خانواده ها وجود دارد، تراکم جمعیت در سنین ازدواج، هسته ای شدن خانواده ها و تمایل به زندگی مستقل و تراکم جمعیت در سنین قبل ازدواج (۱۰ تا ۱۹ سال) نشان می دهند که نیاز به واحدهای مسکونی جدید در آینده با شدت بیشتری ادامه خواهد داشت.

از آنجایی که دغدغه مسکن و تأمین آن برای اقشار متوسط درآمدی به پایین مطرح است و می تواند مورد هدفگذاری برای عمده تصمیمات و رویکردهای این بخش باشد، ضرورت دارد تا فاصله بین نیاز و مؤثر شدن تقاضای مسکن کاهش و مرتفع شود تا از این طریق افراد متوسط درآمدی به پایین بتوانند از تملک یک واحد مسکونی متناسب برخوردار شوند.

 

 


منبع: خبر آنلاین


ارسال دیدگاه