به گزارش مازند اصناف؛ وزارت نفت دولت یازدهم یکی از عوامل اصلی کاهش ارزش سهام سهامداران پالایشگاهی و نفتی است به طوری که ارزش سهام برخی شرکتها تا ۱۰۰هزارم ارزش واقعی قبل شده است. به عنوان مثال سهام پالایشگاه شبندر که روزگاری تا ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشد الان به قیمت فقط ۴۰۰ تومان خرید و فروش میشود و تداوم این روند موجب خواهد شد سهامداران عطای سهم خود را به لقایش ببخشند.
چیزی که گویا برخیها منتظر آن هستند. ادامه ضرر و زیان بورسیها از یک سال گذشته و ناامید شدن آنها موجب آغاز اعتراضها به روند بورس شده است و مسئولان همواره قول همکاری با سهامداران را دادهاند اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است.
جمعی از سهامداران پالایشگاهی و نفتی در نامهای به رئیسجمهور با اشاره به نقش پررنگ وزارت نفت در سقوط سهام بخش خصوصی نفتی، خواستار رسیدگی هر چه زودتر به این وضعیت شدهاند. البته با توجه به اینکه وزارت نفتیها به بخشخصوصی نفتی اهمیت چندانی نمیدهند آنها امیدوارند که رئیس دولت شخصا اقدامی در اینباره انجام دهد.
در نامه جمعی از سهامداران درباره وضعیت ۲ صنعت مهم بورسی و فرابورسی یعنی شرکتهای پتروشیمی و پالایشگاهی به رئیسجمهور آمده است: «متاسفانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، با گلایههای متعدد از واگذاری پتروشیمیها و پالایشگاهها به بخش خصوصی، شروع به سنگاندازی در واگذاری این شرکتها شد و... در مرحله اول با بالا بردن نرخ خوراک پتروشیمیها از ۳ سنت به ۱۳ سنت شروع شد و پس از آن نیز با کنترل سهام عدالت در پالایشگاهها، عملا مدیریت این شرکتها را در اختیار گرفته و کنترل دستوری بر سودآوری این شرکتها را شروع کردند به نحوی که شرکتهای پالایشگاهی عملاً با افت سودآوری و حتی زیانده شدن روبهرو گردیدهاند که در تاریخ صنعت هر کشوری چنین رویهای نایاب و غیرقابل تکرار است، جز در کشور عزیزمان ایران»!...
در ادامه نامه اضافه شده است: «مثل اینکه برخی قصد دیگری دارند و با دستاندازی به سودآوری شرکتهای پالایشگاهی، قریب به یک سال است روزگار سهامداران این شرکتها را به سیاهی کشاندهاند و علاوه بر کاهش قیمت نفت، هزینههای تحمیلی زیادی را بر این شرکتها تحمیل نمودهاند، به نحوی که شرکتهای پالایشگاهی به جای نصف شدن سودآوریشان در اثر کاهش ۵۰ درصدی قیمت نفت، متاسفانه زیانده شدهاند و نای نفس کشیدن ندارند و این نشان از خودتحریمی و چشمداشت به سود این شرکتها دارد و انواع نقض قانونها را در دستورات ارسالی به این شرکتها شاهد هستیم.
تراز
ارسال دیدگاه